Industry

Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου τέλος; Βγήκε σε δημόσια διαβούλευση το σχέδιο νόμου για τον «ενιαίο φορέα»

στα 10

Ανακοινώθηκε το σχέδιο συνένωσης ΕΚΚ και ΕΚΟΜΕ σε μία ΑΕ, μαζί με νέο πλάνο για το Βιβλίο και το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου.

Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου τέλος; Βγήκε σε δημόσια διαβούλευση το σχέδιο νόμου για τον «ενιαίο φορέα»

Βγήκε σε δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση το σχέδιο νόμου με τον τίτλο: «Δημιουργική Ελλάδα: ενίσχυση του κινηματογραφικού, οπτικοακουστικού και δημιουργικού τομέα, ίδρυση φορέα για το βιβλίο και λοιπές διατάξεις σύγχρονου πολιτισμού».

Εδώ επιβεβαιώνεται ότι ΕΚΚ και ΕΚΟΜΕ θα γίνουν μία νέα ΑΕ, με τον διακριτικό τίτλο Creative Greece, ενώ το cash rebate που λειτουργούσε από τον ΕΚΟΜΕ θα αυτονομηθεί ως πρόγραμμα, με προφανώς πιο φιλικό σύστημα υποβολής σχεδίων και αξιολόγησης, αρκεί να υπάρχουν τα χρήματα που θα χρειαστεί να δίνονται. «Δημιουργείται» ψηφιακό αποθετήριο ελληνικών οπτικοακουστικών έργων, που έτσι κι αλλιώς υπάρχει εδώ και οκτώ χρόνια στο καταστατικό του ΕΚΟΜΕ, film offices σε διάφορες πόλεις, που επίσης προβλέπονταν αλλά λειτουργούν ουσιαστικά μόνο στη Θεσσαλονίκη και δευτερευόντως στην Αθήνα, κι ένα πρόγραμμα εξωστρέφειας που ήδη προβλέπεται και λειτουργεί από το ΕΚΚ. Επίσης προβλέπεται «βελτίωση» στο ΑΚΡΟΠΟΛ που, ωστόσο, ουδέποτε λειτούργησε ως τώρα.

Αναμένονται (σοβαρές) αναταράξεις, ελπίζουμε χωρίς να πληγούν τα χρηματοδοτικά προγράμματα που ήδη τρέχουν, οι εκταμιεύσεις που αναμένουν οι παραγωγές, η ομαλή λειτουργία των πραγμάτων όσο αυτή ήταν εξασφαλισμένη μέχρι και σήμερα.

Μελετήστε το σχέδιο νόμου εδώ και πάρτε μέρος στη δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση που διαρκεί ως τις 28 Μαρτίου 2024 και ώρα 12.00.

σχέδιο νόμου εκκ εκομε