Φεστιβάλ / Βραβεία

Πάμε (ξανά) Κάννες; Η δράση «Thessaloniki Goes to Cannes» αναζητά 5 ταινίες!

στα 10

Eχετε ταινία; Θέλετε να πάει στις Κάννες; Διαβάστε προσεκτικά...

Flix Team
Πάμε (ξανά) Κάννες; Η δράση «Thessaloniki Goes to Cannes» αναζητά 5 ταινίες!

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου σας προσκαλούν να συμμετάσχετε στη δράση «Thessaloniki Goes to Cannes», η οποία θα πραγματοποιηθεί τον Ιούλιο κατά τη διάρκεια του Marché du Film του 74ου Φεστιβάλ των Καννών (6 - 16 Ιουλίου 2021).

Θυμηθείτε κι αυτό: Αυτές είναι οι 5 ελληνικές ταινίες που συμμετέχουν στο φετινό «Thessaloniki Goes to Cannes»

Μήλα 607 1

Η συμμετοχή της Αγοράς του ΦΚΘ στο «Thessaloniki Goes to Cannes» είναι μια συνεργασία του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου με το Φεστιβάλ Καννών. Η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα από τη Νοτιοανανατολική Ευρώπη και τα Βαλκάνια που παίρνει μέρος στη συγκεκριμένη δράση του Marché du Film του Φεστιβάλ Καννών, μιας από τις μεγαλύτερες και πιο περιζήτητες αγορές ταινιών στον κόσμο. Οι ταινίες που έχουν συμμετάσχει στο παρελθόν στη διεθνή πλατφόρμα έχουν κάνει σημαντικές επαφές που έχουν οδηγήσει σε συμφωνίες με sales agents και διανομείς από το εξωτερικό. Ανάμεσα στις επιτυχημένες ταινίες που έχουν ήδη παρουσιαστεί στη δράση είναι: «Μήλα» του Χρήστου Νίκου, «Winona» του Αλέξανδρου Βούλγαρη, «Απόστρατος» του Ζαχαρία Μαυροειδή, «Dolphin Man» του Λευτέρη Χαρίτου, «The Waiter» του Στηβ Κρικρή, «Οταν ο Βάγκνερ Συνάντησε τις Ντομάτες» της Μαριάννας Οικονόμου, «Πολυξένη» της Δώρας Μασκλαβάνου.

Αναζητούμε 5 ταινίες μυθοπλασίας και ντοκιμαντέρ ελληνικής παραγωγής ή μειοψηφικής ελληνικής παραγωγής στο στάδιο post-production.

winona 607

Πέντε ταινίες μεγάλου μήκους σε εξέλιξη (μυθοπλασία και ντοκιμαντέρ) θα παρουσιαστούν στους sales agents, τους διανομείς και τους προγραμματιστές που θα παραβρεθούν στο φετινό Marché du Film των Καννών. Οι πέντε επιλεγμένοι παραγωγοί θα έχουν δωρεάν διαπίστευση για το Marché du Film. Deadline: Δευτέρα 26 Απριλίου 2021.

Aπαιτούμενα υλικά:

  • 20-25 λεπτά της ταινίας προς αξιολόγηση
  • 100 λέξεις σύνοψη στα αγγλικά
  • Logline στα αγγλικά (έως 2 γραμμές)
  • Credits και χώρα/χώρες παραγωγής
  • Genre της ταινίας
  • Στοιχεία επικοινωνίας
  • Πότε θα είναι έτοιμη η ταινία
  • Τι ψάχνετε στις Κάννες (διανομείς, sales agent, festival premiere κλπ)
  • Φωτογραφία σκηνοθέτη, παραγωγού και ταινίας

Επικοινωνία: Για να στείλετε τις προτάσεις σας και για περαιτέρω πληροφορίες επικοινωνήστε: agora@filmfestival.gr

Thessaloniki Goes to Cannes 607