Buzz

Μια από τις καλύτερες ταινίες του Στίβεν Σπίλμπεργκ; Οι πρώτες αντιδράσεις για το «West Side Story» είναι εδώ

στα 10

H ταινία ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει στις ελληνικές αίθουσες στις 9 Δεκεμβρίου.

Μια από τις καλύτερες ταινίες του Στίβεν Σπίλμπεργκ; Οι πρώτες αντιδράσεις για το «West Side Story» είναι εδώ

To «West Side Story» του Στίβεν Σπίλμπεργκ παίχτηκε μέσα στο Σαββατοκύριακο, λίγες μάλιστα μέρες μετά τον θάνατο του Στίβεν Σόντχαϊμ, για όσους έχουν δικαίωμα ψήφου στα βραβεία και σήμερα άρχισαν να φτάνουν και οι πρώτες αντιδράσεις από την ταινία στα social media.

Στην πλειοψηφία τους μιλάνε για μια από τις καλύτερες ταινίες του Σπίλμπεργκ, με κάποιους μάλιστα να φτάνουν και στο σημείο να λένε πως είναι και καλύτερη από εκείνη του 1961, ενώ κάποιοι άλλοι αναφέρουν πως είναι ίδια με εκείνη την εκδοχή, απλά αρκετά καλύτερη παραγωγή. Και φυσικά όλοι μιλάνε με τα καλύτερα λόγια για την πρωτοεμφανιζόμενη Ρέιτσελ Ζέγκλερ στον ρόλο της Μαρίας αλλά και για όλους τους υπόλοιπους ηθοποιούς που βρίσκονται στα καλύτερά τους.

Διαβάστε ακόμα: Ο Τζορτζ Τσακίρης σχολιάζει το τρέιλερ του... νέου «West Side Story», του Στίβεν Σπίλμπεργκ

west side story main

Οι Jets και οι Sharks επιστρέφουν στη μεγάλη οθόνη, μετά την τεράστια επιτυχία της ταινίας των Ρόμπερτ Γουάιζ και Τζερόμ Ρόμπινς το 1961, αυτή τη φορά σε σκηνοθεσία του Στίβεν Σπίλμπεργκ και μια εκ νέου διασκευή του διάσημου μιούζικαλ που παίχτηκε πρώτη φορά το 1957 για να γίνει ένα από τα πιο επιτυχημένα όλων των εποχών. Μια ακόμη εκδοχή του «Ρωμαίος & Ιουλιέτα» του Γουίλιαμ Σαίξπηρ, το «West Side Story» αφηγείται τον απαγορευμένο έρωτα ανάμεσα σε ένα αγόρι (Τόνι), Ανσελ Ελγκορτ, και ένα κορίτσι (Μαρία), η πρωτοεμφανιζόμενη Ρέιτσελ Ζεγκλέρ, δυο αντίπαλων συμμοριών στη Νέα Υόρκη του 1957.

Την εκδοχή του Σπίλμπεργκ υπογράφει σεναριακά ο βραβευμένος με Πούλιτζερ και υποψήφιος για Οσκαρ, Τόνι Κούσνερ και την διεύθυνση φωτογραφίας ο σταθερός πλέον συνεργάτης του, Γιάνους Καμίνσκι. Στην ταινία παίζουν ακόμη η Αριάνα ΝτεΜπόουζ (Ανίτα), η Ανα Ιζαμπέλ (Ροζαλία), ο Κόρει Στολ (Λοχαγός Σρανκ), ο Μπράιαν ντ' Αρσι Τζέιμς (Αξιωματικός Κρούπκε), ο Κέρτις Κουκ (Εϊμπ) και η Ρίτα Μορένο που έπαιζε και στην ταινία του 1961 (κερδίζοντας Οσκαρ Β' Γυναικείου Ρόλου) η οποία εκτελεί και χρέη παραγωγού.

Η ταινία ανοίγει στις ελληνικές αίθουσες στις 9 Δεκεμβρίου. Για την ώρα διαβάστε μερικές από τις αντιδράσεις παρακάτω.