Buzz

Το σκοτάδι πυκνώνει πίσω από τον Ντάστιν Χόφμαν που αγαπήσαμε

στα 10

Νέες κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση και κακοποίηση έρχονται να συμπληρώσουν το προφίλ μιας άγνωστης, σκοτεινής πλευράς του σπουδαίου ηθοποιού.

Το σκοτάδι πυκνώνει πίσω από τον Ντάστιν Χόφμαν που αγαπήσαμε

Ηταν μόλις πριν λίγο καιρό - στο περιθώριο των πρώτων αποκαλύψεων τότε για τον Χάρβεϊ Γουάινστιν -, όταν η συγγραφέας Ανα Γκρέιαμ Χάντερ αποκάλυψε πως στα 17 της χρόνια δούλευε ως εκπαιδευόμενη στην παραγωγή της τηλεοπτικής μεταφοράς του «Θάνατου του Εμποράκου» και έπεσε θύμα της απρεπούς συμπεριφοράς και των ανήθικων προτάσεων του Ντάστιν Χόφμαν.

Ο 80χρονος σήμερα ηθοποιός, απάντησε μάλλον ειλικρινά: «Σέβομαι απόλυτα τις γυναίκες και νιώθω απάισια αν οτιδήποτε έχω κάνει έβαλε αυτήν την γυναίκα σε αυτήν την άβολη κατάσταση. Ζητώ συγγνώμη. Αυτό δεν είναι αντιπροσωπευτικό του ποιος είμαι.»

Διαβάστε αναλυτικά: Και ο Ντάστιν Χόφμαν στη δίνη των σκανδάλων για σεξουαλική παρενόχληση

Dustin Hoffman Sexually Harassed pa 607 Στα γυρίσματα του «Θάνατου του Εμποράκου» εμ την Ανα Γκρέιαμ Χάντερ

Λίγο αργότερα ο Τζον Ολιβερ επιτέθηκε στον Χόφμαν δημόσια για το παρελθόν του που απ' ότι φαίνεται είναι γεμάτο από ιστορίες κοριτσιών που ήρθαν αντιμέτωπα με τις ορέξεις του. Τώρα νέες κατηγορίες στρέφονται εναντίον του. Η θεατρική συγγραφέας Κόρι Τόμας, η ηθοποιός Κάθριν Ρόσετερ, η μοντέρ Μελίσα Κέστερ και δύο ακόμη γυναίκες που δεν αποκάλυψαν το επίθετό τους μοιράζονται τις δικές τους δυσάρεστες ιστορίες από την επαφή τους με τον ηθοποιό.

Η Κόρι Τόμας θυμάται πως στα 16 της χρόνια, πίσω στο 1980 ήταν φίλη με την κόρη του Ντάστιν Χόφμαν, Καρίνα. Ενα βράδυ, την εποχή που ο Χόφμαν είχε κερδίσει ήδη το Οσκαρ για το «Κράμερ Εναντίον Κράμερ» και χώριζε από την πρώτη του γυναίκα, ο Χόφμαν είχε πάει τα δύο κορίτσια για φαγητό. Οταν η Καρίνα επέστρεψε στη μητέρα της, η Τόμας υποστηρίζει πως ο Χόφμαν της είπε να τον ακολουθήσει στο ξενοδοχείο όπου ζούσε. Κανονικά το κορίτσι περίμενε τη μητέρα του να το παραλάβει από το εστιατόριο, αλλά ο Χόφμαν άφησε ένα σημείωμα να τους βρει στο ξενοδοχείο. Εκεί, ο Ντάστιν Χόφμαν, σύμφωνα με τα λεγόμενα της Τόμας, μπήκε να κάνει ντους και βγήκε γυμνός, ξάπλωσε στο κρεβάτι και ζήτησε από την Τόμας να του τρίψει τα πόδια. Ταυτόχρονα ο Χόφμαν τηλεφωνούσε και σε μια άλλη γυναίκα, περιγράφοντας τι συμβαίνει στο δωμάτιο. Λίγο αργότερα ένα τηλεφώνημα από τη ρεσεψιόν ειδοποίησε την Τόμας πως η μητέρα της είχε έρθει να την παραλάβει.

Διαβάστε ακόμη: «Εξαρτάται...» ή πώς ο Ματ Ντέιμον λέει κατά συρροή μπαρούφες για τη σεξουαλική παρενόχληση

Η Μελίσα Κέστερ ήταν 20 ετών όταν γνώρισε τον Ντάστιν Χόφμαν σε ένα στούντιο ηχογράφησης στο Μαλιμπού το 1985, όπου ο Χόφμαν ηχογραφούσε τα τραγούδια για το «Ishtar» και το αγόρι της δούλευε για την μίξη τους. Η Κέστερ εξέφρασε την επιθυμία της να γράφει για τη βιομηχανία και ο Χόφμαν της είπε πως έχει μερικά πρότζεκτ που θα μπορούσαν να συζητήσουν. Της ζήτησε το τηλέφωνό της και αυτή επέστρεψε κι άλλη μέρα στο στούντιο. Εκεί θα γνώριζε και τη δεύτερη σύζυγο του Χόφμαν αλλά και τα παιδιά τους. Σε κάποια στιγμή ο Χόφμαν δήλωσε: «Βαρέθηκα, στείλτε μέσα την Μελίσα». Η Μελίσα μπήκε - ένιωθε ασφαλής με το αγόρι της να τους κοιτάει και τη σύζυγο του Χόφμαν απέξω. Δεν είχε συνειδητοποιήσει πως όλοι μπορούσαν να τους δουν μόνο από τον ώμο και πάνω, Ο Χόφμαν την τράβηξε πάνω του και έβαλε τα χέρια του στο παντελόνι της. «Και μετά έχωσε τα δάχτυλά του μέσα στον κόλπο μου, χωρίς να σταματήσει να τραγουδάει. Δεν ήξερα τι να κάνω. Ενιωθα πως ήταν δικό μοηυ λάθος. Ενιωθα τόσο φτηνή. Εκεί άλλαξαν όλα. Φυσικά και δεν ενδιαφερόταν για το ταλέντο μου στο γράψιμο». Ο Ντάστιν Χόφμαν, σύμφωνα με τα λεγόμενα της Κέστερ συνέχισε να της τηλεφωνεί και να επιμένει να βρεθούν ξανά.

Διαβάστε ακόμη: Η Σάλμα Χάγιεκ περιγράφει πώς ο Χάρβεϊ Γουάινστιν μετέτρεψε σε εφιάλτη τα γυρίσματα του «Frida»

Η Κάθριν Ρόσετερ ήταν νεαρή ηθοποιός πίσω στο 1983 όταν έκανε οντισιόν για μια θεατρική αναβίωση του «Θάνατου του Εμποράκου». Αφού κέρδισε το ρόλο της ερωμένης του Γουίλι Λόμαν, η Ρόσετερ θυμάται πως κάθε φορά πριν πουν τα λόγια τους ο Χόφμαν έβαζε το χέρι του κάτω από τη φούστα της, μέχρι που ένα βράδυ έβαλε τα δάχτυλα του μέσα της. Και αυτό γινόταν σε κάθε παράσταση, έξι με οκτώ φορές την εβδομάδα. Η Ρόσετερ υποστηρίζει πως ο Χόφμαν την έβαζε να γονατίζει στο καμαρίνι για να του τρίψει τα πόδια πιέζοντάς την να ανέβαι και πιο ψηλά, ενώ συνήθιζε να την αγγίζει στο στήθος μπροστά στο συνεργείο αλλά και σε δημόσιες εμφανίσεις τους την εποχή εκείνη.

hoffman Με την πρώτη του σύζυγο, Αν Μπερν

Hoffman karina Με την κόρη του, Καρίνα, το 1969

hoffman Με τη δεύτερη συζυγό του, Λίσα

Δύο ακόμη γυναίκες, που δεν αποκαλύπτουν το επώνυμό τους έχουν να διηγηθούν κι αυτές ιστορίες τρόμου με τον Ντάστιν Χόφμαν.

Η Πολίν ήταν 15 και δούλευε σε ένα μαγαζί με ρούχα στο Μανχάταν το 1973. Ο Χόφμαν ήρθε στο μαγαζί για να αγοράσει γραβάτες, Η Πολίν που ήθελε να ασχοληθεί με την υποκριτική, δεν ήξερε ποιος ήταν, αλλά αυτός της πρότεινε να έρθει στην πρεμιέρα του «Αλφρέντο» που βγήκε εκείνη την εποχή στην Αμερική. Η Πολίν πήγε μαζί με τη δίδυμη αδελφή της και ο Χόφμαν, παντρεμένος ήδη, τους πρότεινε να ξαναβρεθούν. Η Πολίν πήγε μόνη της την επόμενη φορά και έφτασε και μέχρι το σπίτι του «για να δει το νέο κουτάβι της κόρης του», όπως υποστήριξε ο παντρεμένος τότε Ντάστιν Χόφμαν. Η ιστορία τον θέλει να ανεβάζει την Πολίν στο δωμάτιο της κόρης του, να κατεβάζει το παντελόνι του και να αυνανίζεται μπροστά της. «Δεν είχα δει ποτέ γυμνό άντρα στη ζωή μου. Δεν είχα δει ποτέ κάτι τέτοιο. Δεν ήξερα τι να πω. Καθόμουν εκεί με τα μάτια μου ορθάνοιχτα. Μου είπε πως θα τελείωσει σύντομα, όπως κι έγινε. Δεν είπα ποτέ τίποτα σε κανέναν. Εκλαιγα. Ηταν τόσο ντροπιαστικό.

Διαβάστε ακόμη: Ο Γκάμπριελ Μπερν δίνει τον Κέβιν Σπέισι: «Σταματήσαμε για 2 μέρες το γύρισμα εξαιτίας του»

Η Καρολίν (όπως αναφέρουν τα δημοσιεύματα δεν είναι το αληθινό της όνομα) ήταν 21 το 1975 και εργαζόταν ως ξεναγός για τους τουρίστες στην Ουάσινγκτον. Ο Ντάστιν Χόφμαν βρισκόταν στην πόλη για τα γυρίσματα του «Ολοι οι Ανθρωποι του Προέδρου». Ανέβηκε στο λεωφορείο της ξενάγησης με τη βοηθό του τυχαία και στο τέλος ζήτησε από την Καρολίν να περάσει μαζί του το βράδυ. Την πήγε στο ξενοδοχείο που έμενε ο Χόφμαν η μητέρα της, με πλήθος φανατικών θαυμαστών απέξω να περιμένουν τον ίδιο και τον Ρόμπερτ Ρέντφορντ. Οταν έφτασε στο δωμάτιό του, ο Χόφμαν δεν φορούσε τίποτα από πάνω και άρχισε να της λέει πράγματα για τη ζωή της που δεν είχαν πει ποτέ μαζί. Οταν η Καρολίν θέλησε να φύγει, ο Χόφμαν της είπε: «Πιστεύεις ότι θα φύγεις από εδώ χωρίς να κάνουμε σεξ;». Κάθισε μπροστά στην πόρτα εμποδίζοντάς την να φύγει και της έδωσε την επιλογή να κάνει στοματικό σεξ. Οταν τέλειωσε της έδωσε 20 δολάρια για το ταξί και ξανατηλεφώνησε στη μητέρα της για να πάνε για δείπνο.

Εκπρόσωποι του Ντάστιν Χόφμαν μιλούν για «αναληθείς κατηγορίες», ο ίδιος δεν έχει σχολιάσει ακόμη τις νέες αυτές αποκαλύψεις, είναι ωστόσο σαφές πως ό,τι και να ακολουθήσει δεν θα είναι σίγουρα αντίστοιχο του θαυμασμού, του δέους και της εκτίμησης που απολάμβανε εδώ και δεκαετίες ένας από τους σπουδαιότερους ηθοποιούς που πέρασαν ποτέ από τον κόσμο του σινεμά.

hoffman Με την Μεριλ Στριπ και τα Οσκαρ τους για το «Κράμερ Εναντίον Κράμερ» το 1980

Διαβάστε ακόμη