Industry

Creative Greece #8: Η Σοφία Εξάρχου μοιράζεται την επιτυχία του «Animal»... με την ψυχή της

στα 10

Στο 8o επεισόδιο του podcast Creative Greece, η σκηνοθέτης και σεναριογράφος Σοφία Εξάρχου μιλά για τη διαδρομή από το «Park» στο «Animal» κι ακόμη παραπέρα.

Creative Greece #8: Η Σοφία Εξάρχου μοιράζεται την επιτυχία του «Animal»... με την ψυχή της

Το Creative Greece είναι η πρώτη σειρά podcasts του Γραφείου Δημιουργική Ευρώπη MEDIA - Creative Europe MEDIA Desk Greece, με καλεσμένους δημιουργούς, προγραμματιστές φεστιβάλ, υπεύθυνους καινοτόμων δράσεων που αλλάζουν το τοπίο της ελληνικής οπτικοακουστικής δημιουργίας σήμερα.

Το όγδοο επεισόδιο έχει καλεσμένη τη σκηνοθέτη και σεναριογράφο Σοφία Εξάρχου, της οποίας η νέα, πολυβραβευμένη ταινία, το «Animal», βγαίνει στις αίθουσες την Πέμπτη, 8 Φεβρουαρίου.

Ακούστε το podcast στο Spotify και στο YouTube.

creative greece 8 animal Σοφία Εξάρχου

Με την πρώτη μεγάλου μήκους ταινία της, το «Park», το 2016, μίλησε για την Ελλάδα μετά από τον «μύθο» των Ολυμπιακών Αγώνων, για την Ευρώπη του τουρισμού, του καπιταλισμού, του ξεφτισμένου οράματος. Σήμερα, με το «Animal», πηγαίνει τον ίδιο συλλογισμό αρκετά, χορευτικά, βήματα παραπέρα. Η ταινία, βραβευμένη στο Φεστιβάλ του Λοκάρνο και, πανηγυρικά, στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, έρχεται στις ελληνικές αίθουσες στις 8 Φεβρουαρίου. Η σκηνοθέτης Σοφία Εξάρχου είναι εδώ για να μας πει πώς έγινε και τι σημαίνει το «Animal».

Ακούστε το podcast στο Spotify και στο YouTube.

Creative Greece #8 | Δημοσιογραφική επιμέλεια: Flix.gr | Εκφώνηση: Λήδα Γαλανού | Ηχογράφηση - Μίξη: Mixer Productions | © Creative Europe MEDIA Desk Greece 2023