Buzz

Βενετία 2018: Η Νάταλι Πόρτμαν είναι μια ποπ σταρ που αναγεννιέται από τις στάχτες της στο πρώτο teaser του «Vox Lux»

στα 10

Η νέα σκηνοθετική απόπειρα του Μπρέιντι Κορμπέτ μετά το «The Childhood of a Leader» ετοιμάζεται να κάνει πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Βενετίας, διεκδικώντας τον Χρυσό Λέοντα.

Βενετία 2018: Η Νάταλι Πόρτμαν είναι μια ποπ σταρ που αναγεννιέται από τις στάχτες της στο πρώτο teaser του «Vox Lux»

Γνωστός περισσότερο ως ηθοποιός μέσα από ανεξάρτητες αμερικανικές ταινίες όπως το «While We’re Young», το «Martha Marcy May Marlene» και το «Simon Killer», αλλά και από τη συμμετοχή του σε ταινίες Ευρωπαίων σκηνοθετών, όπως ο Μίκαελ Χάνεκε, ο Λαρς φον Τρίερ και ο Ολιβιέ Ασαγιάς, ο Μπρέιντι Κορμπέτ πραγματοποίησε το 2015 το σκηνοθετικό του ντεμπούτο με το «The Childhood of a Leader», το οποίο είχε κάνει επίσης πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Βενετίας, αποσπώντας ακραία αντιθετικές κριτικές, με κάποιους να το υποδέχονται ως αριστούργημα και άλλους να το χαρακτηρίζουν επιτηδευμένη αντιγραφή.

Οπως δείχνουν τα πράγματα, ο νεαρός σκηνοθέτης συνεχίζει σε ανάλογο επίπεδο φιλόδοξου σινεμά. Το επόμενο σκηνοθετικό του βήμα φέρει τον τίτλο «Vox Lux» και αφηγείται τη ζωή και την πορεία προς τη διασημότητα μιας ποπ σταρ, από το 1999 έως το 2017. Η Νάταλι Πόρτμαν (και όχι η Ρούνεϊ Μάρα όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί) υποδύεται την ηρωίδα με το όνομα Σελέστ, η οποία αναδύεται από μια τραγωδία για να δει τη φήμη της να εκτοξεύεται στα ύψη. Δίπλα της συμπρωταγωνιστούν οι Τζουντ Λο, Τζένιφερ Ελ, Στέισι Μάρτιν και η νεαρή Ράφεϊ Κάσιντι (η κόρη της Νικόλ Κίντμαν και του Κόλιν Φάρελ στον «Θάνατο του Ιερού Ελαφιού» του Γιώργου Λάνθιμου), η οποία ερμηνεύει την έφηβη Σελέστ στο πρώτο μέρος της ταινίας, αλλά και την κόρη της, στο δεύτερο μέρος.

Διαβάστε ακόμη: Στα γυρίσματα του «Vox Lux»: Το πανκ ταιριάζει στη Νάταλι Πόρτμαν

Vox Lux 607

Για τις ανάγκες της ταινίας, η Sia έγραψε νέα τραγούδια, και δεν μπορούμε να φανταστούμε καλύτερη επιλογή από τη δημιουργό του «Chandelier» και δεκάδων άλλων δικών της και ξένων επιτυχιών για να υπογράψει τη μουσική σε ένα σύγχρονο μουσικό φιλμ, ενώ ο Σκοτ Γουόκερ υπογράφει το ορχηστρικό κομμάτι του σάουντρακ (ο ίδιος ήταν υπεύθυνος και για το επιβλητικό σκορ του «The Childhood of a Leader»).

Και για να κάνει τα πράγματα ακόμα πιο απαιτητικά, ο Κορμπέτ γύρισε το «Vox Lux» σε φιλμ 65 χιλιοστών, το οποίο στη συνέχεια θα προβληθεί σε φιλμ 70mm.

Το πρώτο teaser trailer της ταινίας κυκλοφόρησε μόλις, λίγο πριν από την πρεμιέρα της στο Φεστιβάλ Βενετίας, όπου συμμετέχει στο διαγωνιστικό τμήμα, και μπορείτε να το δείτε στο βίντεο παρακάτω.


Διαβάστε ακόμη