Φεστιβάλ / Βραβεία

Ο Γιώργος Μαυροψαρίδης κερδίζει το βραβείο της Αμερικανικής Ενωσης Μοντέρ για την «Ευνοούμενη»

στα 10

Ο Ελληνας μοντέρ έφυγε νικητής στην 69η τελετή απονομής των βραβείων Eddie της Αμερικανικής Ενωσης Μοντέρ Κινηματογράφου.

Ο Γιώργος Μαυροψαρίδης κερδίζει το βραβείο της Αμερικανικής Ενωσης Μοντέρ για την «Ευνοούμενη»

Η Αμερικανική Ενωση Μοντέρ Κινηματογράφου (ACE - American Cinema Editors) δίνει εδώ και επτά δεκαετίες τα δικά της ετήσια βραβεία (Eddie Awards). Χθες βράδυ, οι μεγάλοι νικητές που επικράτησαν του ανταγωνισμού ήταν το «Bohemian Rhapsody» και η «Ευνοούμενη».

Διαβάστε επίσης: Oscars 2019: Ο Γιώργος Μαυροψαρίδης υποψήφιος για Οσκαρ Καλύτερου Μοντάζ για την «Ευνοούμενη»

Στην κατηγορία Δραματικής Ταινίας, ο Τζον Οτμαν, μοντέρ του «Bohemian Rhapsody» κέρδισε το βραβείο αφήνοντας πίσω τον Αλφόνσο Κουαρόν («Ρόμα») και τον Mπάρι Αλεξάντερ Μπράουν («BlacKkKlansman: H Παρείσφρηση»).

favourite 607

Στην κατηγορία Κωμωδίας, ο Γιώργος Μαυροψαρίδης απέσπασε το Eddie για την «Η Ευνοούμενη» του Γιώργου Λάνθιμου, κάτι που του δίνει το προβάδισμα από τους συναδέλφους του στο «Πράσινο Βιβλίο» και «Vice: Ο Δεύτερος στην Ιεραρχία».

Διαβάστε και την αποκλειστική στο Flix συνέντευξη του Γιώργου Μαυροψαρίδη: «Το μυαλό πρέπει ν' ακολουθεί τους δικούς του ρυθμούς»

Να θυμίσουμε ότι οι Ενώσεις Επαγγελματιών κάθε είδους, μπορεί να δείχνουν μία σαφή τάση (και) των μελών της Ακαδημίας, αλλά δεν καθορίζουν και το οσκαρικό αποτέλεσμα πάντα. Κι αυτό γιατί για τις υποψηφιότητες των Οσκαρ ψηφίζουν οι επαγγελματίες ξεχωριστά (οι σκηνοθέτες μόνο για την πεντάδα σκηνοθεσίας, οι μοντέρ μόνο για την πεντάδα μοντάζ) αλλά για τα βραβεία ψηφίζουν όλοι για όλα. Εκεί λοιπόν υπάρχουν αλλαγές.

Αν όμως τα Eddie Awards κάτι δείχνουν είναι τη βαθιά εκτίμηση για τη δουλειά του και το σαφές προβάδισμα του Γιώργου Μαυροψαρίδη στην οσκαρική κούρσα. Ελπίζουμε να είναι ο ευνοούμενος της βραδιάς. Το αξίζει.


Η φετινή, 91η Τελετή Απονομής των Βραβείων Οσκαρ, θα γίνει την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου (προς ξημερώματα Δευτέρας στην Ελλάδα), στο Dolby Theatre του Χόλιγουντ.

Η οσκαρική κούρσα για το 2019 έχει ήδη ξεκινήσει. Διαβάστε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις βραβεύσεις των κριτικών ενώσεων, τις Χρυσές Σφαίρες, τις προβλέψεις και το παρασκήνιο γύρω από την πιο χρυσή βραδιά του Χόλιγουντ στο ειδικό τμήμα του Flix που ανανεώνεται συνεχώς

Μαυροψαρίδης