Ενημέρωση

Φεστιβάλ Δράμας 2017: «Καουμπόης» του Γιάννη Χαριτίδη

στα 10

Εν αναμονή του 40ού Φεστιβάλ ελληνικών ταινιών μικρού μήκους Δράμας, γνωρίζουμε καλύτερα τις ταινίες του ελληνικού διαγωνιστικού τμήματος και τους δημιουργούς τους.

Φεστιβάλ Δράμας 2017: «Καουμπόης» του Γιάννη Χαριτίδη

H ταινία

Σε μερικές μέρες ο Μηνάς θα πάρει μέρος σε ένα τηλεοπτικό σόου, στο Ταλέντο της Χρονιάς. Το τηλεοπτικό συνεργείο τον ακολουθεί στην καθημερινότητά του και παίρνει συνεντεύξεις απο τον ίδιο και τους κοντινούς του ανθρώπους. Ο Μηνάς πρέπει να κερδίσει για να πραγματοποιήσει το όνειρό του. Ποιό είναι το ταλέντο του; Είναι καουμπόης. Στην Αθήνα.

cowboy

Ο σκηνοθέτης

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1982. Σπούδασε Εφαρμοσμένα Μαθηματικά στο ΕΜΠ και Κινηματογράφο στο τμήμα Ψηφιακές Μορφές Τέχνης της ΑΣΚΤ. Παράλληλα παρακολούθησε σεμινάρια σεναριογραφίας και σκηνοθεσίας. Από το 2007 εργάζεται σαν σκηνοθέτης κινηματογράφου.

Φιλμογραφία

«Φωνές από το Υπόγειο» - 2013«Σαλίγκαρος»-2012«Manifold» - 2011«Ocean boy» - 2010«Ηρόστρατος» - 2009

cowboy

5 ερωτήσεις για το «Καουμπόη»

Γιατί κάνατε αυτήν την ταινία τώρα; Τι ήταν αυτό που σας έκανε να θελήσετε να αφηγηθείτε αυτήν την ιστορία;

Διάβασα το καταπληκτικό σενάριο του Θάνου Τοκάκη και ταυτίστηκα τόσο πολύ με τον Καουμπόη που απλά δεν γινόταν να μην την κάνω. Είναι πολύ ξεχωριστή ιστορία, τόσο διαφορετική αλλά κυρίως με συγκινεί βαθιά, νομίζω είναι αρκετοί λόγοι αυτοί για να κάνεις μια ιστορία ταινία.

Πως θα περιγράφατε την ταινία σας σ' έναν υποψήφιο θεατή;

Ο Καουμπόης είναι μια ταινία για ένα σύγχρονο Δον Κιχώτη.

Τι θα θέλατε να σας ρωτήσει ή να συζητήσετε με κάποιον αφού τη δει;

Τι άλλο; πως του φάνηκε η ταινία. Αν πέρασε καλά.

Πώς είναι να κάνεις σινεμά (στην Ελλάδα) σήμερα; Τι σας δίδαξε ή τι κρατάτε από την εμπειρία;

Το να κάνεις μια ταινία πάντα μοιάζει με εκστρατεία οπότε έχει τις δυσκολίες του. Ο Καουμπόης ήξερα από την αρχή ότι θα είναι δύσκολη ταινία και είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που τα καταφέραμε. Αυτό που κρατάω από την ταινία είναι οι άψογη συνεργασία που είχα με τους ηθοποιούς και τους συνεργάτες σε όλη τη διάρκεια της παραγωγής. Νιώθω πολύ τυχερός με την ομάδα που μαζεύτηκε στον Καουμπόη, πήρα πολλά πολύτιμα μαθήματα και για το σινεμά αλλά και για τον εαυτό μου. Μεγάλωσα κάπως.

Τι σημαίνει το Φεστιβάλ Δράμας για σας, αλλά και για το σημερινό ελληνικό κινηματογραφικό τοπίο;

Είναι η πρώτη φορά που θα το επισκεφθώ και χαίρομαι γιατί θα είναι πολλοί φίλοι εκεί. Νομίζω πως κάθε μεγάλη συνάντηση της κινηματογραφικής οικογένειας γεννάει πράγματα καινούρια και αυτό είναι αναγκαίο για όλους.

cowboy

Δείτε παρακάτω ένα μικρό κλιπ από τον «Καουμπόη»


Δείτε παρακάτω το «Ocean boy»


info

Σκηνοθεσία: Γιάννης Χαριτίδης / Σενάριο: Θάνος Τοκάκης / Ηθοποιοί: Μανώλης Μαυροματάκης, Μαρία Τσιμά, Χρήστος Σαπουντζής,Ειρήνη Μπούνταλη, Ελένη Κοκκίδου, Σοφία Κόκκαλη, Μάκης Παπαδημητρίου, Γιώργος Τσεμπερόπουλος, Γιώργος Χρυσοστόμου,Θάνος Τοκάκης / Διεύθυνση Φωτογραφίας: Γιώργος Ταμπακάκης / Σκηνογράφος: Αλίκη Κούβακα / Ενδυματολόγος: Ιωάννα Τσάμη / Μουσική:Αλέξανδρος Σιδηρόπουλος / Sound Design-Mix: Milk Audio / Μοντάζ: Γιάννης Χαλκιαδάκης / Ηχοληψία: Νάσος Τσιάλτας / Μακιγιάζ: Ιωάννα ΛυγίζουΔιεύθυνση Παραγωγής: Δημήτρης Νάκος / Βοηθός Σκηνοθέτη: Φαίδρα Τσολίνα/ sfx: YAFKA / Παραγωγός: Φάνης Καραγιώργος / Μια παραγωγή της Union Films σε συμπαραγωγή με το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου / Συμπαραγωγοί: Γιάννης Χαριτίδης, Θάνος Τοκάκης

Μάθετε πληροφορίες και δείτε υλικό των ταινιών όλων των φετινών υποψηφίων του Φεστιβάλ Δράμας εδώ. Κάθε μέρα το Flix θα παρουσιάζει κι από μία ταινία.

cowboy poster