Industry

Προσεχώς: Ποιες ταινίες θα κάνουν πρεμιέρα την Πέμπτη, 18 Απριλίου

στα 10

Πόσες και ποιες ταινίες κάνουν πρεμιέρα στις ελληνικές αίθουσες την Πέμπτη 18 Απριλίου; Διαβάστε περιλήψεις, δείτε trailers, κάντε πρόγραμμα!

Προσεχώς: Ποιες ταινίες θα κάνουν πρεμιέρα την Πέμπτη, 18 Απριλίου

Το γαλλόφωνο σινεμά έχει την τιμητική του αυτή την εβδομάδα, με 5 ταινίες - από την πρόσφατα βραβευμένη στο Γαλλόφωνο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας «Αρπαγή» της Ιρίς Καλτενμπάκ, μέχρι επανέκδοση Ζαν Λικ-Γκοντάρ από τα 80ς.

Η οσκαρική πρόταση της Αλβανίας (βραβευμένη στο φεστιβάλ Θεσσαλονίκης) εξετάζει με τα μάτια ανοιχτά ένα δράμα που θα μπορούσε να σταθεί κι ως πολιτική αλληγορία. Κάτι που είναι βέβαιο για την νέα δυστοπική περιπέτεια του Αλεξ Γκάρλαντ - το πολιτικό σχόλιο συνυπάρχει. Σε εντελώς άλλο κλίμα, οι λάτρεις του manga θα απολαύσουν σίκουελ, τα παιδιά θα ταξιδέψουν σε μέρη όπου τα κορίτσια έχουν ροζ στρας και πιστούς μονόκερους, ενώ κάπου πιο σκοτεινά, ένα παράξενο κοριτσάκι θα σκορπίσει άπλετο τρόμο.

Ούτε μία, ούτε δύο αλλά 10 επιλογές και για αυτή την εβδομάδα στις αίθουσες. Διαβάστε αναλυτικά και κάντε πρόγραμμα!

Αναζητήστε στον κινηματογραφικό οδηγό του Flix όλες τις ταινίες που παίζονται ήδη στις αίθουσες, αυτές που έρχονται και για τις οποίες ανυπομονούμε περισσότερο, το τοπ-5 του Flix από τις νέες ταινίες της εβδομάδας και ώρες προβολών στις αίθουσες Αθήνας, Θεσσαλονίκης και ολόκληρης της Ελλάδας!

Le Ravissement

«Η Αρπαγή» (Le Ravissement, 2023) της Ιρίς Καλτενμπάκ

Πώς εκτροχιάστηκε η ζωή της Λύντια, μιας νεαρής μαίας αφοσιωμένης στη δουλειά της; Φταίει ο πρόσφατος χωρισμός της, η εγκυμοσύνη της καλύτερης φίλης της Σαλομέ ή η τυχαία συνάντηση με τον Μίλος, ένας πιθανός νέος έρωτας; Η Λύντια παγιδεύεται σε μία αλληλουχία ψεμάτων και η ζωή όλων ανατρέπεται.

To ντεμπούτο της Ιρίς Καλτενμπάκ με την εκπληκτική ερμηνεία της Χάφσια Χερζί. Βραβείο σεναρίου στην Εβδομάδα Κριτικής των Καννών, Βραβείο Louis Delluc για την καλύτερη πρώτη ταινία της χρονιάς στη Γαλλία. Α' Βραβείο στο πρόσφατο Γαλλόφωνο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Ελλάδας. Διαβάστε περισσότερα και δείτε trailer της ταινίας εδώ

Civil War

«Εμφύλιος Πόλεμος» (Civil War, 2024) του Αλεξ Γκάρλαντ

Μία φωτορεπόρτερ και μία μικρή ομάδα δημοσιογράφων ακολουθούν μία γεμάτη αδρεναλίνη διαδρομή στην κατακερματισμένη Αμερική του κοντινού μέλλοντος, η οποία ισορροπεί στο χείλος του γκρεμού.

Νέα φουτουριστική περιπέτεια, φυσικά με πολιτικό-κοινωνικό σχόλιο, από τον Αλεξ Γκάρλαντ («Από Μηχανής», «Αφανισμός»). Διαβάστε περισσότερα και δείτε trailer της ταινίας εδώ

Abigail

«Αμπιγκεϊλ» (Abigail, 2024) των Ματ Μπετινέλι-Ολπιν, Τάιλερ Τζιλέτ

Οταν μία συμμορία επίδοξων εγκληματιών απάγουν τη δωδεκάχρονη μπαλαρίνα και κόρη μιας ισχυρής φιγούρας του υποκόσμου, το μόνο που έχουν να κάνουν για να εισπράξουν τα λύτρα αξίας 50 εκατομμυρίων δολαρίων είναι να προσέχουν το κορίτσι κατά τη διάρκεια της νύχτας. Σ' ένα απόμερο αρχοντικό, οι απαγωγείς αρχίζουν να λιγοστεύουν, ένας-ένας, και ανακαλύπτουν με αυξανόμενο τρόμο ότι βρίσκονται εγκλωβισμένοι με ένα κάθε άλλο παρά φυσιολογικό μικρό κορίτσι.

Από την κινηματογραφική κολεκτίβα Radio Silence - τη σκηνοθετική ομάδα των Ματ Μπετινέλι-Ολπιν και Τάιλερ Τζιλέτ που έχουν υπογράψει τις σύγχρονες ταινίες τρόμου «Είσαι έτοιμος;», «Scream» (2022) και το περσινό «Scream VI» - έρχεται μία αναιδής, αιμοδιψής νέα εκδοχή του βαμπιρικού είδους! Διαβάστε περισσότερα και δείτε trailer της ταινίας εδώ

L' Eté Dernier

«Το Περασμένο Καλοκαίρι» (L' Eté Dernier, 2023) της Κατρίν Μπρεγιά

Η Αν, μια λαμπρή δικηγόρος, ζει σε απόλυτη αρμονία με τον σύζυγό της, Πιερ και τις δυο κορούλες τους, σε ένα σπίτι στα περίχωρα του Παρισιού. Μια μέρα, ο 17χρονος γιος του Πιερ από προηγούμενο γάμο, μετακομίζει μαζί τους. Η Ανν σταδιακά μπαίνει σε μια παθιασμένη σχέση μαζί του, θέτοντας σε κίνδυνο την καριέρα και την οικογενειακή της ζωή.

Η Κατρίν Μπρεγιά αφηγείται έναν κοινωνικά αταίριαστο αλλά και θυελλώδη έρωτα, δοξάζοντας την πυρακτωμένη ομορφιά της εφηβείας. Η σκηνοθέτης του γαλλικού πάθους σ' ένα love story με διαφορά... ηλικίας. Πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Καννών, υποψήφια για τέσσερα βραβεία Σεζάρ. Διαβάστε περισσότερα και δείτε trailer της ταινίας εδώ

Zeevonk

«Σπίθα στη Θάλασσα» (Zeevonk, 2023) του Ντομίν Χέιγκε

Ενας ψαράς σκοτώνεται, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, σε ναυάγιο στη Βόρεια Θάλασσα κι ο κόσμος σιωπηλά τον κατηγορεί ως υπαίτιο καθώς στη βάρκα επέβαιναν και άλλα δύο άτομα. Η έφηβη κόρη του, Λένα, που τον υπεραγαπούσε, θεωρεί πως το ναυάγιο δεν μπορεί να ήταν ατύχημα, αλλά κανείς δεν την πιστεύει, ούτε καν η κολλητή της. Εκείνη, όμως, είναι αποφασισμένη να αποδείξει πως ο πατέρας της δεν ευθύνεται και πως υπάρχει ένα τεράστιο, άγνωστο πλάσμα στη θάλασσα, τη σκιά του οποίου μόνο εκείνη έχει δει.

Η απώλεια κι η επιβίωση μέσα από τα μάτια μιας έφηβης, στο συγκινητικό ντεμπούτο του Βέλγου σκηνοθέτη, που βραβεύτηκε στην περσινή Berlinale. Διαβάστε περισσότερα και δείτε trailer της ταινίας εδώ

Arrête avec tes mensonges

«Μη μου Λες Ψέματα» (Arrête Αvec tes Μensonges, 2022) του Ολιβιέ Πεϊγιόν

Ενας συγγραφέας επιστρέφει στη γενέτειρά του, στο Κονιάκ, μετά από απουσία 35 χρόνων, για να προωθήσει ένα αποστακτήριο - αλλά και να αντιμετωπίσει τις αναμνήσεις του πρώτου του έρωτα. Ιστορία σεξουαλικής αφύπνισης όσο και μελαγχολικός στοχασμός πάνω στην ιδέα της μεγάλης χαμένης αγάπης.

Το βραβευμένο αυτοβιογραφικό μυθιστόρημα του Φιλίπ Μπεσόν στην κινηματογραφική μεταφορά του. Διαβάστε περισσότερα και δείτε trailer της ταινίας εδώ

Demon Slayer

«Demon Slayer: Kimetsu No Yaiba - To the Hashira Training» (2024) του Χαρούο Σοτοζάκι

Ο Ταντζίρο αφοσιώνεται στην εντατική εκπαίδευσή του, για να γίνει Χασίρα. Παράλληλα, η Μουζάν εξακολουθεί ν' αναζητά τη Νέζουκο και τον Ουμπουγιάσικι.

Νέα κινηματογραφική περιπέτεια/μεταφορά του manga του Κογιοχάρου Γκοτούγκε. Διαβάστε περισσότερα και δείτε trailer της ταινίας εδώ

Një Filxhan Kafe dhe Këpucë të Reja Veshur

«Ενα Φλιτζάνι Καφέ και Καινούργια Παπούτσια» (Një Filxhan Kafe dhe Këpucë të Reja Veshur, 2022) του Γκέντιαν Κότσι

Στα Τίρανα του σήμερα, ο Αγκίμ και o Γκεζίμ, δύο κωφοί ομοζυγωτικοί δίδυμοι, πλέον στα τριάντα τους, ζουν αχώριστοι κάτω από την ίδια στέγη. Η Ανα, νέα, σπιρτόζα, όμορφη, είναι κοπέλα του Γκεζίμ και τους επισκέπτεται αρκετά συχνά. Ενα βράδυ, ο Αγκίμ, καθώς οδηγεί επιστρέφοντας με τον Γκεζίμ στο σπίτι τους, διαπιστώνει πως η όρασή του θολώνει και τ' αδέλφια γλιτώνουν ως εκ θαύματος από σοβαρό ατύχημα. Λίγες μέρες μετά επισκέπτονται τον οφθαλμίατρο, όπου ανακαλύπτουν ότι λόγω μιας σπάνιας γενετικής ασθένειας, προοδευτικά αλλά μη αναστρέψιμα, θα χάσουν την όρασή τους. Βυθιζόμενοι αργά σε ένα αφόρητο σιωπηλό σκοτάδι, μην μπορώντας να βλέπουν ούτε τον κόσμο αλλά ούτε ο ένας τον άλλον πια, και έχοντας μόνο την Ανα δίπλα τους, τα δύο αδέρφια πρέπει να πάρουν μια δύσκολη και δυνατή απόφαση γύρω από ένα φλιτζάνι καφέ και φορώντας καινούργια παπούτσια.

Αλβανο-ελληνική συμπαραγωγή, μια συγκινητική ιστορία (αδελφικής) αγάπης, Βραβείο κοινού στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, πρόταση της Αλβανίας για τα Οσκαρ 2023. Διαβάστε περισσότερα και δείτε trailer της ταινίας εδώ

Mia and Me: The Hero of Centopia

«Η Μία και Εγώ: Η Ταινία» (Mia and Me: The Hero of Centopia, 2022) του Ανταμ Γκαν

Οταν η Μία επιστρέφει στο παλιό εξοχικό σπίτι της οικογένειας με τον παππού της, η πέτρα στο μαγικό της βραχιόλι φωτίζει ξαφνικά – ένα κάλεσμα για βοήθεια! Μέσω μιας αστραφτερής πύλης μεταφέρεται στον φανταστικό κόσμο των μονόκερων της Σεντοπίας. Εκεί συναντά τον μονόκερο Στόρμι και τον Ικο, ένα ξωτικό από το Νησί Λώτους, το οποίο χρειάζεται απεγνωσμένα τη βοήθειά της. Ο Τόξορ, ένας αποκρουστικός κακός που μοιάζει με βατράχι, θέλει να κατακτήσει το νησί με μαύρη μαγεία.

Παιδική περιπέτεια φαντασίας, βασισμένη στην αντίστοιχη τηλεοπτική επιτυχία. Διαβάστε περισσότερα και δείτε trailer της ταινίας εδώ

Je Vous Salue, Marie

«Χαίρε Μαρία» (Je Vous Salue, Marie, 1985 ) του Ζαν-Λικ Γκοντάρ

Η Μαρί είναι φοιτήτρια, δουλεύει στο βενζινάδικο του πατέρα της και παίζει μπάσκετ στην τοπική ομάδα. Ισχυρίζεται πως είναι παρθένα και διατηρεί μια πλατωνική σχέση με το αγόρι της, τον ταξιτζή Ζοζέφ. Ο Ζοζέφ είναι πιστός στη Μαρί, παρότι εκείνη αρνείται να κοιμηθεί μαζί του. Οταν ένας περαστικός άνδρας, ο θείος Γαβριήλ, ενημερώνει τη Μαρί ότι θα μείνει έγκυος, παρότι παρθένα, εκείνη αρχικά σοκάρεται. Ο Ζοζέφ, από την πλευρά του, δεν το πιστεύει και κατηγορεί τη Μαρί ότι τον απάτησε. Ο Γαβριήλ προσπαθεί να πείσει τον Ζοζέφ ν' αποδεχτεί την εγκυμοσύνη της Μαρί, ενώ εκείνη συμβιβάζεται με το Θείο αυτό σχέδιο, μέσω διαλογισμών που κάποιες φορές είναι οργισμένοι και συνήθως περιλαμβάνουν εικόνες του ήλιου, της σελήνης, σύννεφα, λουλούδια και νερό.

Η παρθενογένεση - ή η γυναικεία κατάσταση - κατά Γκοντάρ, μια ερωτική, θρησκευτική, αβάν γκαρντ ταινία, που προκάλεσε διαδηλώσεις από θρησκόληπτους στην εποχή της. Διαβάστε περισσότερα και δείτε trailer της ταινίας εδώ

Αναζητήστε στον κινηματογραφικό οδηγό του Flix όλες τις ταινίες που παίζονται ήδη στις αίθουσες, αυτές που έρχονται και για τις οποίες ανυπομονούμε περισσότερο, το τοπ-5 του Flix από τις νέες ταινίες της εβδομάδας και ώρες προβολών στις αίθουσες Αθήνας, Θεσσαλονίκης και ολόκληρης της Ελλάδας!