Το πρώτο πρακτικό σεμινάριο σκηνοθεσίας του Filmschool για το 2017 είναι εδώ

INDUSTRY / 13 JAN

Το Filmschool.gr σε συνεργασία με την Art Syndicate παρουσιάζουν για έκτη χρονιά στο Booze Cooperativa ένα σεμινάριο Σκηνοθεσίας, μύηση στην τέχνη του Κινηματογράφου με εργαστήρια, ανάμεσα σε καταξιωμένους επαγγελματίες, από τον Φίλιππο Τσίτο.

Νέες (πρωτοχρονιάτικες) εγκρίσεις από το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου

INDUSTRY / 27 DEC

Την χορήγηση προεγκρίσεων χρηματοδότησης κινηματογραφικών έργων ύψους 1.660.500 ευρώ αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου πάνω στο φινάλε του 2016. Να πούμε και του χρόνου, φυσικά.

O Φαίδων Παπαμιχαήλ και ο Ελί Νταγκέρ στο Film Factory 2016 της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου

INDUSTRY / 05 DEC

Από τις 17 μέχρι και τις 19 Δεκεμβρίου το Film Factory διδάσκει σινεμά με καθηγητές τους βραβευμένους της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου για το 2016 και δύο εκλεκτούς προσκεκλημένους.

Ανοιχτή Επιστολή της ΕΣΠΕΚ και τη ΣΑΠΟΕ για ειδικό φόρο, 1,5% και το χλωμό μέλλον του ελληνικού σινεμά

INDUSTRY / 01 DEC

Η Ενωση Σκηνοθετών - Παραγωγών Ελληνικού Κινηματογράφου (ΕΣΠΕΚ) και ο Σύνδεσμος Ανεξάρτητων Παραγωγών Οπτικοακουστικών Εργων (ΣΑΠΟΕ) αντιδρούν στις διατάξεις που ψηφίστηκαν στο πολυνομοσχέδιο και ακρωτηριάζουν οριστικά τους πόρους της ελληνικής κινηματογραφικής παραγωγής.

Η Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου για την αντικατάσταση του Αλέξη Γρίβα από τη θέση του εκπροσώπου στο Eurimages

INDUSTRY / 29 NOV

Με ανοιχτή επιστολή της η ΕΑΚ προβληματίζεται γύρω από το ενώ έχουμε τόσα να φτιάξουμε στον ελληνικό κινηματογράφο, ξεκινάμε από εκείνα που δεν χρειάζονται φτιάξιμο...

Ο Αλέξης Γρίβας μιλάει στο Flix μετά την αντικατατάστασή του ως εθνικός εκπρόσωπος στο ταμείο Eurimages

INDUSTRY / 25 NOV

Παρελθόν αποτελεί ο Αλέξης Γρίβας για το Eurimages, μετά την αντικατάστασή του από το ΔΣ του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου. Στο Flix μιλάει για το πώς, το γιατί και την επόμενη μέρα του κρίσιμου χρηματοδοτικού προγράμματος για τις ελληνικές συμπαραγωγές.

O σκηνοθέτης και παραγωγός Τίμων Κουλμάσης είναι ο νέος εθνικός εκπρόσωπος στο Ταμείο Eurimages

INDUSTRY / 24 NOV

Ηταν γνωστό από καιρό, αλλά τώρα επιβεβαίωνεται με επίσημο δελτίο Τύπου του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου: στα χέρια του Τίμωνα Κουλμάση θα βρίσκονται πλέον οι τύχες των ελληνικών ταινιών που θα διεκδικήσουν από δω και στο εξής τη σημαντική υποστήριξη από το ευρωπαϊκό ταμείο Eurimages.

Παλαιότερα