Buzz

O Πάνος Χ. Κούτρας κάνει κάστινγκ

στα 10

Με μια λιτή ανακοίνωση και ένα ...κουνέλι, ο Πάνος Χ. Κούτρας ξεκινάει την αναζήτηση των πρωταγωνιστών της καινούριας του ταινίας, αφήνοντάς μας να μαντέψουμε τι ακριβώς μπορεί να είναι το περιεχόμενό της.

O Πάνος Χ. Κούτρας κάνει κάστινγκ

Η «Στρέλλα» του μπορεί να συνεχίζει τα ταξίδια της στο εξωτερικό, αλλά ο Πάνος Χ. Κούτρας βρίσκεται ήδη στη διαδικασία προπαραγωγής της τέταρτης μεγάλου μήκους ταινίας του, που για την ώρα παραμένει «χωρίς τίτλο». Το κείμενο της ανακοίνωσης για το κάστινγκ (δείτε το ολόκληρο στο gallery) επιβεβαιώνει τις ελάχιστες πληροφορίες που έχουν ήδη διαρρεύσει για την ταινία, ότι πρόκειται δηλαδή για ένα εφηβικό road movie που διαδραματίζεται στη σύγχρονη Ελλάδα.

Ενα κουνέλι, ωστόσο, που κοσμεί το flyer του κάστινγκ και το γεγονός πως οι νέοι που αναζητά ο Κούτρας πρέπει να έχουν ταλέντο, εκτός από την υποκριτική, και στο τραγούδι, προδίδουν ακόμη μια καθαρόαιμη ταινία με τη χαρακτηριστική υπογραφή του σκηνοθέτη της «Επίθεσης του Γιγαντιαίου Μουσακά», της «Αληθινής Ζωής» και της «Στρέλλας».

Αν προσθέσει κανείς το γεγονός πως στα χαρακτηριστικά των υποψήφιων πρωταγωνιστών του αναφέρεται και η αλβανική (εκτός από την ελληνική) καταγωγή, τότε μπορεί κανείς να υποθέσει πως το καινούργιο σενάριο του Πάνου Χ. Κούτρα βρίσκεται σε ευθεία γραμμή με όσα συμβαίνουν αυτή τη στιγμή όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Πώς όμως αποφάσισε ο Πάνος Χ. Κούτρας να ξεκινήσει την ταινία του μέσα σε ένα μάλλον απαγορευτικό για την παραγωγή ταινιών κλίμα; Και ποια είναι η γνώμη του για όσα συμβαίνουν στην ταραγμένη Ελλάδα του σήμερα; Την απάντηση τη δίνει ο ίδιος:

«Παρόλο που όλες οι προβλέψεις για την υλοποίηση της ταινίας αυτής, αλλά και οποιασδήποτε ταινίας αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα, δείχνουν όλο και πιο δυσοίωνες, νομίζω πως αυτό που έχει σημασία είναι να συνεχίσουμε να δημιουργούμε.

Την ίδια στιγμή θα πρέπει να αναλάβουμε όλοι ευθύνες και να αντιμετωπίσουμε την πρωτοφανή αύξηση των αιματηρών ρατσιστικών επιθέσεων που γίνονται πια σε καθημερινή βάση. Είναι επείγον!

Μπροστά στην αδιέξοδη κατάσταση που βρίσκεται η Ελλάδα, ελπίζω να βρούμε ξανά αυτό που έχει χαθεί εδώ και πολλά χρόνια, ή αν τελικά δεν υπήρξε ποτέ, να το εφεύρουμε από την αρχή: τη γενναιότητα και την καλοσύνη.»