Φεστιβάλ / Βραβεία

Μόνο συγχαρητήρια! Ο Γιώργος Λαμπρινός είναι υποψήφιος για Σεζάρ Καλύτερου Μοντάζ

στα 10

Δεν είναι μόνο ο Γιώργος Μαυροψαρίδης που μοιάζει φαβορί για το Οσκαρ Μοντάζ για την «Ευνοοούμενη». Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού ο Γιώργος Λαμπρινός είναι υποψήφιος για Σεζάρ Μοντάζ για το «Μετά το Χωρισμό» του Ξαβιέ Λεγκράν.

Μόνο συγχαρητήρια! Ο Γιώργος Λαμπρινός είναι υποψήφιος για Σεζάρ Καλύτερου Μοντάζ

Οι Ελληνες μοντέρ δείχνουν επιτέλους τα δόντια τους, με ταυτόχρονες υποψηφιότητες σε Οσκαρ και Σεζάρ.

Και αν ο Γιώργος Μαυροψαρίδης έχει κερδίσει τη δημοσιότητα που του αξίζει με αφορμή την υποψηφιότητα του για Οσκαρ Καλύτερου Μοντάζ για την «Ευνοούμενη» του Γιώργου Λάνθιμου, ειδική μνεία αξίζει και στον Γιώργο Λαμπρινό που είναι υποψηφίος για το Σεζάρ Καλύτερου Μοντάζ για το «Μετά το Χωρισμό» του Ξαβιέ Λεγκράν.

Διαβάστε και την αποκλειστική στο Flix συνέντευξη του Γιώργου Μαυροψαρίδη: «Το μυαλό πρέπει ν' ακολουθεί τους δικούς του ρυθμούς»

Γιώργος Λαμπρινός

Γιώργος Λαμπρινός

Ο Γιώργος Λαμπρινός είναι γιος του Φώτου Λαμπρινού, μόνιμος κάτοικος Παρισιού και έμπειρος μοντέρ.

Η πρώτη του υποψηφιότητα για Σεζάρ έρχεται μετά από την πρώτη του ολοκληρωμένη δουλειά ως μοντέρ στο «Κεφάλαιο» του Κώστα Γαβρά, το «ταξίδι» του μέχρι το Χόλιγουντ με την υποψηφιότητα για Οσκαρ του μικρού μήκους φιλμ «Avant que de Tout Perdre», τη συμμετοχή του στο Φεστιβάλ Καννών και το βραβείο της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου για το Μοντάζ του «Xenia» του Πάνου Χ. Κούτρα, τις δύο υπέροχες ταινίες της Ευαγγελίας Κρανιώτη, το «Erotica, Exotica, Etc.» και το «Obscuro Barroco»

Γιώργος Λαμπρινός O Γιώργος Λαμπρινός (άκρη δεξιά) με την ομάδα του «Avant que de Tout Pedre» το 2014 στην απονομή των Οσκαρ

To «Μετά το Χωρισμό» του Ξαβιέ Λεγκράν είναι ίσως η μεγαλύτερη στιγμή στη μέχρι τώρα καριέρα του Γιώργου Λαμπρινού, αφού ο ίδιος διεκδικεί δίκαια ένα από τα 10 Σεζάρ για τα οποία είναι υποψήφια η ταινία. Ευχόμαστε μόνο νίκη.

Διαβάστε εδώ περισσότερα για τις υποψηφιότητες των φετινών Σεζάρ

Δείτε εδώ τον Γιώργο Λαμπρινό να μιλάει για τη συνεργασία του με τον Ξαβιέ Λεγκράν στο «Μετά το Χωρισμό»: