TV & STREAMING

H επιστροφή των «X-Files» και οι «Scream Queen» του Ράιαν Μέρφι: Αυτές είναι οι νέες σειρές του FOX

στα 10

To FOX ανακοίνωσε το πρόγραμμά του για την επόμενη σεζόν. Βλέπουμε κλιπάκια και τρέιλερ για τις νέες του σειρές και αποφασίζουμε ποιες περιμένουμε με μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

H επιστροφή των «X-Files» και οι «Scream Queen» του Ράιαν Μέρφι: Αυτές είναι οι νέες σειρές του FOX

Στη διάρκεια αυτής της εβδομάδας τα 5 μεγάλα δίκτυα της αμερικάνικης τηλεόρασης (CBS, FOX, ABC, NBC, CW) θα παρουσιάσουν τα πρόγράμματα της επόμενης σεζόν στους δημοσιογράφους, κι εμείς θα είμαστε εδώ για να τα σχολιάζουμε. Μετά από κάθε ανακοίνωση θα παραθέτουμε το πρόγραμμα για τη νέα σεζόν και μαζί όλους τους νέους πιλότους με αξιολογική σειρά από εκείνον που περιμένουμε περισσότερο σε εκείνον που θα έχουμε ξεχάσει όταν κλείσουμε αυτό το tab.

Διαβάστε ακόμη: H επιστροφή του «Heroes» και μια γυναίκα καλυμμένη με τατουάζ : Αυτές είναι οι νέες σειρές του NBC

Το Fox φέτος μοιάζει να ολοκληρώνει τη διαδρομή από την Παλιά Τηλεόραση στη Νέα, όσο τουλάχιστον μιλάμε ακόμα για τηλεόραση ως εβδομαδιαίο ραντεβού σειρών: Η νέα τους σεζόν, σύμφωνα με τις υποσχέσεις (αλλά και όπως προκύπτει από το πρόγραμμα που παρουσιάστηκε) θα είναι μια σεζόν πρακτικά δίχως επαναλήψεις, μόνο με σειρές δηλαδή που θα προβάλλονται αδιάκοπα μέχρι να τελειώσουν τα επεισόδια και μετά θα έρθει κάτι άλλο να γεμίσει τη θέση τους.

Τα μεγάλα νέα φυσικά είναι άλλα: Τα «X-Files» επιστρέφουν, κάτι που γνωρίζαμε ήδη, αλλά τώρα ξέρουμε το πότε. Θα τα δούμε τέλος Γενάρη, με το πρώτο επεισόδιο να προβάλλεται αμέσως μετά τον τελικό περιφέρειας του NFL, που πρακτικά σημαίνει πως το δίκτυο χαρίζει σε αυτή την μεγάλη επιστροφή, το μεγαλύτερο δυνατό κοινό που θα έχει όλο το χρόνο. Περίεργο κάπως που αυτή την προνομιούχο θέση τη δίνει σε ένα εγνωσμένης αξίας brand κι όχι σε κάτι νέο που θέλει να λανσάρει, αλλά υπάρχει λογική στην κίνηση. Ενισχύοντας στο μέγιστο κάτι ήδη ισχυρό, μεγιστοποιεί την απόδοση που θα λάβει από αυτό, ελπίζοντας πως το αναμφίβολα τεράστιο κοινό που θα μαζευτεί σε εκείνη την πρεμιέρα, θα ξεχυθεί στη συνέχεια στο υπόλοιπο πρόγραμμα του δικτύου. Εξάλλου, το 2ο (από τα μόλις 6, θυμίζουμε) επεισόδιο θα παιχτεί την αμέσως επόμενη βραδιά.

Καθώς όμως το «X-Files» επιστρέφει, το «American Idol» μας αποχαιρετά, με την επερχόμενη σεζόν να είναι η τελευταία. Δεν πάνε πολλά χρόνια από την εποχή που το «Idol» εθεωρείτο ανίκητο θωρηκτό και τα αντίπαλα δίκτυα φοβόντουσαν να προγραμματίσουν οτιδήποτε απέναντί του. Που το Fox έστηνε δύο διαφορετικά προγράμματα, ένα που περιστρεφόταν γύρω από το «Idol», κι ένα για την υπόλοιπη χρονιά. Που μια δεκαετία επιτυχημένων σειρών του Fox λανσαρίστηκαν πάνω στη δυναμική αυτής της εκπομπής- δίχως το «Idol» κανείς σήμερα δε θυμόταν πως κάποτε υπήρξαν τα «24» και τα «House».

Το Fox προστάτευσε πάρα πολύ το προϊόν του καθώς για χρόνια αντιστεκόταν στον πειρασμό να το βάλει 2 φορές το χρόνο. Όσο το «Idol» ήταν event, τόσο αρνείτο να ξεθωριάσει. Αργά ή γρήγορα φυσικά η απληστία κερδίζει. Ο Σάιμον Κάουελ έφυγε για να ξεκινήσει το Αμερικάνικο «X Factor», που τεχνικά δεν ήταν ίδιο με το «Idol», αλλά στην πράξη ήταν λες και το Fox πρόβαλε πλέον δύο κύκλους «American Idol» μέσα σε μία σεζόν. Λίγο η συνήθεια, λίγο κι η υπερπροσφορά, το αποτέλεσμα ήταν πως λίγα χρόνια μετά το «X Factor» κόπηκε, και του χρόνου ακολουθεί και το «Idol».

Θα πούμε περισσότερα όταν η χοντρή κυρία τραγουδήσει για τελευταία φορά.

Μιλώντας για τραγούδια, το τελευταίο σημαντικό νέο είναι πως το «Empire» θα επιστρέψει με ενισχυμένη σεζόν 18 επεισοδίων, που θα παιχτούν σε δύο δόσεις, μία φθινόπωρο και μία άνοιξη. Άλλες σειρές που θα έρθουν στο β’ μισό της σεζόν είναι και οι νέες μεταφυσικές παραλαβές, «Lucifer» και «Frankenstein Code». Υπενθυμίζουμε πως τα «Mindy Project», «Glee» και «The Following» κόβονται, ενώ οι «Simpsons» ανανεώθηκαν για την 85η και 136η σεζόν τους.

Ας ρίξουμε μια ματιά στο πρόγραμμα του δικτύου και μετά ας κατατάξουμε τις νέες σειρές που ανακοίνωσε.

Πρώτα, συνοπτικά το πρόγραμμα για τη νέα σεζόν.

  • ΔΕΥΤΕΡΑ: «Gotham», «Minority Report»
  • ΤΡΙΤΗ: «Grandfathered», «The Grinder», «Scream Queens»
  • ΤΕΤΑΡΤΗ: «Rosewood», «Empire»
  • ΠΕΜΠΤΗ: «Bones», «Sleepy Hollow»
  • ΚΥΡΙΑΚΗ: «Bob’s Burgers», «The Simpsons», «Brooklyn Nine-Nine», «Family Guy», «The Last Man on Earth»

H τάξη του 2015

Πολλές από τις σειρές είναι στον πάγκο για να μπουν αλλαγή τον Φλεβάρη, με προεξέχοντα τα «X-Files», αλλά και τη νέα animation κωμωδία του Σεθ Μακφάρλεν. Να σημειωθεί πως η πιο πολυαναμενόμενη σειρά του φθινοπώρου δεν έχει ακόμα τρέιλερ, αλλά -για το «Scream Queens» μιλάμε- είναι όντως πρεμιέρα φθινοπώρου. Πάμε να δούμε τις νέες σειρές του Fox με σειρά προσμονής.

fox_x

1) «The X-Files»

Προφανώς.

Το περιμένουμε τόσο πολύ που γράψαμε ξεχωριστό κείμενο για το τι θέλουμε και τι όχι. Στις 24 Ιανουαρίου είναι η επιστροφή, και 5 βδομάδες μετά θα μπορούμε να αρχίσουμε τις διαφωνίες για το πού θα ταιριάξει αυτή η νέα σειρά στην μεγάλη κατάταξη των 9 κλασικών σεζόν.

fox_Scream

2) «Scream Queens»

Κωμωδία τρόμου από τον Ράιαν Μέρφι του «Glee» και του «American Horror Story», σε μια σειρά που μάλλον θα συνδυάζει και τα δύο. Διαδραματίζεται φυσικά σε κολέγιο, σε μια αδερφότητα σημειώνονται φυσικά θάνατοι, και η Έμμα Ρόμπερτς, η bitchy μούσα του Μέρφι, φυσικά παίζει την queen bee. Μπόνους πόντοι για την Τζέιμι Λι-Κέρτις που παίζει την Πρύτανη, ενώ άλλα μέλη του καστ είναι η Λέα Μισέλ του «Glee», ο Νικ Τζόνας και η Αριάνα Γκράντε. Ο Μέρφι υπόσχεται θανάτους σε κάθε επεισόδιο. Μπορώ να το έχω τώρα; Θέλω να πω, είναι Ράιαν Μέρφι οπότε ξέρω πως προετοιμάζω τον εαυτό μου για μπόλικο ενθουσιασμό στα πρώτα επεισόδια και ραγδαία απογοήτευση μέχρι τα 2/3 της σεζόν, αλλά ειλικρινά, παραιτούμαι. Το αποδέχομαι. Τα αποδέχομαι όλα. Για αυτές τις λιγοστές στιγμές ευτυχίας ρε γαμώτο.


3) «Minority Report»

Η ταινία του Στίβεν Σπίλμπεργκ που ειλικρινά απορούσα πώς δεν είχε γίνει αστυνομική περιπέτεια στην τηλεόραση ως τώρα. Το twist εδώ είναι πως μετά τη διάλυση της μονάδας που (προ)έβλεπε τα εγκλήματα πριν αυτά πραγματοποιηθούν, ένας precog από μόνος του (αντί σε σετάκι των τριών όπως στην ταινία) δεν βλέπει ακριβώς το μέλλον, παρά όσο αόριστα οράματα χρειάζεται ώστε να στηρίξει ένα εβδομαδιαίο αστυνομικό δράμα. Κι επειδή μόνος του πάντα φτάνει αργά και βρίσκει νεκρούς, συμμαχεί με μια αστυνομικό, την οποία παίζει η Μέγκαν Γκουντ. Κι εννοείται αργά αλλά σταθερά πίσω από όλα θα σχηματιστεί μια σκοτεινή πλεκτάνη. Σίγουρο χαρτί, γνώριμο. Σα να βλέπουμε το μέλλον. Ή έστω αυτά τα ασαφή οράματα.


4) «The Grinder»

Αυτό μοιάζει τόσο σαχλαμάρα που μπορεί και να δουλέψει. Ο Ρομπ Λόου (πάλι αυτός!) πρωταγωνιστεί στο ρόλο ενός ηθοποιού που ο ρόλος του ως τηλεοπτικός δικηγόρος τελειώνει ύστερα από 8 σεζόν, και τώρα επιστρέφει στο πατρικό του όπου αποφασίζει να ασχοληθεί με την αληθινή δικηγορική φίρμα της οικογένειας. Η Τίνα Φέι θα έκανε μαγικά πράγματα με αυτή την ιδέα, κρίμα που δεν είναι δική της. Αλλά οι Τζέικ Κάσνταν και Νίκολας Στόλλερ είναι καλοί κωμωδιοάνθρωποι, έχω ελπίδες.


5) «The Frankenstein Code»

Ο Χάουαρντ Γκόρντον του «24» και του «Homeland» παρέα με τον Ραντ Ράβιτς του πολύ καλού, πολύ υποτιμημένου «Life», ενώνουν τις δυνάμεις τους σε μια σειρά που μας οδηγεί να αναρωτηθούμε, τι θα συνέβαινε αν είχαμε μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή και εκεί που πεθαίναμε, επιστρέφαμε νέοι και γεροδεμένοι σε ένα άλλο σώμα; ΜΑΛΛΟΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ ΑΤΑΚΤΟΣ, ΑΥΤΟ ΕΧΕΙ ΣΥΜΒΕΙ ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ;


6) «Lucifer»

Ο διάβολος βαρέθηκε στην Κόλαση και αντ’αυτής κατεβαίνει στο Λος Άντζελες για να παίρνει μάτι αμαξάρες και να πίνει ποτάρες. Αυτή είναι ζωή. Πάνω που νομίζαμε πως πρόκειται για σίκουελ του «Californication», ο Λούσιφερ αποκτά κάτι σαν συνείδηση και αρχίζει να δίνει καθημερινές μάχες με τον εαυτό του και τους δαίμονες, οι οποίοι αρχίζουν φυσικά να ξεσαλώνουν τώρα που αυτός άφησε το μαγαζί κλειστό. Βασισμένο σε κόμικ της Vertigo και, θέλω να ελπίζω, καλύτερο από το «Constantine». Αν και αυτό το πρώτο εκτεταμένο τρέιλερ είναι γεμάτο κρυάδες.


7) «Bordertown»

Α, δείτε, ο Σεθ ΜακΦάρλαν επιχειρήσει τώρα λίγο προβοκατόρικο χιούμορ για τις διαφορές κουλτούρας ανάμεσα στους λαούς, σε μια πόλη στα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικό. Θα είναι τόσο αστείο που κλαίω ήδη από απόγνωση.


8) «Grandfathered»

Ο Τζον Στάμος γίνεται παππούς! Ναι, πράγματι, δεν ξέρω πού είναι το περίεργο. Ο Τζον Στάμος είναιπαλιός. Κι εμείς για κάποιο λόγο περιμένουμε ένα σίτκομ με αυτόν για πρωταγωνιστή, το φθινόπωρο του 2015.


9) «Rosewood»

Εκείνος είναι χαρισματικός παθολόγος που έχει συνηθίσει όλοι να πηγαίνουν με τα νερά του! Εκείνη είναι σκληρή αστυνομικός που έχει συμηθίσει να μην αφήνει κανέναν να επαναπαύεται στις συνήθειές του! Μαζί, θα διαλευκάνουν εγκλήματα κάτω από τον λαμπερό ήλιο του Μαϊάμι, θα μοιραστούν τα σκοτεινά τους μυστικά και, δε ξέρω, μια μαντεψιά κάνω, ούτε precog του «Minority Report» να ήμουνα, θα κάνουν γλυκό, γλυκό, ηλιόλουστο έρωτα.

Δεν καταλαβαίνω γιατί όλα αυτά βέβαια αλλά τι είμαι, ένας άνθρωπος είμαι.

Διαβάστε ακόμη:

Περισσότερη «καλή» τηλεόραση εδώ.