Ενημέρωση

Πάμε θερινό; Αυτές είναι όλες οι ταινίες που θα δούμε στις αίθουσες φέτος το καλοκαίρι!

στα 10

Το Flix συγκέντρωσε τις νέες ημερομηνίες εξόδου των ταινιών που θα μας περιμένουν στα θερινά από την 1η Ιουνίου.

Flix Team
Πάμε θερινό; Αυτές είναι όλες οι ταινίες που θα δούμε στις αίθουσες φέτος το καλοκαίρι!

Τα θερινά σινεμά ανοίγουν δειλά δειλά τις πόρτες τους την 1η Ιουνίου, με τα πρώτα ειδικά μέτρα προστασίας που πρέπει να ληφθούν από τους ιδιοκτήτες τους να αφορούν την ελάχιστη απόσταση μεταξύ των σειρών καθισμάτων που ορίζεται στο 1,5 μέτρο και τον ορισμό της μέγιστης επιτρεπόμενης πληρότητας που δεν πρέπει να ξεπερνά το 40% της συνολικής, συν φυσικά όλα τα προβλεπόμενα μέτρα υγεινής των κοινόχρηστων χώρων.

Μέσα στο ιδιαίτερα περίεργο κλίμα για το σινεμά, το Flix συγκέντρωσε όλες τις (πολλές τελικά) ταινίες που είναι προγραμματισμένες να βγουν στις ελληνικές αίθουσες μέσα στο καλοκαίρι, μέχρι και τον Σεπτέμβριο. Σε κάποιο σινεμά δίπλα σας θα συναντήσετε ταινίες οι οποίες δεν ολοκλήρωσαν την διαδρομή τους τον χειμώνα που μας πέρασε, αλλά και ολοκαίνουργιες πρεμιέρες, πολυαναμενόμενα blockbuster, γαλλικές, ιταλικές και ισπανικές κωμωδίες αλλά και αναμενόμενες καλοκαιρινές επανεκδόσεις.

Παρά τη μοναδική ευκαιρία να δούμε στις θερινές αίθουσες ταινίες σε β' προβολή - ταινίες πρόσφατης παραγωγής που δεν είδαν πολλοί στις χειμερινές αίθουσες και θα άξιζε να συναντήσει ένας θεατή σε συνθήκες θερινού - ή ακόμη και αφιερωματικές βραδιές ή επανεκδόσεις με άποψη, η λογική των πολλών νέων ταινιών κάθε Πέμπτη μένει κραταιά ακόμη και μετά το σοκ του κλεισίματος των κινηματογράφων λόγω της πανδημίας.

[Η λίστα θα ανανεώνεται συνεχώς.]


ΙΟΥΝΙΟΣ

Η Μπαλάντα της Τρύπιας Καρδιάς 607 1

Η Μπαλάντα της Τρύπιας Καρδιάς» του Γιάννη Οικονομίδη | 4 Ιουνίου | Διανομή: Tulip Entertainment

Η ταινία του Γιάννη Οικονομίδη βρισκόταν στις αίθουσες για δεύτερη εβδομάδα, μόνο σε Αθήνα και με προοπτική να ανοίξει σε αίθουσες όλης της Ελλάδας στην τρίτη της εβδομάδα, όταν οι κινηματογράφοι έκλεισαν στις 12 Μαρτίου λόγω των περιοριστικών μέτρων εξαιτίας της υγειονομικής κρίσης. Τώρα επιστρέφει και θα προβάλλεται όλο το καλοκαίρι στα θερινά όλης της Ελλάδας. Διαβάστε εδώ περισσότερα για την «Μπαλάντα της Τρύπιας Καρδιάς».

happy birthday

Μάντεψε Ποιος Ηρθε για τα Γενέθλιά Σου; (Happy Birthday) του Σέντρικ Καν | 4 Ιουνίου | Διανομή: Tanweer

Μια μεγάλη οικογένεια συγκεντρώνεται στο σπίτι της στην νότια Γαλλία για να γιορτάσει τα γενέθλια της μητέρας που γίνεται 70 χρονών. Είναι όλοι εκεί: η μητέρα, ο πατέρας καθώς και οι δυο γιοι τους: ο ένας με την γυναίκα του και τα δύο του παιδιά και ο άλλος με την καινούργια του φίλη από την Αργεντινή, οι οποίοι έχουν φέρει μαζί και μια κάμερα για να καταγράψουν τις όμορφες οικογενειακές στιγμές. Ολα μοιάζουν να πηγαίνουν μια χαρά, μέχρι που χτυπάει το τηλέφωνο και εμφανίζεται η μικρότερη κόρη της οικογένειας, που όλοι έχουν πολύ καιρό να δουν... Η ταινία ήταν προγραμματισμένη και βγήκε για πολύ μικρό χρονικό διάστημα στις αίθουσες το Μάρτιο, την εβδομάδα που έκλεισαν οι κινηματογράφοι λόγω της υγειονομικής κρίσης. Διαβάστε εδώ περισσότερα για το «Μάντεψε Ποιος Ηρθε για τα Γενέθλιά Σου;».

le lion 607

Le Lion του Λουντοβίκ Κολμπό-Τζουστίν | 4 Ιουνίου | Διανομή: Spentzos Films

Ενας ασθενής ψυχιατρικού νοσοκομείου προσποιείται ότι είναι τρελός. Υπεύθυνος για τη φροντίδα αυτού του ασθενούς, ένας φροντιστής θα αρχίσει να αμφισβητεί την ψυχική κατάσταση του «προστατευμένου» του. Γαλλική κωμωδία με πρωταγωνιστή τον Ντάνι Μπουν.

non fiction 607

Παιχνίδια Ζευγαριών (Non Fiction) του Ολιβιέ Ασαγιάς | 4 Ιουνίου | Διανομή: Weird Wave

Eνας συγγραφέας δίνει το νέο του βιβλίο στον εκδότη του, αναμένοντας σχόλια. Το θέμα του βιβλίου είναι οι εξωσυζυγικές σχέσεις, μια εκ των οποίων αφορά τη σχέση ενός συγγραφέα με μια ηθοποιό, που τυχαίνει να είναι η γυναίκα του εκδότη... Τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο περίπλοκα με την εμφάνιση μιας φίλης του εκδότη. Απιστίες και ψέματα συνθέτουν τον κόσμο των πρωταγωνιστών σε ένα πλαίσιο που αποτελείται από έναν εκδοτικό κόσμο που αλλάζει, με τις νέες τεχνολογίες να ανατρέπουν τις ισορροπίες και διάφορες λογοτεχνικές αφηγήσεις να αντιγράφουν σε μεγάλο βαθμό την αληθινή ζωή των ηρώων. Ζιλιέτ Μπινός και Γκιγιόμ Κανέ πρωταγωνιστούν.

memories of murder 607

Μνήμες Φόνων (Memories of Murder) του Μπονγκ Τζουν-χο | 4 Ιουνίου | Διανομή: Cinobo

Βασισμένο στην αληθινή ιστορία μιας άκαρπης αστυνομικής έρευνας κάτω από ένα καθεστώς στρατιωτικής δικτατορίας, το «Μνήμες Φόνων», εμπνέεται συγκεκριμένα από την ιστορία του πρώτου serial killer της Κορέας, ο οποίος έδρασε από το 1986 έως το 1991 σκοτώνοντας δέκα γυναίκες και δεν εντοπίστηκε ποτέ από τις Αρχές, παρά την τιτάνια, όσο και αναποτελεσματική έρευνα που οδήγησε στη σύλληψη χιλιάδων υπόπτων, Η δεύτερη μεγάλου μήκους του Μπονγκ Τζουν-χο γυρισμενη το 2003 ήταν μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της χρονιάς στην χώρα του και το φιλμ που καθιέρωσε τον δημιουργό του ως έναν από τους σκηνοθέτες που οφείλεις να προσέξεις. Η ταινία θα προβληθεί σε αφιέρωμα για τον Μπονγκ Τζουν-χο, μαζί με τα φιλμ «Μητέρα», «Σκύλος που Γαβγίζει» και «Παράσιτα».

barking dogs never bite 607

Σκύλος που Γαβγίζει (Barking Dogs Never Bite) του Μπονγκ Τζουν-χο | 4 Ιουνίου | Διανομή: Cinobo

Με κάποιο τρόπο η πιο συγγενική ταινία με τα «Παράσιτα» στην φιλμογραφία του Μπονγκ Τζουν-χο, αφού μέσα από την ιστορία ενός καθηγητή πανεπιστημίου ο οποίος εξαντλημένος ψυχολογικά από το συνεχές γαύγισμα ενός σκυλιού, μεταμορφώνεται σε απαγωγέα και βασανιστή τετραπόδων, ψηλαφίζει την κοινωνική δομή ενός συγκροτήματος κατοικιών και μαζί ολόκληρης της χώρας. Ντεμπούτο για τον Κορεάτη σκηνοθέτη από το 2000 που θα προβληθεί σε αφιέρωμα για τον Μπονγκ Τζουν-χο, μαζί με τα φιλμ «Μητέρα», «Μνήμες Φόνων» και «Παράσιτα».

mother 607

Μητέρα (Mother) του Μπόνγκ Τζουν-χο | 4 Ιουνίου | Διανομή: Cinobo

Gυρισμένη μετά την μεγάλη παγκόσμια επιτυχία του «The Host», η «Μητέρ᧻ είναι ίσως η πιο «εσωτερική» αλλά την ίδια στιγμή υπόκωφα συνταρακτική ταινία στην φιλμογραφία του. Ενα φιλμ μυστηρίου για μια μητέρα που αναλαμβάνει να εξιχνιάσει έναν φόνο προκειμένου να αποδείξει την αθωότητα του γιού της, η «Μητέρα» υπερπηδά κάθε προσδοκία των θεατών της για να διατρέξει μια κινηματογραφική διαδρομή που δεν υπακούει παρά μόνο στους δικούς της κανόνες. Τραγική αλλά κι αστεία, ή ίσως καλύτερα σατιρική, αυτή η ταινία του Μπόνγκ δανείζεται στοιχεία από το σινεμά του Χίτσκοκ -όχι μόνο σε ότι αφορά το μυστηριο αλλά και στη σχέση μητέρας γιού- αλλά τα ανακατεύει στο δικό του ιδιαίτερο μπλέντερ για να φτιάξει ένα φιλμ που δεν μοιάζει με τίποτα άλλο εκτός από «ένα φιλμ του Μπονγκ Τζουν-χο». Θα προβληθεί σε αφιέρωμα για τον Μπονγκ Τζουν-χο, μαζί με τα φιλμ «Σκύλος που Γαβγίζει», «Μνήμες Φόνων» και «Παράσιτα».

bloodshot 607

Bloodshot του Ντέιβ Γουίλσον | 11 Ιουνίου | Διανομή: Feelgood Entertainment

Ο Ρέι Γκάρισον, ένας στρατιώτης που πρόσφατα σκοτώθηκε σε μια μάχη, έρχεται πίσω στη ζωή ως ο υπεράνθρωπος Bloodshot. Με μια στρατιά νανοτεχνολογίας να ρέει στις φλέβες του, είναι μια ασταμάτητη κι ατρόμητη δυναμική μηχανή που έχει την ικανότητα να επουλώνει αμέσως τις πληγές του. Ομως, ελέγχοντας το σώμα του, η RST παράλληλα εξουσιάζει και το μυαλό του. Τώρα, ο Ρέι αδυνατεί να ξεχωρίσει τι είναι αληθινό και τι όχι, και αυτή είναι η τωρινή του αποστολή. Οπου Bloodshot, ο Βιν Ντίζελ και οι μύες του.

sir 607

Μη με Λες Κύριο (Sir) της Ροχένα Γκερά | 11 Ιουνίου | Διανομή: Feelgood Entertainment

Μία ιστορία απαγορευμένης αγάπης από τη δημιουργό του ινδικού χιτ «What’s Love Got to Do With It?» που εδώ διηγείται μία αναπάντεχη ερωτική ιστορία με φόντο τα στερεότυπα και τον έντονο κοινωνικό διαχωρισμό που επικρατεί στην Ινδία.

Wasp Network 607

Αβάνα Η Πόλη των Κατασκόπων (Wasp Network) του Ολιβιέ Ασαγιάς | 11 Ιουνίου | Διανομή: Spentzos Films

Αβάνα , αρχές της δεκαετίας του 1990 . Ο Κουβανός πιλότος Ρενέ Γκονζάλες, κλέβει ένα αεροπλάνο και εγκαταλείπει την Κούβα αφήνοντας πίσω την αγαπημένη του σύζυγο και την κόρη του. Ξεκινάει μια νέα ζωή στο Μαϊάμι και σύντομα και άλλοι Κουβανοί τον ακολουθούν. Ολοι μαζί συστήνουν ένα δίκτυο κατασκόπων με αποστολή ή να διεισδύσουν σε τρομοκρατικές οργανώσεις, υπεύθυνες για φονικά χτυπήματα σ την Κούβα. Στην ταινία που συμμετείχε στο Φεστιβάλ Βενετίας, πρωταγωνιστούν οι Πενέλοπε Κρουζ, Εντγκαρ Ραμίρεζ, Βάγκνερ Μούρα και Γκαέλ Γκαρσία Μπερνάλ.

pinocchio 607

Πινόκιο (Pinocchio) του Ματέο Γκαρόνε | 11 Ιουνίου | Διανομή: Odeon

Ο Πινόκιο, μια μαριονέτα, αρχίζει να μιλάει και να συμπεριφέρεται σαν άνθρωπος. Ο δημιουργός του, ο Τζεπέτο, τον έχει σαν γιο του. Οταν ο Πινόκιο περιπλανηθεί και χάσει το δρόμο του, θα του τύχουν έναν σωρό μπελάδες. Στο ταξίδι της αναζήτησης του εαυτού του θα έχει για μοναδικό του σύμμαχο μια νεράιδα. Η επιθυμία του Πινόκιο, όμως, να μοιάσει στα υπόλοιπα αγόρια παραμένει… Ο Ρομπέρτο Μπενίνι στο ρόλο του Τζεπέτο σε μια σκοτεινή εκδοχή του παραμυθιού του Κάρλο Κολόντι.

Malawas

Συνάντηση με τους Μαλάουας (Rendez-Vous chez les Malawas) του Τζέιμς Χουθ | 18 Ιουνίου | Διανομή: Weird Wave

Eνας παρουσιαστής ειδήσεων, μια ηθοποιός και ένας ποδοσφαιριστής ταξιδεύουν στον κόσμο για να γνωρίσουν την εξωτική και απομονωμένη φυλή των «Μαλάουα».

someone somewhere 607

Μόνοι στο Παρίσι (Someone Somewhere) των Σέντρικ Κλαπίς | 18 Ιουνίου | Διανομή: Spentzos Films

O Ρεμί είναι ένας παριζιάνος σε μια ανειδίκευτη δουλειά. Η Μέλανι είναι μια παριζιάνα η οποία δουλεύει στην επιστημονική έρευνα. Και οι δυο ζουν με κατάθλιψη ο ένας κοντά στον άλλον αλλά δεν το γνωρίζουν. Αραγε θα συναντηθούν ποτέ;

Les Traducteurs 607

Οι Μεταφραστές (Les Traducteurs) του Ρεζί Ρουανσάρ | 18 Ιουνίου | Διανομή: Feelgood Entertainment

Εννέα μεταφραστές από διάφορες χώρες προσλαμβάνονται από έναν μεγαλοεκδότη για να μεταφράσουν το πολυαναμενόμενο τελευταίο βιβλίο μιας μπεστ-σέλερ τριλογίας. Κλείνονται σε ένα πολυτελές οίκημα και πληρώνονται αδρά ώστε να εξασφαλιστεί ότι δεν θα υπάρξει καμία διαρροή. Oταν όμως δημοσιεύονται ξαφνικά οι πρώτες δέκα σελίδες του μυθιστορήματος, η δουλειά γίνεται εφιάλτης. Eνας από αυτούς είναι ο κλέφτης, και ο εκδότης είναι έτοιμος να κάνει ό,τι χρειάζεται για να τον -ή την- αποκαλύψει. Ο Μανώλης Μαυροματάκης - ως Ελληνας μεταφραστής - ανάμεσα σε ένα διεθνές καστ ηθοποιών. Διαβάστε εδώ περισσότερα για τους «Μεταφραστές».

Babyteeth 607

Babyteeth της Σάνον Μέρφι | 18 Ιουνίου | Διανομή: Cinobo

Η Μίλα, ένα δεκαεξάχρονο κορίτσι που πάσχει από καρκίνο, ανακαλύπτει σταδιακά τη γυναίκα μέσα της, παρά τον λιγοστό χρόνο που της απομένει. Η ευερέθιστη μητέρα και ο απόμακρος πατέρας της, καταβεβλημένοι από πρόωρο πένθος, αδυνατούν να της φερθούν φυσιολογικά. Η τυχαία γνωριμία της με τον Μόουζες, ένα βαποράκι που αλητεύει στους δρόμους, προσφέρει στη Μίλα ένα αναζωογονητικό, αντίδοτο απέναντι στον ασφυκτικό προστατευτισμό των γονιών της. Ερωτοχτυπημένη, η Μίλα ανακαλύπτει εκ νέου το πάθος για ζωή, κατεδαφίζοντας κάθε συμβατική ηθική στον περίγυρό της. Επίσημη συμμετοχή στο Φεστιβάλ Βενετίας 2019.

The Kindness of Strangers 607

H Καλοσύνη των Ξένων (The Kindness of Strangers) του Λόνε Σέρφιγκ | 18 Ιουνίου | Διανομή: Odeon

Στη Νέα Υόρκη του σήμερα, το ρωσικό εστιατόριο του εκκεντρικού ιδιοκτήτη Τίμοφι (Μπιλ Νάι) αποτελεί κομβικό σημείο για τις ζωές τεσσάρων αγνώστων μεταξύ τους προσώπων. Η Κλάρα (Ζόι Καζάν), μια νεαρή μητέρα που ξεφεύγει μαζί με τα παιδιά της από τον βίαιο σύζυγό της. Ο Μαρκ (Ταχάρ Ραχίμ), ένας πρώην κατάδικος και νυν μάνατζερ του εστιατορίου. Η Αλις (Αντρεα Ράιζμπορο), μία χαμηλών τόνων νοσοκόμα και ερασιτέχνης θεραπεύτρια. Ο Τζεφ (Κάλεμπ Λάντρι Τζόουνς), ένας νεαρός άνδρας που ψάχνει απεγνωσμένα για δουλειά και αναγνώριση. Μικρές και μεγάλες συμπτώσεις θα τους φέρουν κοντά στην ταινία της Λόνε Σέρφιγκ που άνοιξε το Φεστιβάλ Βερολίνου πίσω στο 2019.

fahim 607

Ρουά Ματ (Fahim) του Πιέρ-Φρανσουά Μαρτελ-Λαβάλ | 25 Ιουνίου | Διανομή: Tanweer

Αναγκασμένος να εγκαταλείψει τη χώρα του, το Μπαγκλαντές, ο 8χρονος σκακιστής Φαχίμ φτάνει στο Παρίσι με τον πατέρα του. Καθώς η αίτησή τους για άσυλο απορρίπτεται και θεωρούνται πλέον λαθρομετανάστες, βρίσκονται στο χείλος της απελπισίας. Με αφορμή ένα τυχαίο περιστατικό, ο Φαχίμ, γνωρίζει τον Σιλβάν (το αληθινό του όνομα είναι Ξαβιέ Παρμεντιέ), έναν κορυφαίο Γάλλο προπονητή σκακιού, που τον διδάσκει και του δίνει σκοπό στη ζωή του. Οι μάχες που δίνει πάνω στην σκακιέρα, αντανακλούν τις νίκες και τις συντριπτικές ήττες του στον αγώνα για μια φυσιολογική ζωή.

persona 607

Περσόνα (Persona) του Iνγκμαρ Μπέργκμαν | 25 Ιουνίου | Διανομή: Weird Wave

Η Ελβίρα, διάσημη ηθοποιός, καταρρέει κατά τη διάρκεια μιας παράστασης και κλείνεται στη σιωπή της . Αποσύρεται σε ένα παραθαλάσσιο ησυχαστήριο με μόνη συντροφιά μια νοσοκόμα, την Αλμα . Τις επόμενες εβδομάδες, η Άλμα προσπαθεί να προσεγγίσει την ασθενή της, με σκοπό να την θεραπεύσει από την ψυχική και σωματική βύθιση της . Σύντομα, μεταξύ των δυο γυναικών αναπτύσσεται μια βαθιά, υπαρξιακή επικοινωνία. Το αριστούργημα του Ινγκμαρ Μπέργκμαν σε επανέκδοση με νέες κόπιες.

le dindon 607

Πουλιά στον Αέρα (Le Dindon) του Ζαλίλ Λεσπέρ | 25 Ιουνίου | Διανομή: Rosebud 21

Ο βασιλιάς των θεατρικών επιτυχιών και πολυαγαπημένος του ελληνικού κοινού (φέτος παίχτηκαν τέσσερα έργα του στις αθηναϊκές σκηνές) Ζορζ Φεϊντό, τώρα και στον κινηματογράφο, με μια τεράστια θεατρική επιτυχία και στη χώρα μας. Το γαϊτανάκι της απιστίας σ’ όλο της το μεγαλείο. Γαλλική κωμωδία με πρωταγωνιστή τον Ντάνι Μπουν.

The Burnt Orange Heresy 607

Διαρρήκτης Υψηλής Τέχνης (The Burnt Orange Heresy) του Τζουζέπε Καποτόντι | 25 Ιουνίου | Διανομή: Odeon

Το «ερωτικό νεο-νουάρ θρίλερ» αφηγείται την ιστορία ενός κριτικού τέχνης (ο Κλες Μπανγκ του «The Square») και μιας γοητευτικής Αμερικάνας που ταξιδεύει στην Ευρώπη (Ελίζαμπεθ Ντεμπίκι). Μαζί ταξιδεύουν στην Λίμνη Κόμο για να συναντήσουν τον συλλέκτη Κάσιντι (Μικ Τζάγκερ), ο οποίος θα τους αποκαλύψει πως είναι πελάτης του Τζερόμ Ντέμπνι, και θα τους αναθέσει μια όχι και τόσο εύκολη αποστολή...

military wives 607

Γυναικεία Υπόθεση (Military Wives) του Πίτερ Κατανέο | 25 Ιουνίου | Διανομή: Spentzos Film

Με τους συζύγους τους να υπηρετούν στο Αφγανιστάν, μια ομάδα των γυναικών φτιάχνουν μια χορωδία και γρήγορα βρίσκονται στο επίκεντρο των μίντια και δημιουργούν ένα παγκόσμιο κίνημα.

chambre 212 607

Μια Νύχτα Μαγική (Chambre 212 - On a Magical Night) του Κριστόφ Ονορέ | τέλη Ιουνίου | Διανομή: One From the Heart

Μετά από 20 χρόνια γάμου, η Μαρία αποφασίζει να αφήσει τη συζυγική στέγη. Μια νύχτα πηγαίνει στο δωμάτιο 212, στο ξενοδοχείο απέναντι από το σπίτι της. Από εκεί, η Μαρία έχει πανοραμική θέα του διαμερίσματος της, του συζύγου της, του γάμου της. Αναρωτιέται αν πήρε τη σωστή απόφαση. Πολλοί από τους ανθρώπους της ζωής της έχουν άποψη για αυτό το θέμα και σχεδιάζουν να της την πουν. Πρωταγωνιστούν η βραβευμένη στο Φεστιβάλ Καννών για την ταινία Κιάρα Μαστρογιάνι και οι Βενσάν Λακόστ, Μπενζαμέν Μπιολέ και Καμίγ Κοτέν.

can you keep a secret 607

Κρατάς Μυστικό; (Can You Keep a Secret?) της Ελίζ Ντουράν | Ιούνιος TBA | Διανομή: Spentzos Films

Η Εμα είναι 30κάτι και πλήρως απογοητευμένη από την ζωή της. Σε μία πτήση θα πιεί λίγο παραπάνω και εξαιτίας των αναταράξεων και του φόβου της ότι το αεροσκάφος θα συντριβεί αρχίζει να αποκαλύπτει στον διπλανό της πικάντικες λεπτομέρειες της ζωής της. Το αεροπλάνο προσγειώνεται με ασφάλεια στο έδαφος, αλλά μικρό το κακό για την Εμα αφού δεν πρόκειται να ξαναδεί τον συνεπιβάτη της... μέχρι την στιγμή που ανακαλύπτει ότι αυτός είναι ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας που η ίδια εργάζεται!

o que arde 607

Θα Ερθει η Φωτιά (O Que Arde) του Ολιβερ Λασε | Ιούνιος ΤΒΑ | Διανομή: Neo Films

Οταν ο Αμαδόρ βγαίνει από τη φυλακή, έχοντας εκτίσει ποινή για εμπρησμό, κανείς δεν είναι εκεί για να τον προϋπαντήσει. Θα επιστρέψει στο πατρικό του, σε ένα μικρό χωριό στα βουνά της Γαλικίας, όπου η καθημερινή ζωή με την ηλικιωμένη μητέρα του είναι γεμάτη δυσκολίες και στερήσεις. Οπως υπονοείται, η φωτιά θα έρθει, σαν σκοτεινή αυτοεκπληρούμενη προφητεία, για να πυροδοτήσει την αναπόδραστη τραγωδία. Συνθέτοντας ένα υπνωτιστικό ρέκβιεμ για έναν τρόπο ζωής που φθίνει και χάνεται, ο φακός του Λάσε βρίσκει τρόπο να ξετρυπώσει την ομορφιά μέσα στη σκληρότητα. Επίσημη συμμετοχή στο Φεστιβάλ Καννών, Χρυσός Αλέξανδρος στο 60ό Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.


ΙΟΥΛΙΟΣ

a beautiful day in the neighborhood 607

Ενας Υπέροχος Γείτονας (Α Beautiful Day in the Neighborhood) της Μάριελ Χέλερ | 2 Ιουλίου | Διανομή: Feelgood Entertainment

Δεκαετία του 1990. Όταν ένας βαριεστημένος και σκεπτικιστής συντάκτης περιοδικού «αναγκάζεται» να γράψει ένα άρθρο για τον Φρεντ Ρότζερς, παρουσιαστή ενός παιδικού εκπαιδευτικού τηλεοπτικού σόου, ξεπερνάει τον όποιο σκεπτικισμό του, μαθαίνει από την καλοσύνη των άλλων, αγαπάει και συγχωρεί στην πιο όμορφη γειτονιά της Αμερικής. Το φιλμ της Μάριελ Χέλερ μετά από το υπέροχο «Can you Ever Forgive Me?» με τον Τομ Χανκς στο ρόλο του θρυλικού Φρεντ Ρότζερς, σε μια ερμηνεία που ήταν υποψήφια για Οσκαρ Β' Ανδρικού Ρόλου.

the trip to greece 607

Ταξίδι στην Ελλάδα (Trip to Greece) του Μάικλ Γουίντερμποτομ | 2 Ιουλίου | Διανομή: Tanweer, Filmtrade

Οι ηθοποιοί Ρομπ Μπράιντον και Στιβ Κούγκαν συνεχίζουν τη σειρά των διάσημων οδοιπορικών τους, πραγματοποιώντας μια επίσκεψη στην Ελλάδα, σε μια σύγχρονη γαστριμαργική και υπαρξιακή Οδύσσεια που αναδεικνύει το ελληνικό τοπίο αλλά και το πλούσιο μεσογειακό γευστικό τρόπο σκέψης - πριν, εν μέσω και μετά την (όποια) κρίση.

les joueurs 607

Παιχνίδια Φωτιάς (Les Joueurs) της Μαρί Μονζ | 2 Ιουλίου | Διανομή: Weird Wave

Μία νεαρή γυναίκα ερωτεύεται παθιασμένα έναν εθισμένο στον τζόγο άνδρα και αποφασίζει να ανατρέψει τα πάντα στη ζωή της προκειμένου να κερδίσει στο παιχνίδι του έρωτα. Ακόμα και αν αυτό σημαίνει πως θα πρέπει να μπει στον υπόκοσμο και να ακολουθήσει τους επικίνδυνους κανόνες του. Μια ερωτική περιπέτεια που διαδραματίζεται στα στέκια του νυχτερινού Παρισιού και φέρνει κάτι από την ατμόσφαιρα των κλασικών Χολιγουντιανών ταινιών του ’70.

chinatown 607

Chinatown του Ρομάν Πολάνσκι | 2 Ιουλίου | Διανομή: Odeon

Ενας ιδιωτικός ντετέκτιβ που προσλήφθηκε για να εκθέσει αποκαλύψει έναν μοίχο, βρίσκεται παγιδευμένος σε έναν ιστό απάτης, διαφθοράς και δολοφονίας. Το αριστούργημα του Πολάνσκι σε επανέκδοση.

Wild Rose 607

Wild Rose του Τομ Χάρπερ | 8 Ιουλίου | Διανομή: Feelgood Entertainment

Ετοιμη να βρεθεί και πάλι ελεύθερη, μετά από ένα χρόνο στη φυλακή για κατοχή ναρκωτικών, η 23χρονη Ρόουζ-Λιν βρίσκει καταφύγιο στα δυο της μικρά παιδιά και στην μητέρα της. Ομως το ελεύθερο πνεύμα της, η επαναστατική της διάθεση και το όνειρό της να γίνει τραγουδίστρια της κάντρι θα την φυλακίσουν στις οικογενειακές συμβάσεις και θα φέρουν συγκρούσεις. Από ένα γύρισμα της τύχης, θα ονειρευτεί ξανά τον εαυτό της να τραγουδάει. Πόσο εύκολο είναι όμως να μην περπατάς μονάχος στα σύννεφα, αλλά να κάνεις και τα σύννεφα να περπατούν μαζί σου; Ο Tομ Χάρπερ («Οι Αεροναύτες») σκηνοθετεί την υποψήφια για Bafta A' Γυναικείου Ρόλου Τζέσι Μπάκλεϊ σε μια ταινία για τα όνειρα που αξίζει να ονειρεύεσαι.

for sama 607

Για την Μικρή Σάμα (For Sama) των Ουάντ Αλ-Κατεάμ και Εντουαρτς Γουότς | 9 Ιουλίου | Διανομή: Tanweer, Filmtrade

Η ταινία αφηγείται τη ζωή της Oυάντ για πέντε χρόνια στο Χαλέπι, καθώς εκείνη ερωτεύεται, παντρεύεται και γεννά τη Σάμα, την κόρη της, ενώ γύρω της ο κόσμος κυριολεκτικά καταρρέει. Η Oυάντ αποτυπώνει με την κάμερα την απώλεια, τη χαρά, τη θυσία, την σχετικότητα των πραγμάτων και το μοιραίο δίλημμα: να μείνεις ή να φύγεις; Το συνταρακτικό, υποψήφιο για Οσκαρ ντοκιμαντέρ των Ουάντ Αλ-Κατεάμ και Εντουαρτς Γουότς.

Captain Sabertooth

O Πειρατής Μαυροδόντης και το Μαγικό Διαμάντι (Captain Sabertooth and the Magic Diamond) των Μαρί Μουν Ον και Ράσμους Σίβερτσεν | 9 Ιουλίου | Διανομή: Tanweer

Σύμφωνα με τον θρύλο, το Μαγικό Διαμάντι εκπληρώνει όλες τις ευχές του κατόχου του κάθε φορά που έχει πανσέληνο. Ο κακόβουλος πρίγκιπας της ζούγκλας Μάγκα Καν και η δαιμόνια βασίλισσα του Σιρίμα το έχουν επιτέλους αποκτήσει. Όμως, πριν η σελήνη γεμίσει, ο μικρούλης Μάρκο κλέβει το διαμάντι. Τυφλός από θυμό ο Μάγκα Καν εξαπολύει τους στρατιώτες-πιθήκους του για να εντοπίσουν τον νεαρό ληστή. Ο χαλαρός Πίνκι, εντωμεταξύ, ζει ήρεμα σε ένα χωριό, ενώ η Βερόνικα βαριέται και ονειρεύεται περιπέτειες. Το όνειρο της θα εκπληρωθεί, όταν ο Πειρατής Μαυροδόντης κάνει την εμφάνιση του, αναζητώντας το διαμάντι για να γεμίσει τα σεντούκια του χρυσό και πολύτιμα πετράδια. Ο Πίνκι και η Βερόνικα θα βρεθούν εν πλω μαζί του σε μία αναπάντεχη περιπέτεια προς αναζήτηση του Μαγικού Διαμαντιού.

Gli Anni Piu Belli 607

Οταν Ανθίζει η Νιότη (Gli Anni Piu Belli) του Γκαμπριέλε Μουτσίνο | 9 Ιουλίου | Διανομή: Tanweer

Η ταινία «Οταν Ανθίζει η Νιότη» παρουσιάζει την ιστορία της Ιταλίας, από τη δεκαετία του ‘80 έως σήμερα, γύρω από τη ζωή των τεσσάρων φίλων, του Τζούλιο, της Τζέμα του Πάολο και του Ρικάρντο μέσα από τη διάρκεια 40 ετών αγάπης, φιλοδοξιών, επιτυχίας και αποτυχιών.

the high note 607

Ονειρα στην Καλιφόρνια (The High Note) της Νίσα Γκανάτρα | 9 Ιουλίου | Διανομή: Tulip Entertainment

Μια ιστορία με επίκεντρο τον κόσμο της μουσικής βιομηχανίας του Λος Αντζελες, με ηρωίδα την Γκρέις Ντέιβις (την υποδύεται η Τρέισι Ελις Ρος, κόρη της Νταιάνα Ρος) μια σούπερ σταρ της οποίας το φωνητικό ταλέντο αλλά και ο υπέρμετρος εγωισμός, έχουν φτάσει στα ύψη. Η Μάγκι (Ντακότα Τζόνσον) είναι η παραμελημένη προσωπική της βοηθός, η οποία έχει περιοριστεί στο να κάνει καθημερινά θελήματα, χωρίς όμως να έχει εγκαταλείψει το παιδικό της όνειρο, που είναι να γίνει μια μέρα η ίδια μουσική παραγωγός. Όταν ο μάνατζερ της διάσημης τραγουδίστριας (ο ράπερ Ice Cube) παρουσιάζει στην Μάγκι μια εναλλακτική επιλογή που μπορεί να αλλάξει την πορεία της καριέρα της, η Μάγκι και η Γκρέις καταστρώνουν ένα σχέδιο που είναι πιθανό να αλλάξει τις ζωές τους για πάντα.

Wedding Unplanner 607

Μέχρι ο Γάμος Να Μας Μεθύσει (Wedding Unplanner) του Ντάνι Ντε Λα Ορντεν | 9 Ιουλίου | Διανομή: Weird Wave

Η Μαρίνα είναι τριάντα χρονών και ασχολείται με την διοργάνωση γάμων. Σε αντίθεση με τους πελάτες της, προτιμάει την ζωή χωρίς δεσμούς ή δεσμεύσεις. Μέχρι που μια νύχτα συναντά τον Κάρλος. Εκείνος είναι σε σχέση με την Αλεξία, μια όμορφη νεαρή γυναίκα και παιδική φίλη της Μαρίνας. Οταν η Αλεξία ανακαλύπτει την επαγγελματική κάρτα της Μαρίνας ανάμεσα στα πράγματα του Κάρλος, την ερμηνεύει ως πρόταση γάμου και λέει ναι αμέσως.

Made in Italy 607

Made in Italy του Τζέιμς Ντάρσι | 9 Ιουλίου | Διανομή: Odeon

Στην μαγευτική Τοσκάνη βρίσκεται το εξοχικό που έχουν κληρονομήσει ο Ρόμπερτ (Λίαμ Νίσον) με τον γιό του Τζακ (Μίκαελ Ρίτσαρντσον). Επιχειρώντας να ανακαινίσουν το μισογκρεμισμένο κτίριο θα γνωρίσουν τους ντόπιους αλλά θα γνωριστούν καλύτερα και μεταξύ τους, βελτιώνοντας έτσι τη σχέση τους, που έως τώρα ήταν σχεδόν ανύπαρκτη. Ο Τζακ θα αναπολήσει τις ευτυχισμένες στιγμές με την μητέρα του ενώ ταυτόχρονα θα ερωτευτεί την όμορφη Νατάλια – την νεαρή Ιταλίδα σεφ μιας μικρής τρατορίας. Το μέλλον και για τους δύο πλέον δείχνει διαφορετικό και γεμάτο εκπλήξεις.

docteur 607

Εναν Γιατρό Παρακαλώ (Docteur?) του Τριστάν Σεκελά | 9 Ιουλίου | Διανομή: Spentzos Films

Την παραμονή των Χριστουγέννων, ο Σέργκε είναι ο μόνος διαθέσιμος γιατρός έκτακτης ανάγκης. Οταν ένας πόνος στην πλάτη τον αφήνει σχεδόν ανάπηρο, ζητά την βοήθεια από έναν πιτσαδόρο που θα αναγκαστεί να γίνει ο γιατρός στην θέση του γιατρού.

Beaux – Parents 607

O Γαμπρούλης μας (Beaux – Parents) του Χέκτορ Καμπέλο Ρεγιές | 16 Ιουλίου | Διανομή: Weird Wave

Η γυναίκα του θέλει να τον χωρίσει και απαγορεύει στους γονείς της να τον ξαναδούν. Τα πεθερικά του όμως προτιμούν αυτόν για γαμπρό τους και θα κάνουν τον παν για να μην τον αφήσει η κόρη τους. Οικογενειακή... κωμωδία για όλη την οικογένεια.

david copperfield 607

The Personal History of David Copperfield του Αρμάντο Ιανούτσι | 16 Ιουλίου | Διανομή: Spentzos Films

Μια νέα εκδοχή της κλασσικής ιστορίας του Κάρολου Ντίκενς με πρωταγωνιστή τον Ντεβ Πατέλ στον ρόλο του Ντέιβιντ Κόπερφιλντ.

to catch a thief 607

Το Κυνήγι του Κλέφτη (To Catch a Thief) του Αλφρεντ Χίτσκοκ | 16 Ιουλίου | Διανομή: Odeon

Eνας συνταξιούχος κλέφτης κοσμημάτων ξεκινά να αποδείξει την αθωότητά του μετά την υποψία ότι επέστρεψε στην παλιά του δουλειά.

utoya

22 Ιουλίου (U July 22) του Ερικ Πoπ | 23 Ιουλίου | Διανομή: Feelgood Entertainment

Ο Νορβηγός Ερικ Ποπ («The King’s Choice») σκηνοθετεί την αιματηρή τρομοκρατική επίθεση του Αντερς Μπρέιβικ το 2011 στο νησί Ουτόγια της Νορβηγίας σε μία συνταρακτική ταινία που εξιστορεί την ασύλληπτα τρομαχτική εμπειρία εκείνης της τραγικής ημέρας. Με ένα αγωνιώδες μονοπλάνο 72 λεπτών, ο θεατής ζει λεπτό προς λεπτό τον πανικό, την απελπισία των θυμάτων και την εφιαλτική ατμόσφαιρα της ανελέητης επίθεσης. Ο Ποπ στρέφει το βλέμμα στον αγώνα επιβίωσης και την αλληλεγγύη των νεαρών παιδιών και σεβόμενος το πένθος τους αλλάζει τα ονόματα, αλλά βασίζει την αφήγηση του σε εκτενή έρευνα και μαρτυρίες. Η ταινία έλαβε μέρος στο Επίσημο Διαγωνιστικό του 68ου Φεστιβάλ του Βερολίνου.

El Plan 607

Το Τέλειο Σχέδιο (El Plan) του Πόλο Μενάργουεζ | 23 Ιουλίου | Διανομή: Weird Wave

Τρεις φίλοι είναι άνεργοι εδώ και πολύ καιρό. Κάθε μέρα στις 9 ξεκινούν να εκτελέσουν ένα σχέδιο που θα τους βγάλει από την δύσκολη κατάσταση τους. Κάθε φορά όμως κάποιο γεγονός τους αναβάλλει τα σχέδια και αποκαλύψεις βγαίνουν στο φως. Η φιλία των τριών αρχίζει και κλονίζεται.

Inception 607

Inception του Κρίστοφερ Νόλαν | 30 Ιουλίου | Διανομή: Tanweer

To «Inception» ξανά στις αίθουσες για την επέτειο των 10 χρόνων του με έξτρα υλικό.

misbehaviour 607

Απειθαρχία (Misbehaviour) της Φιλίπα Λόουθορπ | 30 Ιουλίου | Διανομή: Tanweer

Ο παγκόσμιος διαγωνισμός ομορφιάς του 1970, πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο με παρουσιαστή, τον θρυλικό Αμερικανό κωμικό, Μπομπ Χόουπ. Εκείνη την περίοδο, ο διαγωνισμός ήταν το show με τη μεγαλύτερη τηλεθέαση του πλανήτη με περισσότερους από 100 εκατομμύρια τηλεθεατές. Υποστηρίζοντας ότι οι διαγωνισμοί ομορφιάς ταπεινώνουν τις γυναίκες, το νεοσύστατο κίνημα της Ελευθερίας των Γυναικών πέτυχε την, εν μία νυκτί, αναγνώριση, εισβάλοντας στη σκηνή και διακόπτοντας τη ζωντανή αναμετάδοση του διαγωνισμού. Οχι μόνο αυτό, αλλά όταν ο διαγωνισμός συνεχίστηκε, το αποτέλεσμά της νικήτριας προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις. Μέσα σε λίγες ώρες, το παγκόσμιο κοινό είδε την πατριαρχία που οδηγείται από την σκηνή και το δυτικό πρότυπο ομορφιάς να στρέφεται εναντίον της.

mulan 607

Μουλάν (Mulan) της Νίκι Κάρο | 30 Ιουλίου | Διανομή: Feelgood Entertainment

Oταν ο αυτοκράτορας της Κίνας διατάζει ότι ένας άντρας ανά οικογένεια πρέπει να υπηρετήσει στον αυτοκρατορικό στρατό για να υπερασπιστεί τη χώρα από τους εισβολείς, η Χουα Μουλάν, η μεγαλύτερη κόρη ενός διάσημου πολεμιστή, παίρνει τη θέση του άρρωστου πατέρα της. Μεταμφιέζεται σε άντρα, τον Χουαν Γιουν, και περνάει από πολλές δοκιμασίες που θα χρειαστούν όλη της τη δύναμη για να τα καταφέρει. Είναι ένα επικό ταξίδι που θα τη μεταμορφώσει σε μια εκπληκτική πολεμίστρια που θα κερδίσει τον σεβασμό ενός έθνους… και ενός περήφανου πατέρα. Η πολυαναμενόμενη live διασκευή του πετυχημένου animation της Disney. Διαβάστε εδώ περισσότερα για τη «Μουλάν».

italian job 607

Ληστεία αλά Ιταλικά (The Italian Job) του Πίτερ Κόλινσον | 30 Ιουλίου | Διανομή: Odeon

Μια ομάδα κλεφτών ετοιμάζεται να κλέψει το χρυσό από ένα θωρακισμένο φορτηγό ασφαλείας που το μεταφέρει μέσα στους δρόμους της Ιταλίας.

ava 607

Ava του Τέιτ Τέιλορ | 30 Ιουλίου | Διανομή: Spentzos Films

H Αβα είναι μια πληρωμένη δολοφόνος η οποία σκοτώνει μόνο υψηλόβαθμους στόχους. Οταν μια επιχείρηση πάει στραβά η ίδια αναγκάζεται να πολεμήσει για την ίδια της την ζωή.

The Heist of the Century 607

To Κόλπο του Αιώνα (The Heist of the Century) του Αριελ Γουίνογραντ | Ιούλιος TBA | Διανομή: Rosebud 21

Το 2006, μια ομάδα κλεφτών πραγματοποίησε αυτό που θεωρείται μια από τις πιο διάσημες και έξυπνες ληστείες τραπέζης στην ιστορία της Αργεντινής, όταν ληστεύουν το υποκατάστημα της τράπεζας Banco Río στο Ακασούσο.

divorce club 607

Το Κλαμπ των Χωρισμένων (Divorce Club) του Μάικλ Γιούν | Ιούλιος ΤΒΑ | Διανομή: Rosebud 21

Nα μπει κανείς ή να μην μπεί; Ιδού η απορία για ένα «κλαμπ» που ισχυρίζεται ότι «όλοι οι καλοί χωράνε». Βραβείο Καλύτερης Ταινίας και Βραβείο Κριτικών στο διεθνώς αναγνωρισμένο Φεστιβάλ Κωμωδίας στο Alpes d’ Huez.

Zombi Child 607

Zombi Child του Μπερτράν Μπονελό | Ιούλιος ΤΒΑ | Διανομή: Weird Wave

Αϊτή, 1962. Ενας άνδρας επιστρέφει από τον κόσμο των νεκρών, για να γίνει σκλάβος σε μια φυτεία ζαχαροκάλαμου. 55 χρόνια αργότερα, μια έφηβη Αϊτινή μαθήτρια αποκαλύπτει στις φίλες της το καλά κρυμμένο μυστικό της οικογένειας της. Δεν μπορεί να φανταστεί πως η ιστορία της θα ωθήσει μια από τις φίλες της, να διαπράξει την πιο ασυγχώρητη πράξη. Το τραύμα της αποικιοκρατίας, του ρατσισμού και της δουλείας, ανάμεσα στους κόσμους των ζωντανών και των νεκρών στην Αϊτή, με τον τρόπο του Μπερτράν Μπονέλο. Επίσημη συμμετοχή στο Δεκαπενθήμερο των Σκηνοθετών του Φεστιβάλ Καννών.

greenland 607

Greenland του Ρικ Ρομάν Βο | Ιούλιος ΤΒΑ | Διανομή: Spentzos Films

Μια οικογένεια προσπαθεί να επιβιώσει κατά την διάρκεια μιας φυσικής καταστροφής.

virtuoso 607

The Virtuoso του Νικ Σταλιάνο | Ιούλιος ΤΒΑ | Διανομή: Spentzos Films

Ενας άγνωστος άντρας προσπαθεί να βρει και να σκοτώσει έναν δολοφόνο για να ξεχρεώσει ένα χρέος του.


ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ

arab blues 607

Ενα Ντιβάνι στη Τυνησία (Arab Blues) της Μενέλ Λαμπίντι | 6 Αυγούστου | Διανομή: Feelgood Entertainment

Μετά από 10 χρόνια στο Παρίσι, η Σέλμα (η υπέροχη Γκολσιφτέ Φαραχανί) επιστρέφει στην Τυνησία. Εκεί θα συναντήσει την νεαρή ξαδέρφη της που δεν μπορεί να καταλάβει γιατί έφυγε από τη Γαλλία, την καταθλιπτική θεία της και τον θείο της, που παίζοντας καταλυτικό ρόλο στις αποφάσεις της, θα της παραχωρήσουν ένα άδειο διαμέρισμα που θα γίνει το κέντρο ψυχοθεραπείας που πάντα ήθελε να ανοίξει η Σέλμα. Πόσο εύκολο θα είναι όμως αυτό, με την γραφειοκρατία να την περιμένει διαρκώς στη γωνία; Στην ίδια γωνία και ο Ναίμ, ένας αστυνομικός που παρακολουθεί κάθε της βήμα.

Cambio Tutto! 607

Πες το Δυνατά! (Cambio Tutto!) του Γκουίντο Κιέζα | 6 Αυγούστου | Διανομή: Tanweer

Μία γυναίκα αναζητάει θεραπεία για το στρες, όταν ξαφνικά βρίσκει τον εαυτό της να αδυνατεί να φιλτράρει τις σκέψεις της κάθε φορά που προσπαθεί να μιλήσει.

my spy 607

Ο Κατάσκοπός μου (My Spy) του Πίτερ Σιγκάλ | 6 Αυγούστου | Διανομή: Odeon

Το «Ο Κατάσκοπός μου» είναι η ιστορία ενός σκληρού πράκτορα της CIA που βρίσκεται ξαφνικά στο έλεος ενός 9χρονου κοριτσιού, όταν η νέα του αποστολή είναι η επίβλεψη και προστασία της οικογένειά της. Με τον Ντέιβ Μπαουτίστα.

The Rental 607

Σαββατοκύριακο των Μυστικών (The Rental) του Ντέιβ Φράνκο | 6 Αυγούστου | Διανομή: Odeon

Δύο ζευγάρια, θέλοντας να γιορτάσουν την επιτυχία της νέας εταιρίας τους, φεύγουν για ένα Σαββατοκύριακο σε ένα ειδυλλιακό εξοχικό σπίτι. Αυτό όμως που ξεκινάει ως μία ιδανική απόδραση για τους τέσσερις φίλους εξελίσσεται σε κάτι σκοτεινό, καθώς κρυμμένα μυστικά βγαίνουν στην επιφάνεια και η αίσθηση ότι μπορεί να μην είναι μόνοι τους αρχίζει να τους διακατέχει και τους οδηγεί στα όρια της παράνοιας.

deux 607

Εμείς οι Δυο (Deux) του Φίλιπο Μενεγκέτι | 13 Αυγούστου | Διανομή: Tanweer, Filmtrade

Η Νίνα μένει ακριβώς απέναντι από τη Μαντλέν, με την οποία διατηρεί μακροχρόνιο δεσμό από τότε που πέθανε ο σύζυγός της. Οι δυο γυναίκες περνούν τον περισσότερο χρόνο τους μαζί στο σπίτι της Μαντλέν, ώσπου ένα καρδιακό επεισόδιο αναγκάζει τη Νίνα να απομακρυνθεί από τη σύντροφό της και να επιστρέψει στο δικό της διαμέρισμα. Με το πρόσχημα της φίλης-γειτόνισσας, η Νίνα πασχίζει να είναι από κοντά στη δύσκολη ανάρρωση της Μαντλέν, η οποία περιστοιχίζεται διαρκώς απ’ τα παιδιά της, που δεν γνωρίζουν τίποτα για την ερωτική της σχέση.

In Einem Jahr Mit 13 Monden 607

Η Χρονιά με τα 13 Φεγγάρια (In Einem Jahr Mit 13 Monden) του Ράινερ Βέρνερ Φασμπίντερ | 13 Αυγούστου | Διανομή: Weird Wave

Φρανκφούρτη 1978. Προσπαθώντας να ξεφύγει από το ταραγμένο παρελθόν της, η Ελβίρα Βάισχάουπτ, αναζητά καταφύγιο σε οικεία της πρόσωπα. Oταν συναντά όμως την απαξίωση και την απόρριψή τους, της απομένει μόνο μια επιλογή. Το τολμηρό, σπουδαίο φιλμ του Ράινερ Βέρνερ Φασμπίντερ σε επανέκδοση με νέες κόπιες.

the one and only ivan 607

O Ενας και Μοναδικός Ιβάν (The One and Only Ivan) της Τία Σάροκ | 13 Αυγούστου | Διανομή: Feelgood Entertainment

Eνας γορίλας με το όνομα Ιβάν έχει σαν όνειρό του να αναζητήσει τις ρίζες και το παρελθόν του. Θα το πετύχει με τη βοήθεια της Στέλλας, μιας ελεφαντίνας που μαζί θα καταστρώσουν ένα σχέδιο διαφυγής από την αιχμαλωσία τους. Θα το πετύχουν; Βασισμένη στη ομότιτλη παιδική νουβέλα της Κ.Α. Απλγκέιτ και σε μια αληθινή ιστορία από τον Ζωολογικό Κήπο της Ατλάντα, η νέα ταινία της Disney υπόσχεται αν μη τι άλλο ένα εντυπωσιακό ταξίδι στις αναμνήσεις.

Le Meilleur Rest a Venir 607

Τα Παιχνίδια της Ζωής (Le Meilleur Rest a Venir) των Αλεξάντρ ντε λα Πατελιέ και Ματιέ Ντελαπόρτ | 13 Αυγούστου | Διανομή: Feelgood Entertainment

Πόσο μπορεί μια παρεξήγηση να επηρεάσει μια φιλία; Και θα μπορούσε αυτή η παρεξήγηση να γίνει ζήτημα ζωής και θανάτου; Ο Αρθουρ και ο Σεζάρ είναι χρόνια κολλητοί, αν και διαφορετικοί μεταξύ τους. Ο Αρθουρ είναι ένας νευρωτικός καθηγητής χημείας σε ένα πανεπιστημιακό νοσοκομείο, χωρισμένος και απομονωμένος από την κόρη του, ενώ από την άλλη, ο Σεζάρ είναι ένας μποέμ τύπος, που έλκεται από τις γυναίκες και έχει συνεχώς οικονομικά προβλήματα. Μετά από ένα ατύχημα του Σεζάρ, o Αρθουρ τον πείθει να επισκεφθεί ένα νοσοκομείο. Σε μια παρεξήγηση δίχως προηγούμενο, όπου ο ένας θα νομίσει τον άλλον, άρρωστο, θα ξεκινήσουν ένα ταξίδι για να ζήσουν ξανά και ξανά την σχέση ζωής που τόσα χρόνια τους έδεσε μαζί.

high noon 607

Το Τρένο θα Σφυρίξει Τρεις Φορές (High Noon) του Φρεντ Ζίνερμαν | 13 Αυγούστου | Διανομή: Odeon

Ενας στρατάρχης, παρά τις διαφωνίες της νεόνυμφης συζύγου του και των κατοίκων της πόλη του, πρέπει να αντιμετωπίσει μια συμμορία θανατηφόρων δολοφόνων όταν ο αρχηγός της συμμορίας φτάσει το μεσημέρι με το τρένο.

tenet 607

Tenet του Κρίστοφερ Νόλαν | 20 Αυγούστου | Διανομή: Tanweer

Mια επική περιπέτεια στον κόσμο της παγκόσμιας κατασκοπείας με ένα λαμπρό καστ που περιλαμβάνει τους Τζον Ντέιβιντ Γουόσινγκτον, Ρόμπερτ Πάτινσον και Ελίζαμπεθ Ντεμπίκι, Μάικλ Κέιν, Ααρον Τέιλορ-Τζόνσον, Κένεθ Μπράνα, Κλεμάνς Πόεζι και Ντίμπλ Καπαντία. O ίδιος ο Νόλαν δηλώνει: «Ξεκινάμε από την οπτική γωνία μιας ταινίας κατασκοπείας , αλλά πηγαίνουμε σε μια σειρά από διαφορετικά μέρη. Διασχίζουμε διαφορετικά είδη με έναν θέλω να ελπίζω καινούριο και φρέσκο τρόπο. Μαζί με την παραγωγό Εμα Τόμας έχουμε κάνει μια σειρά από μεγάλες παραγωγές αλλά αυτή είναι σαφώς η πιο διεθνής. Γυρίσαμε σε επτά χώρες με ένα τεράστιο καστ και σετ. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία είναι η πιο φιλόδοξη ταινία που έχουμε κάνει μέχρι τώρα». Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως αυτή είναι η ταινία του φετινού καλοκαιριού. Διαβάστε εδώ περισσότερα για το «Tenet».

Heroic Losers 607

Ηρωικά Χαμένοι (Heroic Losers) του Σεμπαστιάν Μπορενστάιν | 20 Αυγούστου | Διανομή: Feelgood Entertainment

Οι κάτοικοι μιας γειτονιάς σε μια επαρχιακή πόλη της Αργεντινής ανακαλύπτουν ότι έχουν χάσει τις αποταμιεύσεις τους από έναν ασυνείδητο δικηγόρο και διευθυντή τραπεζών, κι ενώνονται για να σχεδιάσουν μια περίτεχνη ληστεία και να πάρουν πίσω όσα τους ανήκουν.

trolls world tour 607

Οι Ευχούληδες 2: Παγκόσμια Περιοδεία (Trolls World Tour) του Γουόλτ Ντορν | 20 Αυγούστου | Διανομή: Tulip Entertainment

Η Πόπι και ο Μπράντς θα ταξιδέψουν σε μέρη που δεν έχουν καν φανταστεί και θα ανακαλύψουν ότι η φυλή τους είναι μόλις μία από τις έξι φυλές των Ευχούληδων, οι οποίες είναι διασκορπισμένες σε έξι διαφορετικές τοποθεσίες και που η καθεμία τους είναι αφιερωμένη σε ένα συγκεκριμένο είδος μουσικής: Φανκ, Κάντρι, Τέκνο, Κλασική, Ποπ και Ροκ. Ο κόσμος των Ευχούληδων με αυτό το ταξίδι, όχι μόνο θα μεγαλώσει, αλλά θα αποκτήσει νέο ρυθμό και πολλή ένταση. Ένα μέλος της αριστοκρατίας του σκληρού ροκ, η βασίλισσα Μπαρμπ με την βοήθεια του πατέρα της, του βασιλιά, θέλουν να καταστρέψουν όλα τα υπόλοιπα είδη μουσικής και να επιβάλλουν την κυριαρχία του ροκ. Η μοίρα του κόσμου τους βρίσκεται σε κίνδυνο, όμως η Πόπη και ο Μπράντς, μαζί με τους φίλους τους – θα επισκεφτούν μακρινούς τόπους για να ενώσουν όλους τους Ευχούληδες ενάντια στην Μπάρμπ.

capone 607

Καπόνε (Capone) του Τζος Τρανκ | 20 Αυγούστου | Διανομή: Odeon

Εχοντας υπάρξει ο πιο αδίστακτος επιχειρηματίας και λαθρέμπορος του Σικάγο, ο Αλφονς Καπόνε (ευρύτερα γνωστός ως Αλ Καπόνε) ήταν ο πιο ισχυρός και διαβόητος μαφιόζος της Αμερικής. Η ταινία επικεντρώνεται στα τελευταία χρόνια της ζωής του, όπου έπειτα από σχεδόν δέκα χρόνια φυλάκισης, ο θρυλικός γκάνγκστερ παραφρονεί, καθώς οι μνήμες από το βίαιο παρελθόν του επιστρέφουν για να τον στοιχειώσουν. Ο Τομ Χάρντι πρωταγωνιστεί σε ένα ρόλο bigger than life.

The Postcard Killings 607

To Μοτίβο των Δολοφόνων (The Postcard Killings) του Ντάνις Τάνοβιτς | 27 Αυγούστου | Διανομή: Odeon

Ο βραβευμένος σκηνοθέτης Ντάνις Τάνοβιτς στηρίζεται σε ένα δυνατό και συναρπαστικό μυθιστόρημα των Τζέιμς Πάτερσον και Λίζα Μάρκλουντ για τη νέα του ταινία. Ενας Νεοϋορκέζος ντετέκτιβ ερευνά το θάνατο της κόρης του που δολοφονήθηκε ενώ βρισκόταν στο Λονδίνο για το μήνα του μέλιτος. Αναζητώντας βοήθεια, αποφασίζει να συνεργαστεί με μία Σκανδιναβή δημοσιογράφο για να λύσει την υπόθεση. Την ίδια στιγμή, πολλά ζευγάρια στην Ευρώπη αντιμετωπίζουν παρόμοια μοίρα με την κόρη του ντετέκτιβ.

sponge on the run 607

The SpongeBob Movie: Sponge on the Run του Τιμ Χιλ | 27 Αυγούστου | Διανομή: Odeon

Η τρίτη ταινία του πιο αξιαγάπητου σφουγγαριού του Βυθού του Μπικίνι θα μας αφηγηθεί την σουρεαλιστική origin ιστορία για το πως ο Μπομπ γνώρισε τους υπόλοιπους φίλους τους στις καλοκαιρινές διακοπές στην κατασκήνωση Κοράλι. Α, και ο Κιάνου Ριβς πρωταγωνιστεί ως ένα θεϊκό... κεφάλι.

a fish called wanda 607

Ενα Ψάρι που το Ελεγαν Γουάντα (Α Fish Called Wanda) του Τσαρλς Κράιτον | Αύγουστος ΤΒΑ | Διανομή: One From the Heart

Η Γουάντα είναι μια φιλήδονη κακοποιός που προσπαθεί να ανακαλύψει που έχει κρύψει τη λεία ο φυλακισμένος, πλέον, αρχηγός της σπείρας. Ο Ότο είναι ο βοηθός της, ένας παρανοϊκός τύπος με μεγάλο προσόν του να λέει ασυνάρτητες ιταλικές φράσεις που λειτουργούν στη Γουάντα ως αφροδισιακό. Θύμα τους, ο δικηγόρος του φυλακισμένου αρχηγού, τυπικός άγγλος, τον οποίο προσεγγίζει η Γουάντα με σκοπό να εκμαιεύσει κάποιο στοιχείο. Συνεργάτης τους είναι ένας εκτελεστής με τραύλισμα και υπερβολική αγάπη για τα ζώα. H διαχρονική κωμωδία του Τσαρλς Κράιτον θα κυκλοφορήσει σε ψηφιακά αποκατεστημένες κόπιες.

The Goya Murders 607

Οι Δολοφόνοι του Γκόγια (The Goya Murders) του Γκεράρντο Χερέρο | Αύγουστος ΤΒΑ | Διανομή: Rosebud 21

Tα διάσημα έργα του Γκόγια εμπνέουν μια σειρά από ανεξιχνίαστες δολοφονίες που αναστατώνουν τη Μαδρίτη σε ένα δείγμα της «σχολής» των ισπανικών θρίλερ.

Gazon Maudit 607

Για Ολα Φταίει το Γκαζόν (Gazon Maudit) της Ζοσιάν Μπαλασκό | Αύγουστος TBA | Διανομή: Rosebud 21

Αφού μάθει για την απιστία του συζύγου της, μια νοικοκυρά προσκαλεί μια λεσβία να μείνει μαζί τους. Καμία από τις ζωές τους δεν θα είναι ποτέ ξανά η ίδια. Η ταινία που ουσιαστικά άνοιξε το δρόμο των γαλλικών κωμωδιών στη χώρα μας σε ψηφιακά αποκατεστημένες κόπιες.

Figli 607

Κάνε Παιδιά να Δεις Καλό (Figli) του Τζιουζέπε Μπενίτο | Αύγουστος ΤΒΑ | Διανομή: Danaos Films, Rosebud 21

H Σάρα και ο Νίκολα περιμένουν την γέννηση του δεύτερου γιού τους. Μια ταινία για όλες τις χαρές και τις θλίψεις του να είσαι γονέας στη σύγχρονη Ιταλία, οι οποίες ξετυλίγονται με έναν απόλυτα υπέροχο και έξυπνο τρόπο.

let him go 607

Let Him Go του Τόμας Μπεζούκα | Αύγουστος ΤΒΑ | Διανομή: Tulip Entertainment

Ενας συνταξιούχος σερίφης και η σύζυγός του, που θρηνούν για το θάνατο του γιου τους, ξεκινούν ένα ταξίδι για να βρουν τον μοναδικό εγγονό τους.

Vivarium 607

Vivarium του Λόρκαν Φίνεγκαν | Αύγουστος ΤΒΑ | Διανομή: Weird Wave

Καθώς ένα ζευγάρι ψάχνει να αγοράσει ένα σπίτι, ακολουθεί έναν μυστηριώδη μεσίτη και παγιδεύεται σε ένα παράξενο προάστιο. Ο Τζέσε Αϊζενμπεργκ και η Ιμοτζεν Πουτς σε μια πειραγμένη ταινία επιστημονικής φαντασίας.

if i were rich 607

Οταν Εγινα Πλούσιος (If I Were Rich) του Αλβάρο Αρμέρο | Αύγουστος ΤΒΑ | Διανομή: Weird Wave

Ο Σάντι είναι ένας νεαρός άντρας σε δύσκολη οικονομική κατάσταση. Οταν μια μέρα ξαφνικά γίνεται πολύ πλούσιος κερδίζοντας το λαχείο, τα προβλήματα του γίνονται μεγαλύτερα. Δεν πρέπει να το μάθουν οι φίλοι του και κυρίως η γυναίκα του!


ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ

beatles get back 607

The Beatles: Get Back του Πίτερ Τζάκσον | 3 Σεπτεμβρίου | Διανομή: Feelgood Entertainment

Με ακυκλοφόρητο στουντιακό υλικό από τις ηχογραφήσεις του συγκροτήματος το 1969, την προετοιμασία των γυρισμάτων του κινηματογραφικού Let It Be, ολόκληρη τη συναυλία που έδωσαν τα Σκαθάρια στην ταράτσα του Savile Row στούντιο, demos από τα θρυλικά The White Album, Abbey Road και Let It Be, μουσική που θα ακουστεί για πρώτη φορά και δεν κυκλοφόρησε ποτέ, η σχέση τους και οι προσπάθειες για solo καριέρα, αυτή είναι η μαγιά που χρησιμοποιεί ο Πίτερ Τζάκσον για να μαγειρέψει το «The Beatles: Get It Back».

War With Grandpa 607

Πόλεμος στο Σπίτι (War With Grandpa) του Τιμ Χιλ | 3 Σεπτεμβρίου | Διανομή: Odeon

Ο Πίτερ και ο παππούς του, Τζακ, είναι πολύ αγαπημένοι και δεμένοι μέχρι που… ο παππούς του θα μετακομίσει στο σπίτι της οικογένειάς του και θα αναγκαστεί να εγκαταλείψει το πιο μεγάλο κεκτημένο του, το δωμάτιό του! Ο Πίτερ, όμως, δεν το βάζει κάτω και επινοεί με τους φίλους του φάρσες για να τον διώξει! Αλλά και ο παππούς του δεν παραδίνεται εύκολα... Ενας πόλεμος είναι προ των πυλών!

a quiet place 2 607

Ενα Ησυχο Μέρος: Μέρος 2ο (A Quiet Place: Part II) του Τζον Κραζίνσκι | 3 Σεπτεμβρίου | Διανομή: Odeon

Οι ήρωές μας, εκεί ακριβώς όπου τους αφήσαμε, λίγο σασπένς ακόμη και να μια από τις ταινίες που περιμένουμε να δούμε το 2020. Οχι μόνο επειδή αγαπήσαμε το πρώτο μέρος, αλλά γιατί χωρίς πολλές τυμπανοκρουσίες και σε απόλυτη σύμπνοια με την ησυχία του όλου πράγματος αυτό το σίκουελ δείχνει το δρόμο για τα franchises που αξίζουν... Η ταινία αναμένονταν να κυκλοφορήσει στις αίθουσες τον Μάρτιο. Διαβάστε περισσότερα για το «Ενα Ησυχο Μέρος: Μέρος 2ο».

Malasana 32 607

Οδός Μαλασάνα (Malasana 32) του Αλμπερτ Πιντό | 3 Σεπτεμβρίου | Διανομή: Weird Wave

Η ταινία «Οδός Μαλασάνα» είναι εμπνευσμένη από πραγματικά γεγονότα που συνέβησαν στη διάσημη γειτονιά της Μαδρίτης. Μια οικογένεια μετακομίζει στο καινούργιο της σπίτι και σύντομα διαπιστώνουν ότι δεν ζουν μόνοι τους στο σπίτι. Η ταινία που έκανε την έκπληξη στο ισπανικό box office για το 2020.

Honest Thief 607

Εντιμος Κλέφτης (Honest Thief) του Μαρκ Γουίλιαμς | 3 Σεπτεμβρίου | Διανομή: Tanweer

Ενας ληστής τράπεζας σκέφτεται να παραδοθεί, επειδή ερωτεύεται και θέλει να ζήσει εφεξής μια τίμια ζωή. Οταν όμως συνειδητοποιεί ότι οι αστυνομικοί είναι πιο διεφθαρμένοι από εκείνον, ρίχνεται στη μάχη εναντίον τους για να καθαρίσει το όνομά του.

conjuring 3 607

Το Κάλεσμα 3: Ο Διάβολος με Εκανε να το Κάνω (The Conjuring 3: The Devil Made me Do It) του Μάικλ Τσάβες | 10 Σεπτεμβρίου | Διανομή: Tanweer

Η ταινία «Το Κάλεσμα 3: Ο Διάβολος με Εκανε να το Κάνω» φέρνει στην επιφάνεια μια ανατριχιαστική ιστορία τρόμου, δολοφονίας και κακού που κατάφερε να συγκλονίσει ακόμη και τους έμπειρους μεταφυσικούς ερευνητές Εντ και Λορέιν Γουόρεν. Πρόκειται για μια από τις πιο συγκλονιστικές περιπτώσεις που έχουν στο αρχείο τους: η μάχη για την ψυχή ενός μικρού αγοριού τους κάνει να μπουν σε πρωτόγνωρα μονοπάτια, σηματοδοτώντας την πρώτη φορά στην ιστορία των ΗΠΑ που ένας ύποπτος δολοφονίας προκειμένου να αποδείξει την αθωότητά του, ισχυρίζεται ότι τον έχουν κυριεύσει δαίμονες.

Οι Αγνωστοι Αθηναίοι 607

Οι Αγνωστοι Αθηναίοι της Αγγελικής Αντωνίου | 10 Σεπτεμβρίου | Διανομή: Tanweer, Filmtrade

Το ντοκιμαντέρ παρακολουθεί επί 5 χρόνια την καθημερινότητα και τον αγώνα επιβίωσης των αδέσποτων σκύλων στο κέντρο της Αθήνας και μαζί τους ανθρώπους που τους αγαπούν. Ενας κρυμμένος κόσμος ξεδιπλώνεται μέσα από τις διαδρομές των Άγνωστων Αθηναίων και αποκαλύπτει την καρδιά της Αθήνας, μιας πόλης που συνεχώς αλλάζει.

Face to Face 607

Πρόσωπο Με Πρόσωπο (Face to Face) του Iνγκμαρ Μπέργκμαν | 10 Σεπτεμβρίου | Διανομή: Weird Wave

Η διακεκριμένη ψυχίατρος Τζένι Ισακσον είναι παντρεμένη με τον επίσης επιτυχημένο ψυχίατρο Ερικ. Ο φόρτος εργασίας και μια σειρά από γεγονότα ταράζουν την ψυχική ηρεμία της και την οδηγούν σε νευρικό κλονισμό. Η Τζένι εμφανίζει σημάδια ψύχωσης, με ψευδαισθήσεις και οράματα που δυσκολεύουν τις καθημερινές της ασχολίες, και θέτουν σε κίνδυνο την ίδια της τη ζωή. Το αριστούργημα του Ινγκμαρ Μπέργκμαν σε επανέκδοση με νέες κόπιες.

mama weed 607

Mama Weed (La Daronne) του Ζαν-Πολ Σαλομέ | 10 Σεπτεμβρίου | Διανομή: Weird Wave

Η Ιζαμπέλ Ιπέρ είναι μεταφράστρια της δίωξης ναρκωτικών. Σε μια παρακολούθηση, ανακαλύπτει ότι ο γιος, μιας αγαπημένης φίλης της, είναι μπλεγμένος. Αποφασίζει να τον βοηθήσει, στην πορεία όμως και παρά τις πληροφορίες που έχει, βρίσκεται μπλεγμένη η ίδια.

Peanut Butter Falcon 607

Το Γεράκι του Φυστικοβούτυρου (Peanut Butter Falcon) των Τάιλερ Νίλσον και Μάικλ Σουόρτς | 10 Σεπτεμβρίου | Διανομή: Feelgood Entertainment

Eνα χαρούμενο και αισιόδοξο παραμύθι για τη φιλία και τη δύναμη της θέλησης με φόντο τον μυθικό αμερικάνικο Νότο, μία ονειρική περιπέτεια για τη λαχτάρα του ταξιδιού που θυμίζει τις διαδρομές του Τομ Σόγιερ, με ένα απρόσμενο ηρωικό δίδυμο και πολλούς ακόμα αξέχαστους χαρακτήρες. Πρωταγωνιστούν ο Σάια ΛαΜπεφ μαζί με τον πρωτοεμφανιζόμενο Ζακ Γκοτσάγκεν, έναν νεαρό ηθοποιό με σύνδρομο Down για τον οποίο γράφτηκε ο ρόλος.

The Roads Not Taken 607

Οι Ζωές που δεν Εζησα (The Roads Not Taken) της Σάλι Πότερ | 17 Σεπτεμβρίου | Διανομή: Odeon

Πρόκειται για την ιστορία ενός πατέρα και της κόρης του σε μια μέρα στην ζωή τους στην Νέα Υόρκη, στην διάρκεια της οποίας η ψυχολογική κατάσταση εκείνου μοιάζει να ξεπερνάει τα όρια της λογικής. Η σκέψη του ταξιδεύει σε διαφορετικές πραγματικότητες που θα μπορούσε να έχει ζήσει, από τον γάμο του με την παλιά του αγαπημένη στο Μεξικό, την πιθανή καριέρα του ως ντράμερ στην Νέα Υόρκη ή ακόμη και στη μοναχική ζωή του σε ένα απομακρυσμένο ελληνικό νησί. Χαβιέρ Μπαρδέρμ και Ελ Φάνινγκ, επίσημη συμμετοχή στο Φεστιβάλ Βερολίνου.

Unhinged 607

Εκρηξη Θυμού (Unhinged) του Ντέρικ Μπόρτε | 17 Σεπτεμβρίου | Διανομή: Tanweer

Oταν μια μητέρα πατάει την κόρνα της την λάθος στιγμή σε ένα φανάρι θα ανακαλύψει πόσο μακριά μπορεί να φτάσει η οργή ενός ανθρώπου (Κρόου) που νιώθει αόρατος και είναι αποφασισμένος να δώσει ένα μάθημα στην κοινωνία χρησιμοποιώντας την ίδια για παράδειγμα. Σε μια αδιάκοπη αναζήτηση όπου αυτός είναι πάντα ένα βήμα μπροστά, η ίδια πρέπει να βρει τη δύναμη να αντισταθεί όταν οι απειλές αρχίζουν να θέτουν σε κίνδυνο ολόκληρο τον κόσμο της. Blithe Spirit 607

Φάντασμα με Γόβες (Blithe Spirit) του Εντουαρτ Χολ | 24 Σεπτεμβρίου | Διανομή: Tanweer

Μία πνευματίστρια, στην προσπάθειά της να βοηθήσει έναν συγγραφέα που πάσχει από έλλειψη δημιουργικότητας, καλεί κατά λάθος το πνεύμα της νεκρής πρώτης συζύγου του με αποτέλεσμα να την μπλέξει σε ένα ολοένα και πιο περίπλοκο τρίγωνο αγάπης με την εν ζωή σύζυγό του.

rifkin's festival 607

Το Φεστιβάλ (Rifkin's Festival) του Γούντι Αλεν | 24 Σεπτεμβρίου | Διανομή: Tanweer

Ο Γούντι Άλεν επιστρέφει με τη νέα του ταινία, ‘Το Φεστιβάλ’, με πρωταγωνιστές τους Τζίνα Γκέρσον, Γουάλας Σον, Έλενα Ανάγια, Λουί Γκαρέλ και Σέρχι Λόπεζ. Η ρομαντική κομεντί ακολουθεί ένα ζευγάρι που ταξιδεύει από την Αμερική μέχρι το κινηματογραφικό φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν. Πολύ γρήγορα, οι δυο τους μαγεύονται τόσο από το φεστιβάλ όσο και από την Ισπανική πόλη, με αποτέλεσμα η γυναίκα να συνάψει σχέση με έναν λαμπερό Γάλλο σκηνοθέτη, ενώ ο άνδρας της ερωτεύεται μία Ισπανίδα.

candyman 607

Candyman της Νία ΝταΚόστα | 24 Σεπτεμβρίου | Διανομή: Tulip Entertainment

Αυτό το «πνευματικό σίκουελ», της ταινίας του Κλάιβ Μπάρκερ κυκλοφόρησε ακολουθεί τον τον Αντονι ΜακΚόι, έναν καλλιτέχνη ο οποίος μετακομίζει μαζί με την σύντροφό του στην υποβαθμισμένη περιοχή Καμπρίνι Γκριν στο Σικάγο, ψάχνοντας για την χαμένη του έμπνευση. Και την βρίσκει στο πρόσωπο του Candyman, ενός τοπικό αστικού μύθου (ή μήπως όχι;), με τον οποίο φαίνεται να έχει μια πιο βαθιά σύνδεση. Διαβάστε εδώ περισσότερα για το «Candyman».

the traitor 607

Ο Προδότης (The Traitor) του Μάρκο Μπελόκιο | Σεπτέμβριος ΤΒΑ | Διανομή: Rosebud21

Η αριστουργηματική ταινία του Μάρκο Μπελόκιο, για τη συγκλονιστική αληθινή ιστορία, στην καρδιά της Μαφίας, που απέσπασε εξαιρετικές κριτικές και καθήλωσε τους θεατές, στο τελευταίο Φεστιβάλ των Καννών. Καλύτερη ταινία στα ιταλικά Οσκαρ.

king's man 607

The King’s Man του Μάθιου Βον | Σεπτέμβριος ΤΒΑ | Διανομή: Odeon

Οι πιο στυγνοί τύραννοι, οι πιο φρικιαστικοί εγκέφαλοι του εγκλήματος, συνασπίζονται για να πυροδοτήσουν τον πόλεμο που θ' αφανίσει την ανθρωπότητα. Ενας άνδρας αναλαμβάνει, σε μια μεγάλη μάχη με το χρόνο, να τους κατατροπώσει. Εκείνος θα ηγηθεί της πρώτης ανεξάρτητης μυστικής υπηρεσίας: σωστά εξοπλισμένος και, κυρίως, σωστά ντυμένος! Στην ταινία, prequel της τριλογίας των «Kingsmen», πρωταγωνιστούν οι Ρέιφ Φάινς και, γύρω του οι Τζέμα Αρτερτον, Ρις Ιφανς, Μάθιου Γκουντ, Τομ Χολάντερ, Χάρις Ντίκνσον, Ντάνιελ Μπριλ, Ντζιμόν Χούνσου και Τσαρλς Ντανς.

gloria mundi 607

Η Ελπίδα Του Κόσμου (Gloria Mundi) του Ρομπέρ Γκεντιγκιάν | Σεπτέμβριος ΤΒΑ | Διανομή: Weird Wave

Στη Μασσαλία, μια οικογένεια συγκεντρώνεται για τη γέννηση της μικρής Γκλόρια. Παρά τη χαρά τους, οι νεαροί γονείς έχουν πέσει σε δύσκολους καιρούς. Την ώρα που προσπαθούν να τα βγάλουν πέρα, επανασυνδέονται με τον πρώην κατάδικο παππού της νεογέννητης κόρης τους. Ο Ρομπέρ Γκεντιγκιάν πιστός στο απλό, ανθρώπινο σινεμά του για τους αφανείς ήρωες της καθημερινότητας.

Persona Non Grata 607

Persona Non Grata του Ροσντί Ζεμ | Σεπτέμβριος ΤΒΑ | Διανομή: Weird Wave

Δύο συνεργάτες και φίλοι αναθέτουν σε έναν άγνωστο να δολοφονήσει τον συνεργάτη τους προκειμένου να επιβιώσουν οικονομικά. Οταν, όμως, εκείνος και η σύζυγός του βρίσκονται τελικά δολοφονημένοι, οι δύο εμπνευστές του φόνου θα συνειδητοποιήσουν πως έκαναν συμφωνία με το διάολο και πως, τώρα, από θύτες έχουν γίνει και αυτοί πιθανά θύματα. Σκηνοθετεί ο υπέροχος ηθοποιός και σκηνοθέτης Ροσντί Ζεμ.

wonder woman 1984 607

Wonder Woman 1984 της Πάτι Τζέκινς | 1 Οκτωβρίου | Διανομή: Tanweer

Μπρος ολοταχώς στη δεκαετία του 1980, καθώς η Wonder Woman, στη νέα της κινηματογραφική περιπέτεια αντιμετωπίζει δύο ολοκαίνουριους εχθρούς: τον Μαξ Λορντ και το Τσιτά. Διαβάστε εδώ περισσότερα για το «Wonder Woman 1984».


TBA

kelly gang 607

Νεντ Κέλι: Ο Νο 1 Καταζητούμενος (True History of the Kelly Gang) του Τζάστιν Κέρζελ | Διανομή: Spentzos Films

Στις άγριες ερημιές της αποικιακής Αυστραλίας, όπου οι Αγγλοι διοικούν με σκληρότητα και βία και οι Ιρλανδοί υπομένουν, ο Νεντ Κέλι ανακαλύπτει ότι κατάγεται από μια γενιά Ιρλανδών ανταρτών - μια ασυμβίβαστη στρατιά ληστών που έμειναν στην ιστορία πίσω στην πατρίδα του για τον τρόμο που σκόρπιζαν στους βρετανούς τους στην Ιρλανδία και για τα φορέματα που φορούσαν. Μεγαλωμένος από τον διαβόητο παράνομο Χάρι Πάουερ και εξαγριωμένος από την άδικη σύλληψη της μητέρας του, ο Κέλι στρατολογεί μια άγρια ομάδα μαχητών για να σχεδιάσει μια από τις πιο τολμηρές, αναρχικές επιθέσεις που η χώρα έχει δει ποτέ. O Tζάστιν Κερζέλ (του «Μάκμπεθ» και του «Assassin's Greed») εμπιστεύεται τον Τζορτζ ΜακΚέι του «1917» για ένα νέο διάβασμα στη θρυλική ιστορία. Διαβάστε εδώ περισσότερα για το «Νεντ Κέλι: Ο Νο 1 Καταζητούμενος».

Guest of Honor 607

Τιμώμενος Επισκέπτης (Guest of Honor) του Ατόμ Εγκογιάν | Διανομή: Weird Wave

Ο Τζιμ και η κόρη του Βερόνικα, μια νεαρή δασκάλα μουσικής, επιχειρούν να ξεδιπλώσουν τις πολύπλοκες ιστορίες τους και τα αλληλένδετα μυστικά τους. Μετά από μια φάρσα που εξελίσσεται πολύ άσχημα, η Βερόνικα καταδικάζεται αδίκως για ένα, σεξουαλικής φύσεως, έγκλημα. Παρ' όλα αυτά, η Βερόνικα θεωρεί πως της αξίζει να τιμωρηθεί για κάποια άλλα εγκλήματα του παρελθόντος που την βαραίνουν, και για τα οποία νιώθει ένοχη. Ο πατέρας της, αδυνατεί να καταλάβει την αδιάλλακτη στάση της κόρης του, και η αγωνία του αρχίζει σταδιακά να επηρεάζει την ζωή του.

jungle beat 607

H Μουσική της Ζούγκλας (Jungle Beat) του Μπρεντ Ντάουες | Διανομή: Tanweer

Τα ζώα της ζούγκλας πιστεύουν ότι ο ερχομός ενός μικρού εξωγήινου που μιλάει είναι ό,τι καλύτερο μπορούσε να τους συμβεί. Θεωρούν επίσης ξεκαρδιστικό το γεγονός ότι ο ίδιος εξωγήινος έχει έρθει στη ζούγκλα με σκοπό να τους κυριεύσει.

the green knight 607

O Πράσινος Ιππότης (The Green Knight) του Ντέιβιντ Λόουερι | Διανομή: Tanweer

Βασισμένο σε έναν μύθο του 14ου αιώνα, το «The Green Knight» αφηγείται την ιστορία του Σερ Γκάουεν ανιψιού του Βασιλιά Αρθούρου ο οποίος είναι αποφασισμένος να αντιμετωπίσει τον Πράσινο Ιππότη, ένα τεράστιο πλάσμα με πράσινο δέρμα που δοκιμάζει την δύναμη και την αποφασιστικότητα των γενναίων ανδρών. Διαβάστε περισσότερα εδώ για τον «Πράσινο Ιππότη».

Dreamland 607

Η Χώρα του Ονείρου (Dreamland) του Μάιλς Τζόρις-Πέιραφιτ | Διανομή: Tanweer

Οι περιπέτειες ενός εφήβου παίρνουν αναπάντεχη τροπή, καθώς βρίσκεται στο κατόπι μίας επικηρυγμένης κακοποιού. Την δεκαετία του 1930, και ενώ το Τέξας χτυπά μία απίστευτη καταιγίδα σκόνης και ξηρασίας που οδηγεί σε μία μεγάλη οικονομική κρίση, το οικογενειακό αγρόκτημα του Γιουτζίν Εβανς (Φιν Κόουλ) βρίσκεται στα όρια της χρεωκοπίας. Ο μοναδικός τρόπος για να το σώσει είναι να ανακαλύψει τα ίχνη της Αλισον Γουέλς (Μαργκότ Ρόμπι), επικηρυγμένης για μία σειρά ληστειών, που όμως - για κακή του τύχη - είναι πανέμορφη.

Love, Weddings & Other Disasters 607

Ερωτες, Γάμοι και Λοιπές Καταστροφές (Love, Weddings & Other Disasters) του Ντένις Κούγκαν | Διανομή: Tanweer

Ανθρωποι που έχουν σαν δουλειά τους την οργάνωση της τέλειας γαμήλιας ημέρας των ερωτευμένων ζευγαριών ανακαλύπτουν πως οι δικές τους σχέσεις είναι παράξενες, τρελές και καθόλου τέλειες.

Metri Shesh Va Nim 607

6.5… Εκτός Ελέγχου (Metri Shesh Va Nim) του Σαΐντ Ρουσταγί | Διανομή: Neo Films

Σε αυτό το καταιγιστικό αστυνομικό θρίλερ, ο ντετέκτιβ Σαμάντ αναμετριέται σε μια σκληρή μάχη με έναν πανίσχυρο μεγαλέμπορο ναρκωτικών καθώς επιχειρεί να ανακόψει την αυξητική τάση του εθισμού στα ναρκωτικά στο Ιράν.

Terra Willy: Planète inconnue 607

O Πλανήτης του Γουίλι (Terra Willy: Planète Inconnue) του Ερικ Τοστί | Διανομή: Neo Films

Μετά την καταστροφή του διαστημοπλοίου τους, ο νεαρός Γουίλι χωρίζεται από τους γονείς του με τους οποίους ταξίδευε στο διάστημα. Η κάψουλα διάσωσης του προσγειώνεται σε έναν άγριο και ανεξερεύνητο πλανήτη. Με τη βοήθεια ενός ρομπότ επιβίωσης, θα εξερευνήσει τον πλανήτη μέχρι την άφιξη μιας αποστολής διάσωσης.

Entwined

Αλυτη (Entwined) του Μίνωα Νικολακάκη | Διανομή: Neo Films

Ο Πάνος, γιατρός μετακομίζει σε ένα απομακρυσμένο χωριό για να κάνει το αγροτικό του. Εκεί, ερωτεύεται μια ευπαθή κοπέλα, η οποία ζει απομονωμένη από τους δεισιδαίμονες συγχωριανούς της, διότι πάσχει από μια σπάνια ασθένεια. Αποφασισμένος να την θεραπεύσει, ο γιατρός θα συνειδητοποιήσει σύντομα ότι τα πράγματα δεν είναι όπως φαίνονται, ιδιαίτερα όταν εκείνη του αποκαλύπτει το μοναδικό, παράδοξο τρόπο για να την σώσει. Το ντεμπούτο του Μίνωα Νικολακάκη που έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα του στο τμήμα Discovery του Φεστιβάλ του Τορόντο και ήταν υποψήφιο για τρία βραβεία Ιρις της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου. Διαβάστε εδώ περισσότερα για την «Αλυτη».

Le Mepris 607

Περιφρόνηση (Le Mepris) του Ζαν Λικ Γκοντάρ | Διανομή: Neo Films

Ο Αμερικανός παραγωγός Τζέρεμι Πρόκος (Τζακ Πάλανς) προσλαμβάνει τον γνωστό Αυστριακό σκηνοθέτη Φριτς Λανγκ (υποδύεται τον εαυτό του στην ταινία) προκειμένου να μεταφέρει στον κινηματογράφο την Οδύσσεια του Ομήρου. Δυσαρεστημένος με την «καλλιτεχνική» προσέγγιση που ακολουθεί ο σκηνοθέτης, προσλαμβάνει τον Πολ Ζαβάλ (Μισέλ Πικολί), συγγραφέα αστυνομικών ιστοριών και θεατρικών έργων, για να επεξεργαστεί το σενάριο. Η σύγκρουση μεταξύ καλλιτεχνικής έκφρασης και εμπορικής απήχησης ακολουθεί μια παράλληλη πορεία με την προοδευτική αποξένωση του Πολ από τη σύζυγο του Καμίλ (Μπριζίτ Μπαρντό) η οποία φαίνεται να ξεκινά από τη στιγμή που ο Πολ αφήνει την Καμίλ μόνη με τον εκατομμυριούχο παραγωγό. Το αριστούργημα του Ζαν-Λικ Γκοντάρ σε επανέκδοση με νέες κόπιες.

La Virgin de Agosto 607

Η Παρθένος του Αυγούστου (La Virgin de Agosto) του Γιόνας Τρουέμπα | Διανομή: Neo Films

Λίγο προτού κλείσει τα 33, μόνη και συναισθηματικά μπερδεμένη, η Εύα προτιμά να παραμείνει τον Αύγουστο στη Μαδρίτη παρά να επισκεφθεί κάποιο παραθαλάσσιο θέρετρο. Η απόφασή της θα πυροδοτήσει ένα εσωτερικό ταξίδι προς την ωριμότητα, γεμάτο αποκαλύψεις και απρόσμενες συναντήσεις, που κινούνται στους υπόγειους ρυθμούς του αστικού τοπίου.

the Song of Names 607

Η Αναζήτηση (The Song of Names) του Φρανσουά Ζιράρ | Διανομή: Odeon

Ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος έχει μόλις ξεσπάσει στην Ευρώπη. Ο Μάρτιν και ο Ντοβίντλ είναι δύο αχώριστοι παιδικοί φίλοι. Ο Ντοβίντλ είναι ιδιοφυία στο βιολί. Όμως, λίγες ώρες πριν δώσει την πρώτη του συναυλία, εξαφανίζεται δίχως ίχνη. Μετά από χρόνια, ένα απρόσμενο γεγονός θα σταθεί ως αφετηρία για ένα μεγάλο ταξίδι αναζήτησης του Μάρτιν που θα ψάξει να βρει τον παλιό του φίλο. Αυτή η αναζήτηση θα οδηγήσει σε απροσδόκητες αποκαλύψεις για τους δύο άντρες αλλά και για την Eλεν, τη γυναίκα που τους ένωνε.

The Outpost 607

The Outpost του Ροντ Λιούρι | Διανομή: Odeon

Πενήντα τρεις Αμερικάνοι στρατιώτες, περικυκλωμένοι από υπεράριθμες εχθρικές δυνάμεις, έχουν αναλάβει μια εξαιρετικά κακοσχεδιασμένη αποστολή: να αναπτύξουν δεσμούς με την ντόπια κοινότητα και να συνδράμουν στην ανοικοδόμηση της περιοχής. Καθώς οι Ταλιμπάν σφίγγουν τη θηλιά, ο πανικός και η απελπισία παίρνουν τα ηνία στο αμερικάνικο στρατόπεδο. Οι ευγενείς εξαγγελίες φαντάζουν πλέον μακρινές και η αποστολή συνοψίζεται σε μία μόνο λέξη: επιβίωση.

Adopt a Daddy 607

Υιοθέτησα Eναν Μπαμπά (Adopt a Daddy) του Ξαβιέ ντε Σουντέν | Διανομή: Odeon

Ο Νταμιέν και η αδερφή του Μελανί είχαν μία ευτυχισμένη παιδική ηλικία, μεγαλωμένοι από τους ακτιβιστές γονείς τους. Είκοσι χρόνια μετά, ο Νταμιέν ζει μία εύκολη και ευχάριστη ζωή χωρίς άγχη και προβλήματα ως δάσκαλος σε δημοτικό σχολείο. Όταν ένα φτωχό παιδί πρόκειται να απελαθεί από τη Γαλλία, εκείνος αποφασίζει να το βοηθήσει να παραμείνει στη χώρα, και προσπαθεί να πείσει τους πάντες να συνεισφέρουν, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει να παραβούν τον νόμο.

Georgetown 607

Ο Αριβίστας (Georgetown) του Κρίστοφ Βαλτς | Διανομή: Odeon

Ο Ούλριχ Μοτ (Κρίστοφ Βαλτς) είναι ένας φιλόδοξος και μεγαλομανής αριβίστας που αγωνίζεται να αναρριχηθεί κοινωνικά με κάθε κόστος. Έτσι, παντρεύεται την Έλσα Μπρεχτ (Βανέσα Ρεντγκρέιβ), μια πλούσια χήρα που ζει στην Ουάσιγκτον, προκειμένου να έρθει σε επαφή με τους ισχυρούς παίχτες της πολιτικής. Αυτό θα πραγματοποιηθεί στο σπίτι τους στη Georgetown, όπου θα φιλοξενήσουν σπουδαίες προσωπικότητες της πολιτικής και του δικαστικού χώρου. Σύντομα όμως θα αποκαλυφθούν ψέματα και σκευωρίες που θα ανατρέψουν τα πάντα.

Jungleland 607

Ο Νόμος της Ζούγκλας (Jungleland) του Μαξ Γουίνκλερ | Διανομή: Odeon

Ο Λάιον, ένας μποξέρ που αγωνίζεται χωρίς γάντια, ζει φτωχικά με τον μεγαλύτερο αδελφό του και μάνατζερ Στάνλεϊ. Οι δυο τους ονειρεύονται να μαζέψουν περιουσία για να χτίσουν το σπίτι των ονείρων τους στην Καλιφόρνια. Οταν ο Λάιον χάνει σε έναν αγώνα στον οποίο είχε ποντάρει γενναιόδωρα ο αδελφός του, βρίσκονται ξαφνικά και οι δύο χρεωμένοι σε έναν ισχυρό γκάνγκστερ ονόματι Πέπερ. Ταυτόχρονα, ο Στάνλεϊ μαθαίνει για το Τζάνγκλ-λαντ, έναν παράνομο αγώνα με πολύ μεγάλο έπαθλο, και δηλώνει τον αδερφό του να διαγωνιστεί για μία τελευταία φορά. Καθώς οι δυο τους ταξιδεύουν στην χώρα, ένας απρόσμενος συνταξιδιώτης, ο Σκάι, θα φέρει στην επιφάνεια την ρήξη που υπάρχει στην σχέση μεταξύ των δύο αδελφών.

boss level 607

Το Αφεντικό (Boss Level) του Τζο Κάρναχαν | Διανομή: Odeon

Παγιδευμένος σε μια χρονική λούπα που επαναλαμβάνει την ημέρα της δολοφονίας του, ο πρώην πράκτορας των Ειδικών Δυνάμεων Ρόι Πούλβερ ανακαλύπτει στοιχεία για ένα μυστικό κυβερνητικό σχέδιο που θα μπορούσε να λύσει το μυστήριο του πρόωρου θανάτου του. Ενας αγώνας δρόμου ενάντια στον χρόνο που ίσως του επιτρέψει όμως να σώσει την οικογένεια του και να ζήσει ξανά.

Tesla 607

Τέσλα (Tesla) του Μάικλ Αλμερέιντα | Διανομή: Odeon

Μια βιογραφική ταινία για τον φημισμένο Σερβο-Κροάτη εφευρέτη και μηχανολόγο μηχανικό Νίκολα Τέσλα, που διηγείται την εφεύρεσh του για την γεννήτρια εναλλασσόμενου ρεύματος, την διαμάχη του με τον Τόμας Eντισον και την σχέση του με την κόρη του Τζ. Π. Μόργκαν, Αν. Πρωταγωνιστεί ο Iθαν Χοκ στον (οσκαρικό) ρόλο του Τέσλα.

jesus rolls 607

O «Jesus» Ξαναχτυπά (The Jesus Rolls) του Τζον Τουρτούρο | Διανομή: Odeon

Eχοντας μόλις βγει από την φυλακή, ο μικρο-εγκληματίας Jesus είναι έτοιμος να επανασυνδεθεί με τον κολλητό του φίλο και απατεώνα Πίτι (Μπόμπι Καναβάλε). Φυσικά πρώτα θα πρέπει να ληστέψουν ένα αυτοκίνητο, ώστε να ξεχυθούν ανέμελα και πάλι στους δρόμους, μέχρι που θα καταφτάσει ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου και θα πυροβολήσει τον Πίτι. Παρόλα αυτά δεν το βάζουν κάτω. Ακολουθεί μία σειρά από ληστείες αυτοκινήτων, περιπέτειες και πάνω απ’ όλα ανταγωνισμού του Jesus με τον Πίτι για τα μάτια μιας γυναίκας (Οντρέ Τοτού). Spin-off του «Μεγάλου Λεμπόφσκι» με τον Τζον Τορτούρο στο ρόλο του Jesus.

while at war 607

Οσο Κρατά ο Πόλεμος (While at War) του Αλεχάντρο Αμεναμπάρ | Αύγουστος ΤΒΑ | Διανομή: StraDa Films

Ο συγγραφέας Μιγκέλ ντε Ουναμούνο έρχεται αντιμέτωπος με τα ιδανικά του μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα του 1936, στη νέα ταινία του Ισπανού σκηνοθέτη που έκανε πρεμιέρα στα Φεστιβάλ του Τορόντο και του Σαν Σεμπαστιάν. Διαβάστε εδώ περισσότερα για το «Οσο Κρατά ο Πόλεμος».

the county 607

Η Λευκή Επανάσταση (The County) του Γκριμούρ Χακόναρσον | Διανομή: StraDa Films

H Ινγκα είναι μία μεσήλικη χήρα που καλείται να μάθει να επιβιώνει μόνη της μετά τον θάνατο του κτηνοτρόφου συζύγου της. Ξεκινάει λοιπόν μια καινούργια ζωή με τους δικούς της όρους σηκώνοντας το ανάστημά της απέναντι στη διαφθορά και την αδικία που βιώνει στην τοπική κοινωνία. Η πολυαναμενόμενη δεύτερη ταινία του σκηνοθέτη του «Rams» («Δεσμοί Αίματος»), από την πάντα προσφιλή σε υπέροχες ταινίες Ισλανδία.

wildland 607

Wildland της Τζανέτ Νορντάλ | Διανομή: StraDa Films

Η Ιντα μετακομίζει στο σπίτι της θείας της και των ξαδέλφων της μετά τον τραγικό θάνατο της μητέρας της σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα. Το σπίτι είναι γεμάτο αγάπη, αλλά έξω από το σπίτι, η οικογένεια ζει μια βίαιη και εγκληματική ζωή. Αν το «Animal Kingdom» διαδραματιζόταν στη Δανία, στο ντεμπούτο της Τζανέτ Νόρντάλ που έκανε πρεμίερα στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου.

port authority 607

Επόμενος Σταθμός (Port Autority) της Ντανιέλ Λέσοβιτς | Διανομη: Cinobo

Ο τερματικός σταθμός λεωφορείων «Port Authority» είναι μέρος δυσοίωνο και μουντό, όπου απόκληροι και νιόφερτοι παίρνουν μια πρώτη γεύση απ’ τη σκληρή όψη της Νέας Υόρκης. Ο Πολ καταφτάνει εκεί με την προοπτική μιας νέας αρχής, ελπίδα που γρήγορα εγκαταλείπει το κάδρο, καθώς καταλαβαίνει ότι η θετή αδελφή του δεν ήρθε να τον παραλάβει. Δεν πτοείται όμως και αποφασίζει να βαδίσει μόνος στη ζούγκλα της μεγαλούπολης. Οταν ερωτεύεται τη Γουέι, μια γοητευτική τρανς γυναίκα, ο Πολ θα ξεκινήσει ένα γεμάτο προκλήσεις ταξίδι αυτογνωσίας, αποδομώντας τα στερεότυπα που έφερε στις αποσκευές του, μαθαίνοντας να διαβάζει τον κόσμο με άλλα μάτια. Επίσημη συμμετοχή στο τμήμα «Ενα Κάποιο Βλέμμα» του Φεστιβάλ Καννών. Η ταινία θα προβληθεί στο πλαίσιο των Cinobo Nights, με επιλεγμένες ταινίες του Cinobo που θα προβάλλονται κάθε Δευτέρα από τις 15 Ιουνίου και μετά.

The Kingmaker 607

Κινώντας τα Νήματα (The Kingmaker) της Λόρεν Γκρίνφιλντ | Διανομή: Cinobo

Με επίκεντρο τον ακατάβλητο χαρακτήρα της Ιμέλντα Μάρκος, το ντοκιμαντέρ εξετάζει –μέσα από προσωπικές μαρτυρίες– την απρόβλεπτη επιστροφή της οικογένειας Μάρκος στην εξουσία των Φιλιππίνων. Το φιλμ διερευνά τη ιδιαίτερα δυσάρεστη παρακαταθήκη του καθεστώτος των Μάρκος και καταγράφει τις πιέσεις που ασκεί σήμερα η Ιμέλντα προκειμένου να βοηθήσει τον γιο της, τον Φερδινάντο Μάρκος τον νεότερο, να εξασφαλίσει τη θέση του αντιπροέδρου. Για να πετύχει τον σκοπό της, η Ιμέλντα ξαναγράφει με θράσος το ιστορικό διαφθοράς που χαρακτηρίζει την οικογένειά της, αντικαθιστώντας το με ένα αφήγημα βασισμένο στην υπερβολική αγάπη μιας μητριαρχικής γυναίκας για την πατρίδα της. Σε μια εποχή που οι ψευδείς ειδήσεις επηρεάζουν τα αποτελέσματα εκλογικών αναμετρήσεων, η ιστορία επιστροφής της Ιμέλντα στα δημόσια πράγματα χρησιμεύει σαν ένα σκοτεινό παραμύθι. Η ταινία θα προβληθεί στο πλαίσιο των Cinobo Nights, με επιλεγμένες ταινίες του Cinobo που θα προβάλλονται κάθε Δευτέρα από τις 15 Ιουνίου και μετά.

honeyland 607

Στη Γη του Αγριου Μελιου (Honeyland) | Διανομή: Cinobo

To υποψήφιο για δύο Οσκαρ (Καλύτερου Ντοκιμαντέρ και Καλύτερης Διεθνούς Ταινίας), ακολουθεί την καθημερινότητα μιας γυναίκας που ζει με την ηλικιωμένη μητέρα της σε ένα εγκαταλελειμμένο χωριό της Βόρειας Μακεδονίας, κι επιβιώνει συλλέγοντας το μέλι από τα ημιάγρια μελίσσια της, παίρνοντας το μισό για εκεινη κι αφήνοντας το άλλο μισό για τις μέλισσες. Οταν μια θορυβώδης οικογένεια έρθει να εγκατασταθεί δίπλα της, η μοναξιά της θα αποκτήσει παρέα, όταν όμως εκείνοι αποφασίσουν να ασχοληθούν με την μελισσοκομία παραβλέποντας τον κανόνα του μισού-μισού, η ισορροπία και η ίδια της η ζωή θα διαταραχθεί με τρόπους απρόβλεπτους και σκληρούς. Η ταινία είχε βγει στις αίθουσες πριν το κλείσιμο των κινηματογράφων το Μάρτιο και θα επαναπροβληθεί και στα θερινά σινεμά στο πλαίσιο των Cinobo Nights, με επιλεγμένες ταινίες του Cinobo που θα προβάλλονται κάθε Δευτέρα από τις 15 Ιουνίου και μετά. Διαβάστε εδώ περισσότερα για το «Στη Γη του Αγριου Μελιού».

A Son 607

Α Son (Bik Eneich: Un Fils) του Μεχντί Μπαρσαουί | Διανομή: Cinobo

O 11χρονος Αζίζ χρειάζεται να κάνει επειγόντως μεταμόσχευση συκωτικού μετάα από το σοβαρό τραυματισμό του σε τρομοκρατική επίθεση όσο βρισκόταν σε διακοπές το 2011. Στο νοσοκομείο θα αποκαλυφθεί ένα οικογενειακό μυστικό. H πολυβραβευμένη ταινία του Τυνήσιου Μεχντί Μπαρσαουί που έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα της στο Φεστιβάλ Βενετίας χαρίζοντας στον υπέροχο Σάμι Μπουατζιλά το βραβείο ανδρικής ερμηνείας στο τμήμα Ορίζοντες. Η ταινία θα προβληθεί στο πλαίσιο των Cinobo Nights, με επιλεγμένες ταινίες του Cinobo που θα προβάλλονται κάθε Δευτέρα από τις 15 Ιουνίου και μετά.

Come as you Are 607

Come as you Are του Ρίτσαρντ Γoυόνγκ | Διανομή: Cinobo

Ριμέικ της βελγικής ταινίας «Hasta la Vista» από το 2011 (που είχε κερδίσει το βραβείο κοινού στα βραβεία της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου), το «Come as you Are» αφηγείται την ιστορία τριών νεαρών ανδρών με αναπηρίες που ξεκινούν ένα road trip μαζί με μια νοσοκόμα προκειμένου να φτάσουν στο Μόντρεαλ να χάσουν την παρθενιά τους. Παίζουν οι Γκραντ Ρόζενμεγιερ, Χέιντεν Ζέτο, Ραβί Πατέλ και Γκαμπούνρι Σιντίμπε. Η ταινία θα προβληθεί στο πλαίσιο των Cinobo Nights, με επιλεγμένες ταινίες του Cinobo που θα προβάλλονται κάθε Δευτέρα από τις 15 Ιουνίου και μετά.

don't look now 607

Μετά τα Μεσάνυχτα (Don’t Look Now) του Νίκολας Ρεγκ | Διανομή: Summer Classics

Η μικρή κόρη του αρχιτέκτονα Μπάξτερ πνίγεται παίζοντας στην λίμνη κοντά στο σπίτι τους, χωρίς αυτός ή η γυναίκα του να μπορέσουν να την σώσουν. Πολύ αργότερα όταν ο Μπάξτερ βρίσκεται σε δουλειά στην Βενετία, η γυναίκα του γνωρίζεται με μία τυφλή Αγγλίδα μέντιουμ, που την ενημερώνει ότι το νεκρό της κοριτσάκι προειδοποίησε για έναν θανάσιμο κίνδυνο που διατρέχει ο Μπάξτερ στην Βενετία. Πράγματι ο Μπάξτερ έχει ένα σχεδον θανατηφόρο ατύχημα στην εκκλησία, που αναστηλώνει...

producers 607

Αυτοί οι Τρελοί Τρελοί Παραγωγοί (The Producers) του Μελ Μπρουκς | Διανομή: Summer Classics

Eνας ξεπεσμένος παραγωγός του Broadway κι ένας δειλός λογιστής σκαρφίζονται την θεατρική κομπίνα του αιώνα, ανεβάζοντας ένα έργο το οποίο ελπίζουν να αποτύχει τόσο θριαμβευτικά που θα «κατεβεί» αμέσως μετά την πρεμιέρα του! Eτσι, ανακαλύπτουν το μιούζικαλ… Springtime for Hitler!

night of the hunter 607

Η Νύχτα του Κυνηγού (The Night of the Hunter) του Τσαρλς Λότον | Διανομή: Summer Classics

Ο Χάρι Πάουελ , κάνει τους άλλους να πιστέψουν ότι είναι ιεροκήρυκας. Στην πραγματικότητα όμως πρόκειται για ένα δολοφόνο, ο οποίος προσεγγίζει γυναίκες οι οποίες έχουν χηρέψει αποσκοπώντας στην περιούσια τους. Όταν πια έχει πάρει αυτό που θέλει τις σκοτώνει. Συλλαμβάνεται για κλοπή αυτοκινήτου και βρισκόμενος στην φυλακή, προσπαθεί να αποσπάσει από τον καταδικασμένο σε θάνατο συγκρατούμενο του το πού έχει κρύψει ένα μεγάλο ποσό χρημάτων. Το μυστικό κρύβεται στην σύζυγο του θανατοποινίτη και στα δύο του παιδιά κι ο Πάουελ τα επισκέπτεται με τους πιο δόλιους σκοπούς.

lavender hill mob 607

Η Συμμορία των Εντιμότατων (The Lavender Hill Mob) του Τσαρλς Κράιτον | Διανομή: Summer Classics

Ο Χένρι Χόλαντ (Άλεκ Γκίνες), ένας ντροπαλός τραπεζικός υπάλληλος είναι υπεύθυνος για τη μεταφορά του χρυσού για δυο δεκαετίες. Ο άνδρας φαίνεται αφοσιωμένος στη δουλειά του, αλλά στην πραγματικότητα έχει καταστρώσει ένα σχέδιο με τη βοήθεια του οποίο πρόκειται να ληστέψει το πολύτιμο φορτίο κι έπειτα να αποσυρθεί. Η γνωριμία του με τον Άλφρεντ Πέντλμπερι (Στάνλεϊ Χόλογουεϊ), τον νέο ένοικο της πανσιόν στο Λάβεντερ Χιλ, στην οποία διαμένει ο Χόλαντ, αποδεικνύειται καθοριστική για την πραγματοποίηση του σχεδίου του. Ο Πέντλεμπερι έχει στην κατοχή του ένα χυτήριο στο οποίο λιώνει διάφορα μέταλλα και δημιουργεί σουβενίρ (όπως για παράδειγμα ομοιώματα του Πύργου του Άιφελ) τα οποία πωλούνται σε πολλά τουριστικά θέρετρα ανά τον κόσμο. Ο Χόλαντ προτείνει λοιπόν στον Πέντλμπερι να συνεργαστούν και να μοιραστούν τα κέρδη. Έπειτα οι δυο τους προσλαμβάνουν τους Λάκερι Γουντ (Σίντνεϊ Τζέιμς) και Σόρτι Φίσερ, δυο επαγγελματίες ληστές για να τους βοηθήσουν να πραγματοποιήσουν το σχέδιο. Η ληστεία πραγματοποιείται με επιτυχία και ο Πέντλμπερι λιώνει τις ράβδους του χρυσού στο χυτήριό μετατρέποντάς τις σε ομοιώματα του Πύργου του Άιφελ κι έπειτα τις στέλνει στη Γαλλία. Εκεί όμως χάρη σε ένα λάθος της ιδιοκτήτριας του μαγαζιού αναμνηστικών ειδών, τα ομοιώματα πέφτουν στα χέρια μιας ομάδας Αγγλίδων μαθητριών.

12 angry men 607

Οι Δώδεκα Eνορκοι (12 Angry Men) του Σίντνεϊ Λουμέτ | Διανομή: Summer Classics

Η ταινία εξαλλάσσεται στην αίθουσα ενός δικαστηρίου όπου ένα 18χρόνο αγόρι από την Ισπανία καταδικάζεται σε θανατική ποινή για τη δολοφονία του πατέρα του. Ο δικαστής, καλεί τους δώδεκα ενόρκους να αποσυρθούν για να βγάλουν την ετυμηγορία τους. Για να εκτελεστεί όμως ο 18χρονος κατηγορούμενος θα πρέπει να συναινέσουν και οι δώδεκα ένορκοι.

amants 607

Οι Εραστές της Γέφυρας (Les Amants du Pont-Neuf) του Λέο Καράξ | Διανομή: Bibliotheque

O άστεγος και εθισμένος στο αλκοόλ Αλεξ και η Μισέλ, η οποία χάνει την όρασή της, μπαίνουν σε μια σχέση όταν κοιμούνται μαζί κάτω από την γέφυρα Pont-Neuf του Παρισιού.

objet 607

Το Σκοτεινό Αντικείμενο του Πόθου (Cet Obscur Objet du Desir) του Λουίς Μπουνιουέλ | Διανομή: Bibliotheque

Η ιστορία του σοφιστικέ μεσήλικα Γάλλου Ματιέ ο οποίος ερωτεύεται την 19χρονη καμαριέρα Κοντσίτα.

irma 607

H Τροτέζα (Irma la Douce) του Μπίλι Γουάιλντερ | Διανομή: Bibliotheque

Στο Παρίσι, ένας αστυνομικός ερωτεύεται μια πόρνη και προσπαθεί να της αλλάξει την ζωή.

Bourgeoisie 607

H Κρυφή Γοητεία της Μπουρζουαζίας (Le Charme Discret de la Bourgeoisie) του Λουίς Μπουνιουέλ | Διανομή: Bibliotheque

Μια σουρεαλιστική, με σχεδόν χωρίς καμιά πλοκή, σειρά ονείρων έξι ανθρώπων της μεσαίας τάξης τα οποία κόβουν στη μέση το γεύμα τους.

success 607

Η Γλυκιά Μυρωδιά της Επιτυχίας (Sweet Smell of Success) του Αλεξάντερ Μακέντρικ | Διανομή: Bibliotheque

Ο ισχυρός αλλά ανήθικος αρθρογράφος του Μπρόντγουεϊ Τζ. Τζ. Χάνσεκερ εξαναγκάζει τον αδίστακτο πράκτορα τύπου Σίντνεϊ Φάλκο να διαλύσει τον έρωτα της αδερφής του με έναν μουσικό της τζαζ.

accident 607

Το Δυστύχημα (Accident) του Τζόζεφ Λόσεϊ | Διανομή: Bibliotheque

Στην Οξφόρδη μια φοιτήτρια από την Αυστρία έχει σχέση με έναν συμφοιτητή της, οι οποίοι σχεδιάζουν να παντρευτούν, αλλά τελικά καταλήγει να κοιμάται μαζί με δυο καθηγητές της.

trial 607

Η Δίκη (The Trial) του Ορσον Γουέλς | Διανομή: Bibliotheque

Ενας απλός υπάλληλος γραφείου συλλαμβάνεται και ετοιμάζεται να δικαστεί χωρίς να γνωρίζει τις κατηγορίες που τον βαραίνουν.

l' eclisse 607

Η Εκλειψη (L' Eclisse) του Μικελάντζελο Αντονιόνι | Διανομή: Bibliotheque

Μια νεαρή γυναίκα συναντά έναν φλογερό νεαρό άνδρα, αλλά η ερωτική τους σχέση είναι καταδικασμένη λόγω της υλιστικής φύσης του άνδρα.

annie hall 607

Νευρικός Εραστής (Annie Hall) του Γούντι Αλεν | Διανομή: Bibliotheque

Eνας νευρωτικός κωμικός που έχει εμμονή με το θάνατο, ο Aλβι Σίνγκερ, ερωτεύεται την Aνι Χολ κι αρχίζει μαζί της μια επταετή σχέση, η οποία μας παρουσιάζεται μέσα από προβολές στο παρελθόν (flashback), που τόσο αριστοτεχνικά χειρίζεται ο σκηνοθέτης. Οι εντάσεις κι οι τσακωμοί που οφείλονται κατά κύριο λόγο στη φύση των χαρακτήρων τους, οδηγούν στο χωρισμό του ζευγαριού, παρ’ όλες τις επίμονες προσπάθειες του Αλβι να κρατήσει την Aνι. Η Ανι φεύγει από τη Νέα Υόρκη και συζεί με ένα στέλεχος δισκογραφικής εταιρίας. Ο Αλβι συνειδητοποιώντας ότι αγαπά ακόμα την Aνι προσπαθεί απεγνωσμένα να την πείσει να γυρίσει πίσω. Μέσα από τους χαρακτήρες και τις νευρώσεις τους, παρουσιάζεται χιουμοριστικά η καθημερινότητα των κατοίκων της Νέας Υόρκης και της Καλιφόρνια.

cage aux folles 607

Το Κλουβί με τις Τρελές (Le Cage Aux Folles) του Εντουαρντ Μολινάρο | Διανομή: Bibliotheque

Οι ζωές ενός ιδιοκτήτη nightclub στο Σαν Τροπέ και του συζύγου του έρχονται άνω κάτω όταν ο στρέιτ γιος του φέρνει στο σπίτι τους την κοπέλα του και τους άκρως συντηριτικούς γονείς της για να τους γνωρίσουν.

misfits 607

Οι Αταίριαστοι (The Misfits) του Τζον Χιούστον | Διανομή: Bibliotheque

Μια μόλις διαζευγμένη γυναίκα ερωτεύεται έναν καουμπόι ο οποίος προσπαθεί με το ζόρι να διατηρήσει τον ρομαντικά ανεξάρτητο τρόπο ζωής του.

thelma & louise 607

Θέλμα και Λουίζ (Thelma & Louise) του Ρίντλεϊ Σκοτ | Διανομή: Bibliotheque

Δυο κολλητές φιλενάδες ξεκινούν ένα ταξίδι το οποίο γρήγορα μετατρέπεται σε μια περιπέτεια καθώς οι δυο τους προσπαθούν να ξεφύγουν από την αστυνομία μετά και από τα εγκλήματα τα οποία έχουν διαπράξει.

raging bull 607

Οργισμένο Είδωλο (Raging Bull) του Μάρτιν Σκορσέζε | Διανομή: Bibliotheque

Η ζωή του μποξέρ Τζέικ ΛαΜότα του οποίου η βία και η ιδιοσυγκρασία του τον έφεραν στην κορυφή του ρινγκ αλλά ταυτόχρονα καταστρέφοντας την ίδια του την ζωή.


Διαβάστε ακόμη: Προσεχώς Σινεμά: Αυτές είναι οι ταινίες που θα δούμε στις αίθουσες μέχρι και το καλοκαίρι του 2021