Φεστιβάλ / Βραβεία

To ελληνικό σινεμά ταξιδεύει στη Βοστόνη!

στα 10

Το Μουσείο Καλών Τεχνών της Βοστόνης επιλέγει έξι ελληνικές ταινίες για το πρόγραμμα του «The Festival of Films from Greece», συνεχίζοντας την έντονη παρουσία του ελληνικού σινεμά εκτός συνόρων...

To ελληνικό σινεμά ταξιδεύει στη Βοστόνη!
Η Βάρδια του Πελεκάνου

Εγκαινιάζοντας ένα ετήσιο αφιέρωμα που ξεκινάει φέτος και θα διαρκέσει από την 1η έως και τις 11 Δεκεμβρίου, το Μουσείο Καλών Τεχνών της Βοστόνης παρουσιάζει πέντε ελληνικές ταινίες και ένα ντοκιμαντέρ, θέλοντας να συμμετάσχει στο παγκόσμιο ενδιαφέρον που αποκτά το ελληνικό σινεμά παγκοσμίως.

Οι πέντε ταινίες που θα προβληθούν στο πρώτο «The Festival of Films from Greece» είναι το «Attenberg» της Αθηνάς Τσαγγάρη, το «Wasted Youth» του Αργύρη Παπαδημητρόπουλου, η «Στρέλλα» του Πάνου Χ. Κούτρα, οι «Αλπεις» του Γιώργου Λάνθιμου και η «Ακαδημία Πλάτωνος» του Φίλιππου Τσίτου. Ολοι παραπάνω τίτλοι υπήρξαν ταινίες που συμμετείχαν τα τελευταία χρόνια σε διεθνή φεστιβάλ, με το «Attenberg» να έχει και ένα επιπλέον ενδιαφέρον ως η φετινή υποβολή της Ελλάδας για το ξενόγλωσσο Οσκαρ.

Μαζί τους προβάλλεται και το ντοκιμαντέρ «Η Βάρδια του Πελεκάνου/Pelican's Watch» της Λεία Μπίνζερ (από τη Δανία με ελληνική καταγωγή) που παρακολουθεί την τέχνη της αμπελουργίας στη Σαντορίνη κατά τη διάρκεια ενός έτους.

Περισσότερες πληροφορίες για το αφιέρωμα μπορείτε να βρείτε στο επίσημο site του Μουσείου Καλών Τεχνών της Βοστόνης.

Διαβάστε περισσότερα: