Buzz

Κάνε κάτι αξιοσημείωτο στη ζωή σου με τον τρόπο του Μπεν Στίλερ στην «Κρυφή Ζωή του Γουόλτερ Μίτι»

στα 10

Σας ρώτησαν ποτέ αν έχετε κάνει αξιοσημείωτο στη ζωή σας και εσείς κοιτάξατε απορημένοι το κενό; Ο Μπεν Στίλερ αποδεικνύει πως τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο σε μια πρώτη υποτιτλισμένη στα ελληνική σκηνή από την υπέροχη αλλά «Κρυφή Ζωή του Γουόλτερ Μίτι».

Κάνε κάτι αξιοσημείωτο στη ζωή σου με τον τρόπο του Μπεν Στίλερ στην «Κρυφή Ζωή του Γουόλτερ Μίτι»

To «The Secret Life of Walter Mitty» είναι ένα διήγημα του Τζέιμς Θέρμπερ, γραμμένο το 1939 και αναγνωρισμένο ως ένα από τα πιο ανθολογημένα διηγήματα της αμερικανικής λογοτεχνίας.

Το 1947 το διήγημα έγινε ταινία μεγάλου μήκους με σκηνοθέτη τον Νόρμαν Ζ. ΜακΛέοντ και πρωταγωνιστή τον Ντάνι Κέι, σε ένα υποτιμημένο φιλμ φαντασίας παραγωγής του θρυλικού Σάμιουελ Γκόλντγουιν, ενώ το 1994 ο Σάμιουελ Γκόλντγουιν Τζιούνορ θέλησε να τιμήσει τον πατέρα του γυρίζοντας ένα ριμέικ με πρωταγωνιστή τον Τζιμ Κάρεϊ.

Από τότε και μέχρι σήμερα που η ταινία είναι έτοιμη, με τον Μπεν Στίλερ να υπογράφει τη σκηνοθεσία και να πρωταγωνιστεί, πολλοί πέρασαν από την καρέκλα του σκηνοθέτη (από τον Μαρκ Γουότερς μέχρι τον Γκορ Βερμπίνσκι) και ακόμη περισσότεροι από τον πρωταγωνιστικό ρόλο (από τον Οουεν Γουίλσον μέχρι τον Μάικ Μάγιερς και τον Σάσα Μπαρόν Κοέν).

2

Αν, όμως, μερικές φορές, τα σωστά πράγματα έρχονται στους σωστούς ανθρώπους τη σωστή στιγμή, το «The Secret Life of Walter Mitty» έπρεπε εξ αρχής να ανήκει στον Μπεν Στίλερ.

Και αυτό δεν είναι κάτι που θα το υποστήριζαν αβλεπί μόνο οι φανατικοί θαυμαστές του «Reality Bites», του «Zoolander» και του «Tropic Thunder», αλλά και όποιος σώφρων άνθρωπος θα έβλεπε τον Στίλερ μέσα στο κοστούμι του Γουόλτερ Μίτι να παραβιάζει πραγματικότητες με τη φαντασία του σε ένα love story ψηφιακών διαστάσεων αλλά ανθρώπινων αποθεμάτων.

«Εκείνο που λατρεύω στην συγκεκριμένη ιστορία είναι ότι δε μπορεί να κατηγοριοποιηθεί» αναφέρει ο Μπεν Στίλερ. «Έχει κωμωδία και δράμα, είναι περιπέτεια, πλήρως αληθινή, αλλά και φανταστικά εξωπραγματική. Ωστόσο στην καρδιά της υπάρχει ένας χαρακτήρας με τον οποίο μπορούμε όλοι μας να ταυτιστούμε – ένας “ήρωας” πλήρως εναρμονισμένος με τους ρυθμούς της σύγχρονης ζωής, ο οποίος μέσα στο κεφάλι του ζει - την ίδια στιγμή – μια ζωή εντελώς διαφορετική από την “αληθινή”. Για μένα, αυτός ο άνθρωπος πρεσβεύει όλα εκείνα τα πράγματα που σκεφτόμαστε για εμάς και για τον κόσμο γύρω μας, αλλά δεν τολμάμε ποτέ να αναφέρουμε»

Τα τρέιλερ που έχουμε δει μέχρι σήμερα διεκδικούν με διαφορά τον τίτλο των πιο «όμορφων» της χρονιάς, ενώ μια πρώτη υποτιτλισμένη στα ελληνικά σκηνή που μπορείτε να δείτε πιο κάτω αποδεικνύει πως το πέρασμα από την πραγματικότητα στη φαντασία μοιάζει μερικές φορές να είναι ό,τι πιο αξιοσημείωτο έχεις κάνει ποτέ στη ζωή σου.


Η «Κρυφή Ζωή του Γουόλτερ Μίτι» θα βγει στις ελληνικές αίθουσες από την Odeon στις 25 Δεκεμβρίου.

Διαβάστε ακόμη: