Buzz

Ο Τιμ Μπάρτον θα σκηνοθετήσει το live action «Dumbo» για τη Disney!

στα 10

Σε άλλη εποχή το νέο ότι ο Τιμ Μπάρτον θα σκηνοθετήσει το live action μιας από τις ωραιότερες ταινίες όλων των εποχών, θα ήταν κοσμογονικό. Ας ελπίσουμε πως ο «Dumbo» θα δικαιωθεί στα χέρια ενός σκηνοθέτη που εδώ και χρόνια έχει χάσει τη μαγεία του...

Ο Τιμ Μπάρτον θα σκηνοθετήσει το live action «Dumbo» για τη Disney!

Συνεχίζοντας να μεταφέρει τα κλασικά της κινούμενα σχέδια σε «ταινίες με πραγματικούς ανθρώπους» (βλ. «Cinderella»), η Disney παραδίδει στον Τιμ Μπάρτον το ριμέικ μιας από τις πιο κλασικές ταινίες της ιστορίας της.

Προσοχή, όμως! Οταν μιλάμε για το «Dumbo», ακόμη και η πρότερη φήμη του τελευταία αποπροσανατολισμένου Τιμ Μπάρτον δεν αρκεί για να μας πιάσει ο ενθουσιασμός.

Η ιστορία του μικρού ελέφαντα με τα μεγάλα αυτιά είναι κάτι περισσότερο από μια κινηματογραφική πρόκληση, που όπως αναφέρει η Disney θα επιτευχθεί με μείξη ψηφιακών εφέ και ζωντανής δράσης. Ο «Dumbo» του 1941 είναι η κατεξοχήν ταινία - μανιφέστο πάνω στη διαφορετικότητα και ταυτόχρονα ένα τριπαρισμένο φιλμ ενηλικίωσης που δεν χρειάζεται την πρόσθεση - όπως επιβεβαιώνει η εταιρεία - της παράλληλης ιστορίας μιας οικογένειας και σε κάθε περίπτωση οφείλει να βρει τον Τιμ Μπάρτον σε πραγματική φόρμα, μακριά από τις χλιαρές τελευταίες του ταινίες και σίγουρα πιο κοντά στην «Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων» αλλά, βρε διάολε, και με αρκετή ψύχη...

Dumbo 607

To σενάριο υπογράφει ο Ερεν Κρούγκερ (των «Transformers»!!!), ενώ ο ίδιος κρατάει και την παραγωγή μαζί με τον Τζάστιν Σπρίνγκερ του «Tron: Legacy», πράγμα που δεν ενθουσιάζει επίσης, παρά τα διαπιστευτήρια εμπορικότητας που εξασφαλίζουν και τα δύο παραπάνω ονόματα.

Δείτε εδώ μια σκηνή από το κλασικό «Dumbo»:


Διαβάστε ακόμη: