Ενημέρωση

Το Flix βουτάει στις πισίνες του σινεμά #10 – Gremlins του Τζο Ντάντε (1984)

στα 10

Για κάθε μια μέρα του Ιουλίου, το Flix επισκέπτεται τις πιο αξέχαστες πισίνες του σινεμά.

Το Flix βουτάει στις πισίνες του σινεμά #10 – Gremlins του Τζο Ντάντε (1984)

«Μην το εκθέτεις σε δυνατό φως, μπορεί να το σκοτώσει». «Μην το αφήσεις να πλησιάσει το νερό». «Και το σημαντικότερο, ποτέ μα ποτέ, ακόμα κι αν κλαίει ή αν ικετεύει με λυγμούς, μην το ταΐσεις μετά τα μεσάνυχτα».

Είναι τρεις απλοί κανόνες αλλά, όπως τονίζει και ο κύριος Γουίνγκ, ο ιδιοκτήτης του καταστήματος στην Chinatown από όπου ο Ράνταλ Πέλτζερ ουσιαστικά κλέβει το χνουδωτό Μογκουάι (το οποίο παρεμπιπτόντως στα Καντονέζικα θα πει «δαίμονας»), «μαζί με το πλάσμα, έρχεται και μεγάλη ευθύνη». Και το μόνο που χρειάζεται για να αποδειχθεί αυτό αληθινό, είναι μια επεισοδιακή παραμονή Χριστουγέννων στην μικρή πόλη του Kingston Falls, κατά τη διάρκεια της οποίας ο Άγιος Βασίλης θα βρεθεί αντιμέτωπος με μία ορδή κυριολεκτικών καλικάντζαρων, η αστυνομία θα μάθει από την καλή και (κυρίως) από την ανάποδη τι θα πει «παιχνιδιάρικο χριστουγεννιάτικο κλίμα», η πιο στρυφνή κάτοικος της γειτονιάς θα ακούσει τα πιο φονικά κάλαντα και ο ηρωικός Μπίλι θα κερδίσει μεν το κορίτσι αλλά όχι πριν αποδείξει στον εαυτό του και σε ολόκληρη την πόλη ότι η απόκτηση ενός κατοικίδιου δεν είναι πάντα μια καλή ιδέα.

Το Flix βουτάει στις πισίνες του σινεμά

Gremlins 607

Gremlins 607

Κι ανάμεσα σε όλα αυτά, μία πισίνα αποδεικνύεται ο καλύτερος σύμμαχος για τον Strife, το Gremlin που αποδεικνύει από την αρχή τόσο τις ηγετικές όσο και τις ικανότητές του στην στρατηγική, όταν σε μία στιγμή και με μία μόλις βουτιά δημιουργεί έναν στρατό από ίσως λιγότερο ικανούς αλλά, ταυτόχρονα, χωρίς αμφιβολία επικίνδυνους ακόλουθους. Όταν η επιφάνεια της πισίνας αρχίσει να γεμίζει από χοντρές πράσινες φυσαλίδες, ο Μπίλι ήδη ξέρει ότι αυτά τα Χριστούγεννα όλοι θα πληρώσουν τις αταξίες τους, με ή χωρίς την συγκατάθεση του Άγιου Βασίλη.

Gremlins 607

Gremlins 607

Gremlins 607

Δείτε εδώ ολόκληρη την σκηνή της πισίνας από τα «Gremlins».


Διαβάστε και δείτε ακόμη:

Gremlins 607