Buzz

Ο «Σκαθαροζούμης» επιστρέφει με τους καλύτερους οιωνούς!

στα 10

To «Beetlejuice 2» βρίσκεται όλο και πιο κοντά στην υλοποίησή του - ευτυχώς από τους ίδιους ανθρώπους που το έκαναν μύθο στα τέλη του '80.

Ο «Σκαθαροζούμης» επιστρέφει με τους καλύτερους οιωνούς!

Η ιδέα για ενα σίκουελ του «Beetlejuice» κυκλοφορεί στο Χόλιγουντ ήδη από το 1990, δύο χρόνια μετά την έξοδο του φιλμ στις αίθουσες και την επιτυχία που γνώρισε, καταλήγοντας στη 10η θέση του box-office της χρονιάς με συνολικές εισπράξεις περίπου 75 εκατομμύρια δολάρια μόνο στην Αμερική.

Ο Τιμ Μπάρτον είχε μίσθωσει τον Τζόναθαν Τζεμς (ο οποίος αργότερα θα συνεργαζόταν μαζί του στο σενάριο του «Mars Attacks!») για να γράψει ένα σενάριο με τίτλο «Beetlejuice Goes Hawaiian» επειδή όπως είχε δηλώσει ο Τζεμς «ο Τιμ ένιωθε ότι θα ήταν αστείο να συνδυαστεί το σκηνικό σερφ μιας ταινίας παραλία με κάποιου είδους Γερμανικό Εξπρεσιονισμό, γιατί είναι τελείως διαφορετικά». Η ιστορία ήθελε τον Τσαρλς να φτιάχνει ένα θέρετρο πάνω πάνω στον αρχαίο τάφο ενός Καχούνα, αυτός ξυπνάει ως πνεύμα και ο Σκαθαροζούμης τον κερδίζει σε ένα διαγωνισμό σερφ. Σε εκείνη την εκδοχή και ο Μάικλ Κίτον, αλλά και η Γουαινόνα Ράιντερ είχαν δηλώσει ότι θα συμμετείχαν στο σίκουελ εφόσον το σκηνοθετούσε ο Τιμ Μπάρτον.

Ο Μπάρτον ξανάπιασε το θέμα «Σκαθαροζούμης 2» το 1991, δίνοντας στον Ντάνιελ Γουόλτερς του «Heathers» να ξαναγράψει το σενάριο, αλλά αντ' αυτού έγραψε το σενάριο για το «Batman Returns» και το 1993 ο παραγωγός Ντέιβιντ Γκέφεν μίσθωσε την Πάμελα Νόρις («Saturday Night Live») να ασχοληθεί με το ξαναγράψιμο του σίκουελ. Το 1996 η Warner πλησιάσε τον Κέβιν Σμιθ ο οποίος όμως αρνήθηκε λέγοντας: «Δεν είπαμε όλα όσα θέλαμε να πούμε με την πρώτη ταινία; Γιατί πρέπει να γίνουμε τροπικοί;». Το 1997 ο Τζεμς δημοσίευσε μια δήλωση λέγοντας πως το σενάριο «The Beetlejuice Goes Hawaiian» ανήκει στην Geffen Film Company και πως δεν θα γίνει ποτέ ταινία: «Στην πραγματικότητα δεν μπορεί να γίνει τώρα πια. Η Γουαινόνα είναι πολύ μεγάλη για το ρόλο και ο μόνος τρόπος για να γίνει είναι να παίξουν τελείως διαφορετικοί ηθοποιοί.»

Beetlejuice 607

Το 2011 η Warner μίσθωσε τον Σεθ Γκρέιαμ - Σμιθ που συνεργάστηκε με τον Μπάρτον στο «Dark Shadows» για γράψει και να είναι παραγωγός στο σίκουελ του «Σκαθαροζούμη». Ο Γκρέιαμ-Σμιθ δέχτηκε με την προϋπόθεση να είναι ένα εκβιαστικό σίκουελ, να μην καταστρέψει το μύθο της πρώτης ταινίας και πως ο Μάικλ Κίτον θα έπαιζε υποχρεωτικά τον κεντρικό ρόλο. Επίσης είχε δηλώσει πως θα είναι ένα «πραγματικό» σίκουελ που θα διαδραματίζεται πραγματικά 26 χρόνια μετά από την πρώτη ταινία. Το 2013 η Γουαινόνα Ράιντερ υποννόησε πως υπάρχει πιθανότητα να επιστρέψει για το σίκουελ, μόνο αν επέστρεφαν και ο Μπάρτον και ο Κίτον: «Αγαπώ την Λίντια Ντιζ τόσο πολύ. Ηταν για μένα ένας σπουδαίος ρόλος. Θα με ενδιέφερε να δω τι κάνει 27 χρόνια μετά»

Φτάνοντας στο 2014, ο Τιμ Μπάρτον δήλωσε σε πρόσφατη συνέντευξή του στο MTV πως τώρα πια, 30 χρόνια μετά, βρισκόμαστε πολύ κοντά στην υλοποίηση του πρότζεκτ. Η απάντησή του στο αν θα επιστρέψει στην καρέκλα του σκηνοθέτη ήταν «Oh yeah!», ενώ όταν ρωτήθηκε αν η Γουαινόνα Ράιντερ θα επιστρέψει στο ρόλο της Λίντια Ντιτζ απάντησε «Oh yeah yeah heah!», δηλώνοντας επίσης πως ένα πρώτο σενάριο που έχει στα χέρια του είναι «αρκετά καλό».

Beetlejuice 607

Ο Τιμ Μπάρτον ξανασυναντήθηκε με τη Γουαινόνα Ράιντερ για τις ανάγκες του βίντεο κλιπ των The Killers «Here With Me» και ουσιαστικά την ξαναερωτεύτηκε όπως δηλώνει: «Δούλεψα μαζί της... Δεν την είχα δει για καιρό και ήταν τόσο υπέροχη. Χάρηκα τόσο πολύ που την είδα. Οπότε αυτές οι ενδείξεις λένε σημαίνουν κάτι για μένα. Ο Μάικλ Κίτον και αυτή... και αυτός ο χαρακτήρας, μου λείπουν, υπάρχει μια ελευθερία σε αυτόν τον χαρακτήρα που τη λατρεύω.»

Δείτε ακόμη: O Τιμ Μπάρτον σκηνοθετεί τη Γουαϊνόνα Ράιντερ για τους Killers!

Αν λοιπόν θεωρήσουμε πως η Ράιντερ είναι «μέσα» για το σίκουελ, το ίδιο πρέπει να θεωρήσουμε και για τον Κίτον αφού επανειλημμένα έχει δηλώσει πως θα επιστρέψει αν ο Τιμ Μπάρτον αναλάβει κάποιο σημαντικό ρόλο (σκηνοθέτη ή παραγωγού). Για την ώρα ο Μπάρτον αναμένει τι θα αποφέρει το «Big Eyes» στα ταμεία και τα φετινά Οσκαρ και ετοιμάζεται για τα γυρίσματα του «Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children» που θα είναι έτοιμο το Μάρτιο του 2016, οπότε κανείς δεν αποκλείει πως αμέσως μετά θα επιστρέψει στην «τροπικάνα» του Σκαθαροζούμη!

Beetlejuice 607

Διαβάστε ακόμη: