Φαίνεται πως η περσινή κυκλοφορία του «Demon Slayer: Kimetsu No Yaiba - To the Swordsmith Village» κατάφερε να κερδίσει αρκετούς φανατικούς της σειράς anime, η οποία βασίζεται στο ομότιτλο manga του Κογιοχάρου Γκοτούγκε, και στη χώρα μας έτσι ώστε και η νέα ταινία με τίτλο «Demon Slayer: Kimetsu No Yaiba - To the Hashira Training» να βρει κι αυτή το δρόμο της στις ελληνικές κινηματογραφικές αίθουσες.

Οπως και η προηγούμενη ταινία έτσι κι αυτή εδώ ακολουθεί το ίδιο ακριβώς format, συρράφοντας δυο επεισόδια, το φινάλε της τρίτης σεζόν, το οποίο αποτελεί και την ολοκλήρωση της ιστορίας «Swordsmith Village» της σειράς, με το πρώτο επεισόδιο της τέταρτης σεζόν, την ιστορία «Hashira Training».

Για άλλη μια φορά η συγκεκριμένη ταινία απευθύνεται αποκλειστικά και μόνο στους πιο φανατικούς της σειράς, οι οποίοι ανυπομονούν να πάρουν μια μικρή γεύση από την τέταρτη σεζόν της. Οι υπόλοιποι δεν πρόκειται να πάρουν καμία εξήγηση για την ιστορία της, τους χαρακτήρες, τη δυναμική τους και τις σχέσεις μεταξύ τους, ή να νοιαστούν για το ό,τι συμβαίνει στην οθόνη, τα όποια συγκινητικά pay offs και τις δραματικές εξελίξεις, μιας και η ταινία υποθέτει πως ήδη έχουμε όλοι δει όλα τα προηγούμενα επεισόδια του anime.

Σεβαστό, εν μέρει, αλλά η πλοκή, χωρίς καμία προηγούμενη εξήγηση, σε πετάει μέσα στο μεγάλο αποκορύφωμά της, το οποίο μοιάζει ξεκρέμαστο και χωρίς κανένα συναισθηματικό αντίκτυπο, ενώ στο τελευταίο μισάωρο επικεντρώνεται μόνο στο να στήσει μια νέα ιστορία. Ακόμα και το dark fantasy στοιχείο, το αρκετά καλό animation, το οποίο συνδυάζει την κλασική τεχνική του anime με εντυπωσιακά εφέ, δεν επαρκούν για να κρατήσουν και πάλι τους μη μυημένους στην καρέκλα τους.

Αν η προηγούμενη ταινία σάς κέρδισε τότε σίγουρα το «Demon Slayer: Kimetsu No Yaiba - To the Hashira Training» είναι για εσάς. Αν δεν έχετε ιδέα για το τι πράγμα μιλάμε, απλώς προσπεράστε...