TV & STREAMING

Flix Top-10 TV 2016: Αυτές είναι οι 10 καλύτερες τηλεοπτικές σειρές του 2016

στα 10

Οι σειρές που ξεχώρισαν το 2016 στην αντίστροφη μέτρηση που τους αξίζει.

Flix Top-10 TV 2016: Αυτές είναι οι 10 καλύτερες τηλεοπτικές σειρές του 2016

Από το 10 μέχρι το 1, αυτές είναι οι καλύτερες τηλεοπτικές σειρές του 2016. Αναμεσά τους το μεγάλο χιτ της χρονιάς, αρκετές πρώτες σεζόν, ένα σπαρακτικό φινάλε και μια εναλλακτική μίνι σειρά. Διαβάστε αναλυτικά...

Κάντε κλικ εδώ για όλα τα best of του 2016. Λίστες, στιγμές, αναμνήσεις, απροσδόκητα trivia, κι όλα όσα ήταν σινεμά (και τηλεόραση) τη χρονιά που τελειώνει...

stranger things 607

10. «Stranger Things» (1η σεζόν)

Oι αδελφοί Ντάφερ δεν έφτιαξαν απλώς μια ιστορία με ‘80s αναφορές, αλλά έφτιαξαν ένα ζωντανό, πρωτότυπο, ομιλών ‘80s κολάζ. Από τις διάσπαρτες ποπ αναφορές στο ΑD&D και εμβληματικά Dark Phoenix τεύχη των X-Men μέχρι ανασυστάσεις εμβληματικών σκηνών της περιόδου όπως την Eleven ντυμένη «αληθινό παιδί» α λα Ε.Τ., η σειρά αναπνέει και αποπνέει ‘80s σε κάθε της δευτερόλεπτο. Διαβάστε αναλυτικά όλα όσα κάνουν το «Stranger Things» μια από τις καλύτερες σειρές του 2016.

fleabag1

9. «Fleabag» (1η σεζόν)

Στο «Fleabag», που έκανε πρεμιέρα στο BBC 3 πριν το πάρει το Amazon και το ταξιδέψει και στις ΗΠΑ, η Φίμπιο Γουόλερ-Μπριτζ παίζει την ομώνυμη ηρωίδα, η οποία σπάζοντας τον τέταρτο τοίχο μιλάει διαρκώς στους θεατές για τις αληθινές σκέψεις της σε κάθε περίσταση- κυρίως σε ξεκαρδιστικές γκομενικές περιστάσεις όπου μαθαίνουμε τι αληθινά σκέφτεται ανά πάσα στιγμή. Αυτό, όμως, που αρχικά μοιάζει ως ένα απλό gimmick, έστω και φρέσκα εκτελεσμένο και εξαιρετικά καλοπαιγμένο, εξελίσσεται στην πορεία της σειράς σε κομμάτι ψυχαναλυτικής τραγικότητας, καθώς η ηρωίδα φτάνει όλο και βαθύτερα στα όσα την κάνουν να νιώθει όπως νιώθει. Διαβάστε αναλυτικά όλα όσα κάνουν το «Fleabag» μια από τις καλύτερες σειρές του 2016.

The People v. O.J Simpson 607

8. «The People V. O.J. Simpson» (1η σεζόν)

Στα χέρια των Σκοτ Αλεξάντερ και Λάρι Καραζέφσκι, η πασίγνωστη ιστορία-δημόσιο θέαμα της δίκης του Ο.Τζ. Σίμπσον γράφεται ως παραβολή παντός χρόνου, ένας θεμελιωδώς 90ς μύθος που αντηχεί στο σήμερα μιλώντας για το πώς το φύλο και οι διαφυλετικοί διαχωρισμοί εισέρχονται πάντοτε άτσαλα, και ποτέ επί ίσοις όροις, στη δημόσια σφαίρα. Αυτό την ώρα που η ‘δίκη του αιώνα’ μετατρέπεται σε ένα θέαμα ικανό να κοντράρει στα ίσα τους τελικούς του ΝΒΑ και οι άνθρωποι που στελεχώνουν το αληθινό δράμα γίνονται χαρακτήρες σε μια τελενοβέλα που σχολιάζεται με φτηνό τρόπο σε εξώφυλλα φυλλάδων. Διαβάστε αναλυτικά όλα όσα κάνουν το «The People V. O.J. Simpson» μια από τις καλύτερες σειρές του 2016.

westworld credit sequence 607

7. «Westworld» (1η σεζόν)

Η τηλεοπτική διασκευή της ομώνυμης ταινίας του Μάικλ Κράιτον κρατά το concept και το σκηνικό, μα επιχειρεί να βουτήξει πολύ βαθύτερα και να εξερευνήσει περισσότερες ιδέες, meta και μη. Το Westworld είναι ένα φουτουριστικό πάρκο όπου οι πλούσιοι έρχονται για να ξεσκάσουν από την ζωή τους (όπως μοιάζει η ζωή στο ακαθόριστο μέλλον της σειράς τελοσπάντων), όπου το να ξεσκάσουν σημαίνει κατά βάση πως βγάζουν το άχτι, και το χειρότερο εαυτό τους, απέναντι σε μανεκέν που αναπνέουν, σε ανδροειδή εκπληκτική τεχνολογικής τελειότητας, τόσο καλά φτιαγμένα που αρχίζουν να αποκτούν αναμνήσεις, κι οι αναμνήσεις τους οδηγούν σε αμφιβολίες, κι οι αμφιβολίες σχηματίζουν συνείδηση. Διαβάστε αναλυτικά όλα όσα κάνουν το «Westworld» μια από τις καλύτερες σειρές του 2016.

insecure3

6. «Insecure» (1η σεζόν)

Την ιστορία την έχουμε ακούσει ένα εκατομμύριο φορές, δες μήπως σου θυμίζει κάτι: 20-κάτι/30-παρά κοπέλα βρίσκεται αντιμέτωπη με τις ευθύνες της και με τον εαυτό της καθώς προσπαθεί να καταλάβει ποια ακριβώς είναι και τι θέλει να γίνει, την ώρα που βρίσκεται ανάμεσα σε δύο άντρες. Δεν υπάρχει, φυσικά, τίποτα κακό με μια γνώριμη ιδέα. Υπάρχει λόγος που κάποιες ιστορίες επιβιώνουν και οι αφηγητές μας και οι διασκεδαστές μας τις λένε ξανά και ξανά, κάθε φορά με μικρές παραλλαγές. Και το 2016, κανείς και καμία δεν είπε αυτή την ιστορία καλύτερα από ό,τι η Iσα Ρέι. Διαβάστε αναλυτικά όλα όσα κάνουν το «Insecure» μια από τις καλύτερες σειρές του 2016.

The Get Down 607

5. «The Get Down» (1η σεζόν)

Στο «The Get Down» ο Μπαζ Λούρμαν μπορεί ως λευκός Αυστραλός να έχει με τη χιπ χοπ όση σχέση έχω εγώ με την ιστιοπλοία, όμως α) διαθέτει μια απίστευτη αίσθηση μουσικότητας και ρυθμού και β) συμβουλεύτηκε αληθινούς ανθρώπους που ξέρουν για τι μιλάνε, όταν μιλάνε για μουσική. Και κάπως έτσι, εγένετο «The Get Down», ένα μουσικό ερωτικό coming of age δράμα, για παιδιά που δημιούργησαν έναν νέο ήχο δίχως καμία αίσθηση ιστορίας ή context (όπως πάντα συμβαίνει δηλαδή) απλώς και μόνο επειδή δεν τους έκανε πια ο παλιός. Διαβάστε αναλυτικά όλα όσα κάνουν το «The Get Down» μια από τις καλύτερες σειρές του 2016.

Horace and Pete 607

4. «Horace and Pete» (1η σεζόν)

Στη διάρκεια των 10 επεισοδίων της μίνι σειράς (πολλά εκ των οποίων γίνονται όλο και πιο πειραματικά καθώς φτάνουν προς το τέλος), και μέσα από ένα τόσο παλιομοδίτικα γνώριμο («ασφαλές») περιβάλλον, ο Σι Κέι εξερευνά ζητήματα σαν τις ψυχικές και μη ασθένειες, την οικογένεια και στοιχειώδη θέματα πολιτικής, μα αν υπάρχει μια μεγάλη θεματική που διατρέχει το show, είναι το μεγάλο άγχος της λευκής, πατριαρχικής Αμερικής καθώς η παράδοση γίνεται εκφυλισμός και το παλιό δε βρίσκεται απλώς σε πόλεμο με το νέο, αλλά καταλήγει φάντασμα που στοιχειώνει ό,τι επιβιώσει. Διαβάστε αναλυτικά όλα όσα κάνουν το «Horace and Pete» μια από τις καλύτερες σειρές του 2016.

rectify3

3. «Rectify» (4η σεζόν)

Δεν έχει υπάρξει άλλη σειρά που εκμεταλλεύτηκε το φορμάτ της τηλεοπτικής συνέχειας σε κάθε εκατοστό πλάτους και βάθους του, όχι για να πάει κάθε φορά και λίγο παρακάτω, αλλά για να σε πάει όλο και πιο βαθιά, δίχως καθόλου να μπαίνει στη διαδικασία της αυτο-ανάλυσης. Μπορεί κάποιος αν θέλει αυτό να το πει πίστη ή αφέλεια, εγώ το λέω τιμιότητα. Η ειλικρίνεια αυτής της σειράς είναι κάτι το αφοπλιστικό, ξεπερνά κάθε πιθανό διαχωρισμό ανάμεσα σε κάποιο ανθρώπινο ον κι ένα άλλο. Μένουμε αγκαλιασμένοι κοιτάζοντας. Διαβάστε αναλυτικά όλα όσα κάνουν το «Rectify» μια από τις καλύτερες σειρές του 2016.

series_atlanta

2. «Atlanta» (1η σεζόν)

Ο λόγος που το «Atlanta» δε θα μπορεί να αντιγραφεί στο μέλλον είναι ότι και το ίδιο δεν προέρχεται από κάτι τρομερά συγκεκριμένο, είναι λίγο σαν σημείο μηδέν. Eχει αίσθηση αυθεντικότητας στον τόπο του, όπως συχνά έχουν κάτι χιπ νεοϋορκέζικες σειρές ή κάτι γκλαμουράτες χολιγουντιανές σάτιρες στο Λος Aντζελες, αλλά διαδραματίζεται στην Ατλάντα, την οποία δεν έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε σε σειρές, εκτός από όταν μιλάμε για το μέρος που γέννησε το «Walking Dead». Ο κεντρικός ήρωας θέλει να μπει στον κόσμο του χιπ χοπ αλλά δεν είναι μουσικός ο ίδιος, κι επίσης δεν είναι ούτε κάποιος ηρωικός executive ούτε Προβληματικός Λεφτάς Σε Υπαρξιακή Κρίση. Τίποτα από όλα αυτά, ο Ερν είναι απλά ένας 20something που σταμάτησε το κολέγιο και τώρα προσπαθεί να επιβιώσει, ζει με την κοπέλα του και την κόρη τους και αποφασίζει πως θα χωθεί στη φάση του ράπερ ξαδέρφου του για να βγάλει λίγα χρήματα. Διαβάστε αναλυτικά όλα όσα κάνουν το «Atlanta» μια από τις καλύτερες σειρές του 2016.

The Girlfriend Experience TV

1. «The Girlfriend Experience» (1η σεζόν)

Η Κριστίν είναι ασκούμενη δικηγόρος τη μέρα και συνοδός πολυτελείας τη νύχτα, όπως εξάλλου ήταν και ο ελληνικός τίτλος της ταινίας του Στίβεν Σόντερμπεργκ στην οποία βασίζεται ετούτο εδώ το μικρό, αξιοπερίεργο τηλεοπτικό θαύμα. Το κινηματογραφικό «Girlfriend Experience» έβαζε στο ρόλο τη Σάσα Γκρέι κι έβρισκε τον Σόντερμπεργκ στις πιο γκονταρικές διαθέσεις του. H σειρά, που ουσιαστικά εμπνέεται τίτλο και concept, διαθέτει άλλο mood και εμβαθύνει στην ιδέα της ιδιωτικότητας την εποχή όπου τα πάντα -μοιάζουν να- είναι δημόσια, εξερευνώντας τους όρους και τα όρια της ερωτικής, προσωπικής, επαγγελματικής, επικοινωνίας σήμερα. Διαβάστε αναλυτικά όλα όσα κάνουν το «The Girlfriend Experience» μια από τις καλύτερες σειρές του 2016.

Κάντε κλικ εδώ για όλα τα best of του 2016. Λίστες, στιγμές, αναμνήσεις, απροσδόκητα trivia, κι όλα όσα ήταν σινεμά (και τηλεόραση) τη χρονιά που τελειώνει...