Ενημέρωση

Το Flix βουτάει στις πισίνες του σινεμά #15 – Palombella Rossa του Νάνι Μορέτι (1989)

στα 10

Για κάθε μια μέρα του Ιουλίου, το Flix επισκέπτεται τις πιο αξέχαστες πισίνες του σινεμά.

Το Flix βουτάει στις πισίνες του σινεμά #15 – Palombella Rossa του Νάνι Μορέτι (1989)

Ο Μικέλε είναι βουλευτής του ιταλικού κομμουνιστικού κόμματος. Ταυτόχρονα είναι και παίχτης της ομάδας πόλο του Μοντεβέρντε. Σε ένα ατύχημα θα χάσει τη μνήμη του και κατά τη διάρκεια ενός αγώνα πόλο θα προσπαθήσει να τη ξαναβρει.

Σε μια από τις ωραιότερες και πιο «πολιτικές» ταινίες του, ο Νάνι Μορέτι χρησιμοποιεί την πισίνα αγώνων σαν μια μικρογραφία ενός κόσμου που παρανοεί μπροστά στην απώλεια της πραγματικότητας. Δεν είναι μόνο οι διαφημίσεις ενός ζαχαροπλαστείου που χρησιμοποιούνται σαν μια φαντασίωση φτιαγμένη από ζάχαρη, αλλά και μια βαθιά κωμική ανάγκη να θυμηθείς από την αρχή όλες τις σταθερές σου καθώς πρέπει να υπακούσεις σε κανόνες και να μην παρεκκλίνεις από το σκοπό που αγιάζει τα μέσα...

Palombella Rossa 607

Το Flix βουτάει στις πισίνες του σινεμά

Palombella Rossa 607

Καθόλου τυχαίο που σε κάποια στιγμή, όλοι οι παρευρισκόμενοι στην πισίνα θα πάθουν εμμονή με τον «Δόκτορ Ζιβάγκο» του Ντέιβιντ Λιν που παίζει στην τηλεόραση, στέλνοντας έτσι σαφές το μήνυμα περί του «μεγάλου» σινεμά, της συλλογικής μνήμης, των πραγμάτων που αξίζει να μην ξεχάσεις ποτέ. Ενα από αυτά και το «I'm on Fire» του Μπρους Σπρίνγκστιν που χαρίζει στην ταινία μια υπέροχη «ποιητική» στιγμή.



Διαβάστε και δείτε ακόμη:

Palombella Rossa 607