Ενημέρωση

Το Flix βουτάει στις πισίνες του σινεμά #17 – Θέλω και τη Μαμά σου του Αλφόνσο Κουαρόν (2001)

στα 10

Για κάθε μια μέρα του Ιουλίου, το Flix επισκέπτεται τις πιο αξέχαστες πισίνες του σινεμά.

Το Flix βουτάει στις πισίνες του σινεμά #17 – Θέλω και τη Μαμά σου του Αλφόνσο Κουαρόν (2001)

Στο «Θέλω και τη μαμά σου» του Αλφόνσο Κουαρόν, ένα road trip δύο κολλητών με προορισμό την ειδυλλιακή (όχι απαραίτητα πραγματική) παραλία που ονομάζεται «το στόμα του ουρανού», μετατρέπεται – με αφορμή την καταλυτική παρουσία της αισθησιακής Λουίζα – σε μια αφήγηση που στόχο έχει να επαναπροσδιορίσει το υπόβαθρο της μεταξύ τους σχέσης και, τελικά, να αποκαλύψει τα πραγματικά αισθήματα που τρέφουν ο ένας προς τον άλλον.

Το Flix βουτάει στις πισίνες του σινεμά

Y tu mama tambien 607

Y tu mama tambien 607

Κάτω από τον γαλάζιο ουρανό, πάνω στις απέραντες παραλίες της Λατινικής Αμερικής, μέσα στους στενούς χώρους μικρών δωματίων και, ακόμη πιο καθοριστικά, στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου, μία σειρά από μικρά αλλά ουσιαστικής σημασίας επεισόδια στήνουν στην πραγματικότητα τα βήματα μιας πορείας προς την ενηλικίωση όπου τίποτα μπορεί να μην κραυγάζει όμως τα πάντα κατέχουν το δικό τους μερίδιο ευθύνης στην μεγάλη αλήθεια.

Y tu mama tambien 607

Y tu mama tambien 607

Και ανάμεσα σε όλα αυτά, είτε πρόκειται για έναν ανταγωνιστικό κολυμβητικό διαγωνισμό ταχύτητας μέσα στο νερό, είτε για την στιγμή κατά την οποία δύο φίλοι αυνανίζονται δίπλα στην πισίνα απαγγέλλοντας τα ονόματα των αγαπημένων τους κοριτσιών, είτε για μια βουτιά κάτω από άπειρα πεσμένα φύλλα που υποκαθιστά κάθε καταπιεσμένο συναίσθημα, οι πισίνες του «Θέλω και την μαμά σου» παίζουν τον δικό τους πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτό το παιχνίδι δυνάμεων που απειλεί να καταστρέψει κάθε υπάρχουσα ισορροπία.

Y tu mama tambien 607

Y tu mama tambien 607

Δεν είναι τυχαίο που στην ταινία, οι σκηνές του σεξ εναλλάσσονται με τις σκηνές δίπλα ή μέσα στην πισίνα. Ή το γεγονός ότι η καθαρή ή γεμάτη φύλλα επιφάνεια του νερού μοιάζει να προοικονομεί την συναισθηματική εξέλιξη των χαρακτήρων. Στο «Θέλω και τη μαμά σου», ο Κουαρόν χρησιμοποιεί στην ουσία τις πισίνες για να παγιδεύσει μέσα εντός των πλαισίων αυτών τους ήρωές του και να τους αναγκάσει να αντιμετωπίσουν τους ίδιους τους εαυτούς τους. Τόσο μακριά από την φανταστική παραλία που αναζητούν, όσο μακριά κι από την καθοριστική για τη σχέση τους παρουσία της Λουίζα.

Y tu mama tambien 607

Δείτε εδώ δύο από τις πιο χαρακτηριστικές σκηνές του «Θέλω και την μαμά σου» δίπλα ή μέσα στην πισίνα.



Διαβάστε και δείτε ακόμη:

Y tu mama tambien 607