TV & STREAMING

Σόντα Ράιμς και Marvel ήρωες: Αυτές είναι οι νέες σειρές του ABC

στα 10

To ABC ανακοίνωσε το πρόγραμμά του για την επόμενη σεζόν. Βλέπουμε κλιπάκια και τρέιλερ για τις νέες του σειρές και αποφασίζουμε ποιες περιμένουμε με μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

Σόντα Ράιμς και Marvel ήρωες: Αυτές είναι οι νέες σειρές του ABC

Στη διάρκεια αυτής της εβδομάδας τα 5 μεγάλα δίκτυα της αμερικάνικης τηλεόρασης (CBS, FOX, ABC, NBC, CW) θα παρουσιάσουν τα πρόγράμματα της επόμενης σεζόν στους δημοσιογράφους, κι εμείς θα είμαστε εδώ για να τα σχολιάζουμε. Μετά από κάθε ανακοίνωση θα παραθέτουμε το πρόγραμμα για τη νέα σεζόν και μαζί όλους τους νέους πιλότους με αξιολογική σειρά από εκείνον που περιμένουμε περισσότερο σε εκείνον που θα έχουμε ξεχάσει όταν κλείσουμε αυτό το tab.

Διαβάστε ακόμη:


To ABC είναι το δίκτυο που κάθε χρόνο προγραμματίζει μια ντουζίνα και βάλε νέες σειρές, πετώντας διαρκώς πράγματα στον τοίχο για να δει τι θα κολλήσει. Η εποχή που ξεκίνησε «Lost», «Desperate Housewives» και «Grey’s Anatomy» την ίδια σεζόν μοιάζει πάρα πολύ μακρινή. Ωστόσο έχει τα βαριά χιτάκια του και τώρα, και βάσει αυτών κινείται για να απλώσει τις ίδιες 2-3 συνταγές σε όλο του το πρόγραμμα.

Που θα πει;

Υπερήρωες, παραμύθια, Σόντα Ράιμς και οικογενειακές κωμωδίες με μια σαφή προοδευτική τάση. Για την ακρίβεια, αν κάτι βγάζει μάτι στο φετινό ρόστερ νέων σειρών του δικτύου, είναι η διάθεση να αγκαλιαστούν οι μειονότητες, κάτι που το ABC πάντα πρόσεχε περισσότερο από τα άλλα μεγάλα δίκτυα. Η επιτυχία του «Scandal» και το γεγονός πως η Σόντα Ράιμς, μια μαύρη γυναίκα showrunner, είναι το τεράστιο πουλέν του δικτύου εδώ και χρόνια, δεν είναι καθόλου τυχαίο. (Επίσης είναι φανταστικό, και όχι μόνο επειδή απολαμβάνω τις σειρές της.)

2

Ωστόσο το κακό είναι πως οι περισσότερες από τις νέες σειρές του καναλιού μοιάζουν απλά επίπονες. Μένει να δούμε τι θα δουλέψει και τι όχι. Ο πρόεδρος του δικτύου, Πολ Λι, ποντάρει πάντως πολύ στο branding και στη φυσική ροή του επιμέρους προγραμματισμού. Ας πούμε, θα σπάσει τη σεζόν των «Agents of S.H.I.E.L.D.» σε φθινοπωρινή και ανοιξιάτικη, και ανάμεσά τους θα μπει ένα αδιάκοπο run της πράκτορος Κάρτερ. Αντίστοιχα, το ίδιο θα συμβεί με το «Once Upon a Time», το οποίο ανάμεσά στις δύο μίνι σεζόν του θα καλωσορίσει το παραμυθένιο μιούζικαλ «Galavant».

Στην ίδια λογική ο προγραμματισμός των οικογενειακών κωμμωδιών γύρω από το «Modern Family», όπως και το άνευ προηγουμένου γκρουπάρισμα και των τριών σειρών της Σόντα Ράιμς στην ίδια νύχτα. Οι νύχτες Πέμπτης του ερχόμενου χειμώνα θα με προκαλούν να σκεπάζομαι με μια κουβέρτα, να ετοιμάζω μερικά κιλά τσάι, και να βάζω σερί τα «Grey’s» - «Scandal» - «Murder». Καμία ΗΒΟ Κυριακή παιδιά. ^^

Πάμε να δούμε τα 12 τρέιλερ (11 για την ακρίβεια, εκείνο της «Agent Carter» δεν υπάρχει ακόμα), αλλά πρώτα, συνοπτικά το πρόγραμμα για τη νέα σεζόν.

  • ΔΕΥΤΕΡΑ: «Dancing with the Stars», «Castle»
  • ΤΡΙΤΗ: «Selfie», «Manhattan Love Story», «Marvel’s Agents of S.H.I.E.L.D.» / «Marvel’s Agent Carter», «Forever»
  • ΤΕΤΑΡΤΗ: «The Middle», «The Goldbergs», «Modern Family», «Black-ish», «Nashville»
  • ΠΕΜΠΤΗ: «Grey’s Anatomy», «Scandal», «How to Get Away with Murder» / «Secrets & Lies»
  • ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: «Last Man Standing», «Cristela»
  • ΚΥΡΙΑΚΗ: «Once Upon a Time» / «Galavant», «Resurrection» / «American Crime», «Revenge»

H τάξη του 2014

Για το φθινόπωρο είναι προγραμματισμένες οι μισές από τις παρακάτω σειρές, με τις υπόλοιπες να περιμένουν είτε breaks στις σεζόν κάποιων υπάρχοντων hits, είτε να ολοκληρωθούν οι κύκλο άλλων, όπως στην περίπτωση του πολύ prestigious «American Crime» του Τζον Ρίντλεϊ που θα περιμένει να ολοκληρωθεί το «Resurrection».

1) «Agent Carter»

1

Τα ξανάπαμε: To περιμένουμε πώς και πώς επειδή μας αρέσει το σύμπαν της Marvel, επειδή η Πέγκι Κάρτερ είναι ένας χαρακτήρας που μια ντουζίνα Marvel ταινιών μετά ακόμα τη θυμόμαστε παρότι εμφανίστηκε μόνο σε μία, επειδή τη σειρά δημιουργούν και τρέχουν οι Τάρα Μπάτερς και Μισέλ Φαζέκας των «Reaper» και «Dollhouse», επειδή μας αρέσει η ιδέα μια espionage περιπέτειας εποχής με sci-fi στοιχεία, και επειδή η Χέιλι Άτγουελ είναι φανταστική όπου κι αν την έχουμε δει.

Δεν υπάρχει ακόμα οπτικό υλικό πέραν του one-shot στο οποίο θεωρητικά θα βασίζεται η σειρά, αλλά δεν πειράζει, δεν βιαζόμαστε. Πιστεύουμε.

2) «How to Get Away with Murder»


Σε αυτό το σημείο της ζωής μου έχει αποδεχτεί πως μου αρέσει πολύ η Σόντα Ράιμς, και στα καλά της και στα άσχημά της. Θέλω να πω, ξέρω ήδη τα πράγματα που περιμένω να με ενοχλήσουν στη νέα της σαπουνόπερα (αυτή τη φορά διαδραματίζεται στο χώρο του δικαστικού θρίλερ), αλλά αναμένω με τρέλα όλα εκείνα που θα με ενθουσιάσουν, και είναι πάντοτε πολλά αν κρίνω από «Grey’s» και «Scandal».

Επίσης, αν ως τώρα η Σόντα έκανε δουλίτσα βασιζόμενη σε γυναικεία leads που είτε γρήγορα κατέληξαν αδιάφορα (Έλεν Πομπέο ως Μέρεντιθ Γκρέι), είτε παίζονται από μέτριους ηθοποιούς (Κέρι Ουάσινγκτον ως Ολίβια Πόουπ, σταθερά από τις αστειότερες δραματικές ερμηνείες στην τηλεόραση), απλά δε βλέπω την ώρα να δω τι χαμός θα γίνει αν έχει στη διάθεσή της μια αληθινή, φανταστική ηθοποιό, τη Βάιολα Ντέιβις.

Σε σχετικά νέα, προλαβαίνετε να παίξετε στοίχημα το Έμμυ που θα πάρει σε 15 μήνες από τώρα η Ντέιβις, προτού η απόδοση γίνει χαμηλότερη κι από εκείνη της πρόκρισης των Heat στον τελικό του ΝΒΑ.

3) «Galavant»


Να εξηγηθώ. Η ιδέα αυτής της κατάταξης είναι να απαριθμήσω τις σειρές βάσει του ποια περιμένω περισσότερο. Δε ξέρω αν θα είναι πιο καλή ή πιο σημαντική ή η μεγαλύτερη αποτυχία του σύμπαντος, αλλά απλά αυτό: Προσμονή. Τι είναι η pilot season έτσι κι αλλιώς αν όχι ένα διαρκές παιχνίδι μαντεψιάς και προσμονής.Και ειλικρινά, εδώ έχουμε ένα μιούζικαλ γραμμένο από τον τύπο που έγραψε το «Tangled», με τραγούδια από τον Άλαν Μένκεν, και εντάξει, αυτό το πράγμα είναι κάπως φτιαγμένο για μένα και για κάθε άλλο Disney fanboy και fangirl αυτού του κόσμου.(*) Μπορεί να είναι τέλειο ή χαζό ή αποτυχημένο ή υπέροχο, αλλά όπως και νά’χει, το περιμένω πώς και πώς.

(* Όταν λέω πως είμαι Disney fanboy -εννοώντας τα κλασικά animation- το εννοώ. Εδώ ένα μεγάλο αφιέρωμα που έγραψα πριν κάποια χρόνια για την Αναγέννηση της Disney και εδώ η κατάταξη ΟΛΩΝ των Disney Classics, κάθε ένα εκ των οποίων έχω δει πολλαπλό αριθμό φορών, και κάθε ένα εκ των οποίων έχω δει τουλάχιστον μία φορά την τελευταία διετία. Σε σχετικά νέα, του χρόνου θα παρακολουθώ και το «Once Upon a Time» επειδή έφεραν εκεί την Έλσα από το «Frozen». Οπότε ναι. «Galavant».)

4) «American Crime»


Και τώρα μια σειρά που δεν έχει απολύτως καμία σχέση με το «True Detective»! Είναι αστυνομικό θρίλερ που ‘εξερευνά τις διαφυλετικές σχέσεις στην Αμερική’ βάζοντας τον Τίμοθι Χάτον και τον Μπενίτο Μαρτίνεζ σε έναν διαγωνισμό για το ποιος μπορεί να δείχνει πιο συντετριμμένος για την περισσότερη ώρα. Το σενάριο υπογράφει ο Τζον Ρίντλεϊ, που οι δύο σημαντικές ταινίες που έχει γράψει («Three Kings» και «12 Years a Slave») πιθανότατα εν τέλει δεν τις πολυέχει γράψει ο ίδιος αλλά οι σκηνοθέτες τους.

Κατά τα άλλα καλό μοιάζει.

5) «Fresh Off the Boat»


«What is this store so excited about?»

6) «Selfie»


Να διευκρινήσω ότι αυτό δεν είναι εδώ επειδή μοιάζει καλό αλλά επειδή τα υπόλοιπα μοιάζουν τραγικά.

Είναι λοιπόν εδώ ένα σίτκομ με τίτλο selfie (ήμαρτον), με ένα κλιπάκι που είναι ακριβώς 0% αστείο, με την Κάρεν Γκίλαν να έχει πιο άβολη Αμερικάνικη προφορά κι από εκείνη του Ντέιβιντ Τέναντ στο «Gracepoint», και με την όλη ιδέα του ‘ναι, έχεις online φίλους, αλλά έχεις πραγματικούς φίλους;;;;’ να με κάνει να θέλω να τρέξω να βρω έναν κουβά.

Ωστόσο έχει την Κάρεν Γκίλαν και είναι από την Έμιλι Κάπνε της οποίας το «Suburgatory» ήταν ωραίο. Κι επίσης πραγματικά, περιμένετε να δείτε τι ακολουθεί.

7) «Cristela»


OK, αυτό δε μοιάζει ακριβώς τραγικό, απλά ξεχάσιμο. Έχουμε δει και χειρότερα υποθέτω. Και θα δούμε κι άλλα!

8) «Black-ish»


Γιατί είναι εδώ ο Λόρενς Φίσμπερν; ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ Ο ΛΟΡΕΝΣ ΦΙΣΜΠΕΡΝ;;;;;

9) «The Whispers»


Παιδιά παιδιά έχω καταπληκτική ιδέα ακούστε ακούστε φανταστείτε οι imaginary friends που είχαμε παιδιά ΝΑ ΗΤΑΝ ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΚΤΗΣΟΥΝ ΤΗ ΓΗ.

Ζούμε σε έναν κόσμο που αυτό γίνεται σειρά κι ο Ντέιβιντ Μιλτς αγκομαχά για να βγάλει καινούρια σειρά στο ΗΒΟ.

10) «Secrets & Lies»


To απαραίτητο αστυνομικό δράμα που θα μπερδεύουμε με όλα τα υπόλοιπα. Πρωταγωνιστεί ο Ράιν Φιλίπ / Φελίπε / Φίλιπι / Γουίδερσπουν, που με μεγάλη χαρά διαπιστώνουμε πως ζει ακόμα, σε αυτό που μοιάζει ήδη φαβορί για το ερμηνευτικό βραβείο Μπλερ Άντεργουντ Στο Ρόλο Του Ironside για το 2014.

(Το βραβείο αυτό θεσπίζεται από φέτος προς τιμήν της μεγαλειωδώς σοβαροφανούς ερμηνείας του Άντεργουντ στο περσινό «Ironside», και θα απονέμεται κάθε χρόνο στον ηθοποιό που με μεγαλύτερη πειθώ και βεβαιότητα ενός Ντάνιελ Ντέι Λιούις που προετοιμάζεται για ένα ακόμη Όσκαρ, βάζει ψυχή, σώμα και αγριάδα σε ένα ρόλο που του είναι κωμικά αταίριαστος και που απέχει μια χιουμοριστική ατάκα από το να ανήκει στο κωμικό σύμπαν των Γουίλ Φέρελ / Άνταμ Μακέι.)

11) «Manhattan Love Story»


Κοίτα, είναι ο Πίτερ που κοιτάει στήθη και είναι η Ντέινα που κοιτάει τσάντες, επειδή είναι άντρας και γυναίκα αντίστοιχα lol, και κάτσε να δεις τι θα γίνει, θα βρεθούν και αρχίσουν να γνωρίζουν άλλες πτυχές του εαυτού τους. Μοιάζει τόσο έξυπνο και πρωτότυπο και αστείο σε ένα σύμπαν που έχει απαγορευτεί η τηλεόραση και το σινεμά για τα τελευταία 20 χρόνια.

12) «Forever»


Ο Ίαν Γκρίφιντ (Ίοαν Γκρούφουντ;) είναι ο λιγότερο χαρισματικός άνθρωπος που έχει πάρει τόσες ευκαιρίες να γίνει όνομα από τότε που ο Ντέρμοτ Μαλρόνεϊ πρωταγωνίστησε στο «My Best Friend’s Wedding».

Διαβάστε ακόμη: