Industry

Ο Ρόμπερτ Πάτινσον είναι πιο έξυπνος κι απ' ό,τι όμορφος

στα 10

Γιατί ποιο άλλο νεαρό heart-throb θα γύριζε την πλάτη του στο Χόλιγουντ και θα υποκλινόταν στο σινεμά του δημιουργού;

Ο Ρόμπερτ Πάτινσον είναι πιο έξυπνος κι απ' ό,τι όμορφος
High Life

Ο Ρόμπερτ Πάτινσον δεν είχε καν φτάσει καλά-καλά τα 22 χρόνια του, προφανώς χαρούμενος που είχε κερδίσει ένα μικρό ρόλο στο «Ο Χάρι Πότερ και το Κύπελλο της Φωτιάς», όταν μπροστά του άνοιξε... μεγάλη πόρτα, μεταξύ ζωής και α-θανάτου. Ως Εντουαρντ Κάλεν, δίπλα στην Κρίστεν Στιούαρτ, έδωσε παράξενη ζωή στην τριλογία του Λυκόφωτος, απέκτησε αληθινή fan base, από θαυμαστές που ουρλιάζουν στο δρόμο, έγινε εξαιρετικά διάσημος και άλλο τόσο πλούσιος.

Μην χάσετε αυτό: Ακούστε τον Ρόμπερτ Πάτινσον να τραγουδά Tindersticks

Σε μια συγκινητικά κοινή πορεία με τη συμπρωταγωνίστριά του, Κρίστεν Στιούαρτ, ωστόσο, ο Ρόμπερτ Πάτινσον, απ' όταν έβγαλε τους κίτρινους φακούς επαφής των «Twilight», είδε την καριέρα του αλλιώς.

Πρώτο ρηξικέλευθο βήμα του, να δουλέψει με τον Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ, στο «Cosmopolis» το 2012 και, λίγο αργότερα, στο «Maps to the Stars». Εκεί ανάμεσα, δεν δίστασε και να πρωταγωνιστήσει αιμόφυρτος - για όλη τη διάρκεια της ταινίας - στο «The Rover», τη μόλις δεύτερη ταινία του Ντέιβιντ Μισόντ μετά το «Animal Kingdom». Πιστός στον σκηνοθέτη του, συμμετέχει και στο πολυμελές ανδρικό καστ της επόμενης ταινίας του Μισόντ, το επερχόμενο «The King».

Cosmopolis Με τον Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ στα γυρίσματα του «Cosmopolis»

patisnon Με τον Γκάι Πιρς και τον Ντείβιντ Μισόντ στα γυρίσματα του «The Rover»

Βαπτισμένος στο πνεύμα των auteurs, ο Ρόμπερτ Πάτινσον δούλεψε στη συνέχεια με τον απαιτητικότερο των σκηνοθετών, τον θρυλικά βασανιστικό στα γυρίσματα, Βέρνερ Χέρτσογκ. Κι αν η «Βασίλισσα της Ερήμου» ήταν από τις μετριότερες ταινίες του δημιουργού (παρεμπιπτόντως, μην χάσετε το ειδικό αφιέρωμα στον Βέρνερ Χέρτσογκ που ξεκινά την Πέμπτη, 11 Απριλίου - διαβάστε εδώ), σίγουρα δεν έφταιγε ο Πάτινσον γι' αυτό.

πατισον Με τη Νικόλ Κίντμαν και τον Βέρνερ Χέρτσογκ στα γυρίσματα της «Βασίλισσας της Ερήμου»

Δανείζοντας το εμπορικό εκτόπισμά του σε νεώτερους, φιλόδοξους, εστέτ δημιουργούς, ο Ρόμπερτ Πάτινσον επέλεξε να παίξει στο «Life» του Αντον Κόρμπιν (νεώτερου, τουλάχιστον, κινηματογραφικά), στη «Γέννηση Ενός Ηγέτη» του Μπρέιντι Κόρμπετ, στη «Χαμένη Πόλη του Ζ» του Τζέιμς Γκρέι και, φυσικά, στο «Good Time» των Μπένι και Τζος Σάφντι, που του έδωσε έναν απρόσμενα «βρώμικο» πρωταγωνιστικό ρόλο που ο Πάτινσον έβγαλε ασπροπρόσωπο.

Δείτε ακόμη: «Good Time» | Ο Ρόμπερτ Πάτινσον στην κάμερα του Flix - δείτε το video

Patinson Με τον Τζέιμς Γκρέι στα γυρίσματα του «Η Χαμένη Πόλη του Ζ»

patinson Με τους αδελφούς Σάφντι

Και όχι, δεν έμεινε εκεί.

Είναι ο πρωταγωνιστής του «High Life» (στις αίθουσες την Πέμπτη, 18 Απριλίου), της ταινίας επιστημονικής φαντασίας και υπαρξιακής αξιολόγησης της Κλερ Ντενί, με την οποία συνεργάστηκε τόσο καλά, ώστε η Ντενί να τον επιλέξει, λέγεται και για την επόμενη ταινία της. Κι ακολουθούν, ως το 2020, ο «Φάρος» από τον Ρόμπερτ Εγκερς της «Μάγισσας», το «Περιμένοντας τους Βαρβάρους» του Κολομβιανού Σίρο Γκέρα της «Αγκαλιάς του Φιδιού», το δεύτερο μέρος του «The Souvenir» της Τζοάνα Χογκ και, επιπλέον, τίποτε λιγότερο από τον επόμενο Κρίστοφερ Νόλαν, ό,τι υπέροχο κι αν σημαίνει αυτό.

high life 607

Φαίνεται πως το ταλέντο του Ρόμπερτ Πάτινσον δεν είναι (ας τα λέμε) στην υποκριτική, είναι όμως σίγουρα στις επιλογές του, όσο δυνατά κι αν χρειάζεται να προσπαθήσει για να πείσει το κοινό ότι δεν τον ενδιαφέρει το star system αλλά το καλλιτεχνικό κέρδος. Κι η αλήθεια είναι ότι δεν χρειάζεται να προσπαθήσει άλλο.

Διαβάστε ακόμη: Κι όμως πέρασαν 10 χρόνια από το «Twilight»

patison Με την Κλερ Ντενί