Buzz

Best of Flix Week: Τα καλύτερα της κινηματογραφικής εβδομάδας που πέρασε

στα 10

Με το επεισοδιακό 66ο Φεστιβάλ Καννών να κυριαρχεί στην κινηματογραφική επικαιρότητα, να όσα μας απασχόλησαν την εβδομάδα που μας πέρασε: από τον έξαλλο Ζεράρ Ντεπαρντιέ μέχρι τα καμώματα του Λαρς φον Τρίερ και από τη μάχη για τον «Υπέροχο Γκάτσμπυ» μέχρι τους «Avengers» που πληθαίνουν όσο διαβάζετε αυτές τις γραμμές.

Flix Team
Best of Flix Week: Τα καλύτερα της κινηματογραφικής εβδομάδας που πέρασε

To 66ο Φεστιβάλ Καννών ξεκίνησε την Τετάρτη 15 Μαΐου με την επίσημη πανευρωπαϊκή πρεμιέρα του «Υπέροχου Γκάτσμπι» του Μπαζ Λούρμαν και κυριαρχεί στην κινηματογραφική επικαιρότητα όλου του πλανήτη. Η ομάδα του Flix βρίσκεται στις Κάννες και μεταφέρει καθημερινά όλα όσα συμβαίνουν εντός και εκτός των κινηματογραφικών αιθουσών στο ειδικό τμήμα του site που ανανεώνεται συνεχώς.

Οι σημαντικότερες στιγμές των τεσσάρων πρώτων βροχερών και αναπάντεχα επεισοδιακών ημερών του Φεστιβάλ είναι αυτές:

2

2

2

Του Λαρς φον Τρίερ το κάγκελο: Είχε δεν είχε πάλι ο δαιμόνιος Δανός και έκλεψε την παράσταση ακόμη και από ολόκληρο το Φεστιβάλ Καννών, κυκλοφορώντας μια νέα φωτογραφία από το «Nymphomaniac», ένα (σχεδόν αναγεννησιακό) ταμπλό με όλους τους ήρωες της ταινίας σε ένα πανδαιμόνιο σεξουαλικού πόθου, ανακοινώνοντας πως τουλάχιστον για τη Δανία η πρεμιέρα της ταινίας θα γίνει τα Χριστούγεννα. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

2

To βίντεο της εβδομάδας: Ανήκει στον Κρις Χάντφιλντ, είναι η πρώτη ηχογράφηση που έγινε ποτέ στο διάστημα και - μεταξύ μας - είναι το τέλος όλων των διασκευών που έγιναν ποτέ πάνω στο «Space Oddity» του Ντέιβιντ Μπόουι και μαζί το πιο σπαρακτικό σχόλιο για το σύγχρονο κόσμο. Μεσα σε μια εβδομάδα τον αποχαιρετισμό του Χάντφιλντ από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό είδαν 13 εκατομμύρια άνθρωποι. Και συνεχίζει... (Δείτε το εδώ)

2

Τα τρέιλερ της εβδομάδας: Ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ υποδύεται τον Ντομινίκ Στρος Καν στο «Welcome to NY» του Εϊμπελ Φεράρα με ένα πρώτο τρέιλερ που ενδίδει στις χαρές του (και στοματικού) σεξ και σοκάρει ή απλά προετοιμάζει το έδαφος για μια από τις ταινίες της χρονιάς (δείτε το εδώ), ο Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο «χώνει» στο πρώτο επίσημο τρέιλερ για το «Pacific Rim» επιβεβαιώνοντας πως μέρικές φορές το μέγεθος μετράει (δείτε το εδώ), οι Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Μάικλ Ντάγκλας, Μόργκαν Φρίμαν και Κέβιν Κλάιν δείχνουν πώς θα έμοιαζε το «Hangover» στην τρίτη ηλικία στο τρέιλερ του «Last Vegas» (δείτε το εδώ), ο Ζαν Πιερ Ζενέ επιστρέφει με ένα παραμύθι για παιδιά - θαύματα στο ωραιότερο τρέιλερ της εβδομάδας, αυτό για το «The Young and Prodigious Spivet» (δείτε το εδώ) και το τρέιλερ για το πρώτο πορνό κινουμένων σχεδίων του Bollywood (δείτε το εδω) είναι πλέον γεγονός και κυκλοφορεί ελεύθερο εκεί έξω.

2

Στις ελληνικές αίθουσες βγήκαν από Πέμπτη 16 Μαΐου τέσσερις καινούριες ταινίες: ο φαντασμαγορικός τρισδιάστατος «Υπέροχος Γκάτσμπυ» του Μπαζ Λούρμαν (διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix), η ακαδημαϊκή «Hanna Arendt» της Μαργκαρέτ Φον Τρότα (διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix), ο συναρπαστικός «Μανάβης» (διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix) του Δημήτρη Κουτσιαμπασάκου (φωτό) και οι «Μικρές Εξεγέρσεις» του Κυριάκου Κατζουράκη (διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix) που χρονολογούνται από το 2009. Ταυτόχρονα ξεκίνησε και το «Ταινιόραμα» του 2013 στο Αστυ, με τρεις κλασικές ταινίες καθημερινά (διαβάστε εδώ περισσότερα και βρείτε το πλήρες πρόγραμμα).

2

Τι μάθαμε αυτήν την εβδομάδα:

  • Πως η επόμενη τηλεοπτική σεζόν θα είναι από συναρπαστική έως και βαρετή. Ο Θοδωρής Δημητρόπουλος έβαλε κάτω τα νέα προγράμματα όλων των σημαντικών τηλεοπτικών δικτύων της Αμερικής στον απόλυτο χάρτη των σειρών που θα μας απασχολήσουν από Σεπτέμβρη. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

  • Πως ο «Υπέροχος Γκάτσμπυ» δίχασε και τους διάσημους του πλανήτη. Αρεσε στον Τζέιμς Φράνκο και στο συγγραφέα του «Game of Thrones. Αντίθετα τον μίσησε ο Μπρετ Ιστον Ελις. (Διαβάστε περισσότερα εδώ).

  • Πως ο Νίκος Τριανταφυλλίδης επιστρέφει στο σινεμά μετά από πολύχρονη απουσία. Και πως ευτυχώς για όλους μας παραμένει ένας μεγάλος... Αισθηματίας. (Δείτε εδώ φωτογραφίες από τα γυρίσματα της νέας του ταινίας).

  • Πως ο Κρίστοφερ Νόλαν μπορεί να σκηνοθετήσει τον επόμενο Τζέιμς Μποντ. Ο,τι πραγματικά κι αν σημαίνει αυτό για τον ίδιο, για το μύθο του πράκτορα 007 και την κινηματογραφική ιστορία. (Διαβάστε λεπτομέρειες εδώ).

  • Πως οι «Avengers» θα είναι περισσότεροι στη δεύτερη κινηματογραφική τους περιπέτεια. Το επιβεβαίωσε ο Τζος Γουίντον και αυτό είναι σχεδόν απειλή. (Διαβάστε εδώ περισσότερα).

  • Πως όσες σκηνές και να δούμε από το «Πριν τα Μεσάνυχτα» δεν θα σταματήσουμε ποτέ να συγκινούμαστε. Μέχρι τις 13 Ιουνίου που η «ελληνική» τρίτη περιπέτεια του Τζέσι και της Σελίν βγει στις αίθουσες βλέπουμε εδώ περισσότερα.

2

Η φωτογραφία της εβδομάδας: Η Νάταλι Πόρτμαν και ο Κρίστιαν Μπέιλ στην πρώτη φωτογραφία που κυκλοφόρησε από το «Knight of Cups» του Τέρενς Μάλικ. Διαβάζετε εδώ περισσότερα για την ταινία, αν και κανείς δεν μπορεί να σας εγγυηθεί πως οι δύο ηθοποιοί θα βρίσκονται τελικά και στην ταινία που θα δούμε στο εγγύς (ελπίζουμε) μέλλον. (Διαβάστε περισσότερα εδώ).