Buzz

Κάννες 2015: Αν είναι να χαθείς σε ένα δάσος ας είναι μαζί με τον Γκας Βαν Σαντ και τον Μάθιου ΜακΚόναχεϊ

στα 10

Επιστρέφοντας στις μέρες του «Gerry», ο Γκας Βαν Σαντ αφήνει μόνους στο δάσος τον Μάθιου ΜακΚόναχεϊ και τον Κεν Γουατανάμπε. Αυτές είναι οι πρώτες εικόνες από το «Sea of Trees» που διαγωνίζεται για το Χρυσό Φοίνικα στο 68ο Φεστιβάλ Καννών.

Κάννες 2015: Αν είναι να χαθείς σε ένα δάσος ας είναι μαζί με τον Γκας Βαν Σαντ και τον Μάθιου ΜακΚόναχεϊ

«Είναι πολύ διαφορετικά πρότζεκτ και χαρακτήρες, αλλά και τα δύο μοιάζουν γιατί είναι ποιητικά. Ενας άλλος τίτλος για την ταινία θα ήταν "Πρέπει να εξοντωθείς για λυτρωθείς". Είναι μια διαολεμένη ιστορία επιβίωσης. Φεύγοντας από το σινεμά, ο θεατής θα περπατήσει μέχρι το πάρκινγκ μιλώντας για το τι έχει πραγματικά συμβεί, τι ήταν και δεν ήταν η ταινία που είδε, τι ήταν αληθινό και τι όνειρο»

Σε σενάριο του Κρις Σπάρλινγκ («Buried»), το «Sea of Trees» του Γκας Βαν Σαντ γυρίστηκε Μασαχουσέτη και αφηγείται την ιστορία ενός άνδρα που ταξιδεύει μέχρι το Ορος Φούτζι με σκοπό να δώσει τέλος στη ζωή του σε ένα δάσος περισσότερο γνωστό ως «Suicide Forest». Εκεί θα συναντήσει έναν Ιάπωνα (ο Κεν Γουατανάμπε) ο οποίος μετά από μια αποτυχημένη αυτοκτονία προσπαθεί να βρει τρόπο να βγει από το δάσος.

Διαβάστε και δείτε ακόμη: Δεν υπάρχει: οι Μάθιου ΜακΚόναχεϊ & Τζίμι Κίμελ γυρίζουν διαφημιστικό για βίντεο κλαμπ στο Οστιν

Sea of Trees 607

Sea of Trees 607

Sea of Trees 607

Οι αποκαλύψεις του ΜακΚόναχεϊ και οι πρώτες φωτογραφίες από την ταινία προδίδουν αυτό που όλοι φανταζόμασταν: πως ο Γκας Βαν Σαντ επιστρέφει στις μέρες του «Gerry» (μετά από δύο απανωτές μετριότητες με τα «Restless» και «Promised Land»), συνεχίζοντας το σερί του Μάθιου ΜακΚόναχεϊ στους σπουδαίους ρόλους που επιλέγει τα τελευταία χρόνια.

«Ο Γκας είναι ένας υπέροχος ηδονοβλεψίας και μια πραγματικά ευγενική ψυχή. Εχει την ευαισθησία για μια τέτοια ταινία. Ακούει και λαμβάνει υπόψη του όλες τις ιδέες που του λέω και εγώ με τη σειρά μου εμπιστεύομαι χωρίς δεύτερη σκέψη τις κατευθύνσεις που μου δίνει. Εχει πολύ πλάκα να δουλεύουμε μαζί», προσθέτει ο ΜακΚόναχεϊ.

H ταινία θα κάνει την πρεμιέρα της στο 68ο Φεστιβάλ Καννών, εκεί όπου ο Γκας Βαν Σαντ κέρδισε το Χρυσό Φοίνικα το 2003, ενώ αμέσως μετά αναμένεται να ξεκινήσει το «Death Note», την αμερικανική live-action κινηματογραφική διασκευή του manga των Τσουγκούμι Ομπα και Τακέσι Ομπάτα.

Δείτε εδώ μια πρώτη - υπαρξιακή - σκηνή από το «Sea of Trees»:


Το 68ο Φεστιβάλ Καννών διεξάγεται φέτος από τις 13 έως και τις 24 Μαΐου. To Flix θα βρίσκεται εκεί και θα σας ενημερώνει συνεχώς για ό,τι συμβαίνει μέσα και έξω από τις αίθουσες της Κρουαζέτ στο ειδικό τμήμα του Flix που ανανεώνεται συνεχώς.

Περισσότερες Κάννες 2015: