Buzz

Οι 10 καλύτερες ταινίες του 2013 από τον Στίβεν Κινγκ

στα 10

Παραδοσιακά, όπως κάθε χρόνο, ο Στίβεν Κινγκ διαλέγει τις δέκα αγαπημένες του ταινίες της χρονιάς. Και φέτος με αρκετές εκπλήξεις στις επιλογές του.

Οι 10 καλύτερες ταινίες του 2013 από τον Στίβεν Κινγκ

Οπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ο Στίβεν Κινγκ ψήφισε τις 10 καλύτερες ταινίες της χρονιάς του με ένα άρθρο στο Entertainment Weekly, βασισμένος, όπως δηλώνει ο ίδιος στον «παράγοντα fun».

Οι επιλογές του είναι αναπάντεχες, άλλες αναμενόμενες, συν μερικές ταινιες και ντοκιμαντέρ... τρόμου, αλλά όλες στο πλαίσιο μιας ιδιοσυγκρασιακής ματιάς πάνω στο σινεμά που μοιάζει προσανατολισμένη στον θεατή και στην έννοια του entertainment, ό,τι πραγματικά κι αν σημαίνει αυτό.

Διαβάστε τις επιλογές για τις καλύτερες ταινίες του 2013 από τον Κουέντιν Ταραντίνο και τη δεκάδα της χρονιάς από τον Τζον Γουότερς.

2

Δείτε αναλυτικά παρακάτω τη δεκάδα του Στίβεν Κινγκ για το 2013:

10.Parker του Τέιλορ Χάκφορντ / «Μια ταινία δράσης με καθαρότητα πλοκής που λίγες ανάλογες ταινίες πέτυχαν μέσα στο 2013.»

9.The Other Son της Λορέν Λεβί / «H ταινία είναι γαλλική, αλλά θα μπορούσε να διαδραματίζεται μόνο στα σύνορα του Ισραήλ και της Παλαιστίνης... Βλέποντας δύο οικογένειες στο δρόμο της αποδοχής είναι ταυτόχρονα αποκαρδιωτικό αλλά και ελπιδοφόρο.»

8.Λευκός Οίκος: Η Πτώση του Ρόλαντ Εμεριχ / «Τρομοκράτες ανατίναξαν τον Λευκό Οίκο δύο φορές φέτος. Καμία από τις δύο ταινίες δεν θα πάρει Οσκαρ, αλλά αυτή εδώ κυριεύεται από μια αίσθηση του χιούμορ που την κάνει να συγκαταλέγεται στην κατηγορία "Πολύ Σκληρός για να Πεθάνει".»

7.Mama του Αντρές Μουσιέτι / «Από τον τρομακτικό - με βαθμό το 10 - πρόλογό του μέχρι το οπερατικό του φινάλε, το "Mama" με κράτησε μαγεμένο.»

6.Prisoners του Ντενί Βιλνέβ / «Πρέπει να το δεις δύο φορές για να σιγουρευτείς πως η πλοκή στέκει (στέκει), αλλά το νοήμα του είναι βίαια καθαρό.»

5.The Impossible του Χουάν Αντόνιο Μπαγιόνα / «H ερμηνεία της Ναόμι Γουοτς στο ρόλο μιας μητέρας αποφασισμένης να κρατήσει την οικογένειά της ενωμένη μέσα στο χάος είναι συγκλονιστική...»

4.Θλιμμένη Τζάσμιν του Γούντι Αλεν / «Η καλύτερη, πιο βαθιά ταινία του Γούντι Αλεν... Ενας θριάμβος για την Κέιτ Μπλάνσετ...»

3.Ενα Καλοκαίρι του Τζεφ Νίκολς / «Ο Μάθιου ΜακΚόναχεϊ είναι ένας από τους πιο χαρισματικούς μας ηθοποιούς και δεν υπήρξε ποτέ καλύτερος όσο εδώ...»

2.West of Memphis της Εϊμι Τζ. Μπεργκ / «Αυτό το ντοκιμαντέρ των 145 λεπτών είναι το ζωντανό παράδειγμα της δύναμης του σινεμά να αλλάζει ζωές και πεποιθήσεις.»

1.Gravity του Αλφόνσο Κουαρόν / «Να μια ταινία όπου ο κόσμος θα βλέπει, θα ευχαριστίεται και θα μιμείται ακόμη και μετά από 30 χρόνια.»

Εσείς συνεχίζετε να ψηφίζετε εδώ τις καλύτερες ταινίες του 2013 στη μεγάλη ψηφοφορία του Flix

Περισσότερες λίστες για το 2013:

Tags: best of 2013