Buzz

Best of Flix week: Τα καλύτερα της κινηματογραφικής εβδομάδας που πέρασε

στα 10

Με τα Οσκαρ να μπαίνουν πια στην τελική ευθεία και τα Χριστούγεννα που βρίσκονται στην παραπάνω γωνία να προσκαλούν κάθε είδους λίστα της χρονιάς, η εβδομάδα που πέρασε γέμισε λάμψη και… απολογισμούς!

Flix Team
Best of Flix week: Τα καλύτερα της κινηματογραφικής εβδομάδας που πέρασε

Μπήκαμε για τα καλά στην προ-Οσκαρική περίοδο, απολαμβάνοντας συνεντεύξεις και φωτογραφήσεις των ανθρώπων που θ’ απασχολήσουν το ενδιαφέρον μας μέχρι την αρχή της καινούριας χρονιάς. Ετσι, ξετρελαθήκαμε με τα μικρά ταινιάκια που σκηνοθέτησε για τους New York Times ο Γιάνους Καμίνσκι, με τον κοινό τίτλο «Making a Scene» και πρωταγωνιστές τους καλύτερους ηθοποιούς της χρονιάς, από την Κέιτ Μπλάνσετ ως τον Ρόμπερτ Ρέντφορντ. Παρακολουθήσαμε… όσα λένε τα κορίτσια μεταξύ τους, στο round table του Hollywood Reporter που φιλοξένησε τις Εμα Τόμσον, Οπρα Γουίνφρεϊ, Τζούλια Ρόμπερτς, Εϊμι Ανταμς, Οκτάβια Σπένσερ και Λουπίτα Νιόγκο. Ξεκοκαλίσαμε την ομαδική συνέντευξη που πήραν οι New York Times από τους σημαντικότερους σεναριογράφους της χρονιάς, από τον Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ μέχρι την Γκρέτα Γέργουιγκ. Αρχίσαμε να «συλλέγουμε» τις λίστες με τις καλύτερες ταινίες της χρονιάς, ξεκινώντας από αυτήν των Cahiers du Cinema, συνεχίζοντας μ’ εκείνη του Sight & Sound και καταλήγοντας διασκεδαστικά στις 10 καλύτερες ταινίες του 2013 για τον Τζον Γουότερς που ποτέ δε μας απογοητεύει! Μαζί, αξιολογήσαμε τις υποψηφιότητες για τα Independent Spirit Awards και μελετήσαμε τη short list των 10 ταινιών κινουμένων σχεδίων που ανακοινώθηκε ότι θα διεκδικήσουν το φετινό Οσκαρ.

napoleon

Μπερδευτήκαμε με τις παράξενες συνεργασίες που θα φέρει ο καινούριος χρόνος, μαθαίνοντας ότι ο Βιν Ντίζελ θέλει τον Ανγκ Λι για να τον σκηνοθετήσει ως «Κότζακ», αλλά κι ότι ο Στίβεν Σπίλμπεργκ επιλέγει τον Μπαζ Λούρμαν για να σκηνοθετήσει για το HBO τον «Ναπολέοντα» του Στάνλεϊ Κιούμπρικ.

bound

Δε σταματήσαμε να γελάμε (ακόμα) με την παρωδία του «Bound 2», όπου ο Τζέιμς Φράνκο κι ο Σεθ Ρόγκεν, που πάντα βρίσκουν χρόνο για λίγη καφρίλα, πήραν τη θέση του Κάνιε Γουεστ και της Κιμ Καρντάσιαν και ξαναγύρισαν σκηνή-σκηνή το βίντεο κλιπ, με την απαραίτητη ηδυπάθεια.

globes

Ενθουσιαστήκαμε που δυο ελληνικές ταινίες, μέσα σε σύνολο 58, βρίσκονται προ των θυρών για να διεκδικήσουν μια θέση στην πεντάδα του βραβείου Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας στις Χρυσές Σφαίρες. Κι ελπίζουμε να βρουν βοήθεια και υποστήριξη στην καμπάνια τους.

xameno

Είδαμε (ξανά) το «Χαμένο Κορίτσι», τη δεύτερη μικρού μήκους ταινία του Νίκου Πάστρα, που πια κυκλοφορεί ελεύθερα στο website του, επιβεβαιώνοντας την αποκαλυπτική εμπειρία μιας ιστορίας που φτάνει βαθιά μέσα σου και ενός δημιουργού που σε κάνει να ανυπομονείς για το επόμενό του βήμα.

who

Ταξιδέψαμε στο Λονδίνο με τα μάτια του Θοδωρή Δημητρόπουλου (και το κείμενό του, φυσικά!) και είδαμε σε αίθουσα το επετειακό επεισόδιο για τα 50 χρόνια «Doctor Who», σε μια τηλεοπτική και πολιτιστική εμπειρία γεμάτη αγνή μαγεία, συναίσθημα και συγκίνηση.

mitty

Είδαμε άλλο ένα, ενθουσιαστικό, κλιπ από την «Κρυφή Ζωή του Γουόλτερ Μίτι» του Μπεν Στίλερ κι αναρωτηθήκαμε αν εμείς έχουμε κάνει κάτι αξιοσημείωτο στη ζωή μας! Ανακαλύψαμε το «Cigarettes & Coffe», την πρώτη μικρού μήκους του Πολ Τόμας Αντερσον, χαζέψαμε το βίντεο με τη συνέντευξη των αδελφών Κοέν, T Bone Burnett, Τζάστιν Τίμπερλεϊκ και Mάρκους Μάμφορντ στα παρασκήνια του «Inside Llewyn Davis» για να μάθουμε πώς κατασκεύασαν το ερωτικό τους γράμμα στην αμερικανική φολκ μουσική. Γευτήκαμε λίγο ακόμα… πόνο και ηδονή, με το κλιπ από το έκτο κεφάλαιο του «Nymp()maniac» του Λαρς φον Τρίερ, όπου ο Τζέιμι Μπελ κάνει στη Σαρλότ Γκέινσμπουργκ το πιο.. Χριστουγεννιάτικο δώρο της ζωής της! Καθηλωθήκαμε από το «βιβλικό» νέο, διεθνές τρέιλερ του «Noah» του Ντάρεν Αρονόφσκι.