Φεστιβάλ / Βραβεία

Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης 2015: Το Flix προτείνει τα #axasta για την Κυριακή 8 Νοεμβρίου

στα 10

Το Flix προτείνει καθημερινά τις ταινίες που δεν πρέπει να χάσετε στο 56ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Τρέξτε για εισιτήρια...

Flix Team
Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης 2015: Το Flix προτείνει τα #axasta για την Κυριακή 8 Νοεμβρίου

«Ταύρος από Νέον» («Neon Bull») του Γκαμπριέλ Μασκάρο - Ανοιχτοί Ορίζοντες - Σταύρος Τορνές στις 15.30

Η ταινία «Neon Bull» (Βραζιλία) του Γκαμπριέλ Μασκάρο, που απέσπασε το βραβείο Orizzonti στο 72ο Φεστιβάλ Βενετίας, με όχημα τον κόσμο του ροντέο, παρουσιάζει άγνωστες εικόνες, αισθησιακές, γεμάτες ζωή και όνειρα. Μια άλλη εικόνα της Βραζιλίας μέσα από ήρωες που δεν χάνουν την αισιοδοξία τους και την ελπίδα τους για κάτι καλύτερο. Διαβάστε εδώ περισσότερα για το «Neon Bull».

Διαβάστε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το 56ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης στο ειδικό τμήμα του Flix που ανανεώνεται συνεχώς

a heavy heart 607

«Μια Βαριά Καρδιά» («A Heavy Heart») του Τόμας Στούμπερ - Διεθνές Διαγωνιστικό - Ολύμπιον στις 15.30

Η ταινία του πολυβραβευμένου (και με σπουδαστικό Οσκαρ) για τις μικρού του μήκους Γερμανού σκηνοθέτη ακολουθεί την ιστορία του Χέρμπερτ, πρώην μποξέρ, νυν προπονητής και άνθρωπος του «περιθωρίου», που βρίσκεται ξαφνικά αντιμέτωπος με μια καμπή στη ζωή του και αποφασίζει πως έχει μόνο μία ευκαιρία να διορθώσει τα λάθη του παρελθόντος. Ο Τόμας Στούμπερ, στην πρώτη του μεγάλου μήκους ταινία, κινηματογραφεί με ακρίβεια και καθαρότητα τις προκλήσεις, τον προσωπικό αγώνα και τον εσωτερικό κόσμο των ηρώων του.

Arabian Nights 607

«Χίλιες και Μία Νύχτες 1: Ο Ανήσυχος» («Arabian Nights 1: The Restless One») του Μιγκέλ Γκομές - Ανοιχτοί Ορίζοντες - Παύλος Ζάννας στις 17.00

Το «Arabian Nights» του πορτογάλου Μιγκέλ Γκόμες (με προϊστορία τον εξαιρετικό «Χαμένο Παράδεισο»), είναι ένα φιλόδοξο εγχείρημα χωρισμένο σε τρεις ταινίες που με αφετηρία τις Χίλιες και μια νύχτες απεικονίζει την σύγχρονη κοινωνική κατάσταση στην Πορτογαλία και ιδιαίτερα την οικονομική κρίση και τις επιπτώσεις της. Το 2ο μέρος του Arabian Nights είναι η επίσημη υποψηφιότητα της Πορτογαλίας για το Οσκαρ Ξενόγλωσσης Ταινίας. Διαβάστε εδώ περισσότερα για το «Arabian Nights» του Μιγκέλ Γκόμες.

Me & Earl and the Dying Girl 607

«Εγώ, ο Ερλ και το Κορίτσι που Πεθαίνει» («Me and Earl and the Dying Girl») του Αλφόνσο Γκόμεζ-Ρεχόν - Ανοιχτοί Ορίζοντες - Τώνια Μαρκετάκη στις 17.00

Με ήρωες τρεις έφηβους φίλους που αποχαιρετούν την εποχή της αθωότητάς τους, το «Me and Earl and the Dying Girl» του Αλφόνσο Γκόμεζ-Ρεχόν (Μεγάλο Βραβείο Επιτροπής και Βραβείο Κοινού για δραματική ταινία στο Φεστιβάλ Σάντανς) αναμιγνύει έξυπνα την κωμωδία με το δράμα, ανατέμνοντας τη νεανική ψυχή. Διαβάστε εδώ περισσότερα για το «Me and Earl and the Dying Girl».

Diary of a Teenage Girl 607

«Το Ημερολόγιο μιας Εφηβης» («Diary of a Teenage Girl») της Μάριελ Χέλερ - Ανοιχτοί Ορίζοντες - Τζον Κασσαβέτης στις 17.15

Οι Αλεξάντερ Σκάρσγκαρντ και Κρίστεν Γουίγκ πρωταγωνιστούν στο πνευματώδες The Diary of a Teenage Girl της Μάριελ Χέλερ (βραβείο Generation 14plus στο Φεστιβάλ Βερολίνου και επίσημη συμμετοχή στο Φεστιβάλ του Σάντανς), με οδηγό μια έφηβη κοπέλα που βιώνει τη σεξουαλική της αφύπνιση με τον σύντροφο της μητέρας της.

rams 607

«Δεσμοί Αίματος» («Rams») του Γκρίμουρ Χακόναρσον - Διεθνές Διαγωνιστικό - Ολύμπιον στις 18.00

Με τα πιο απλά υλικά, ο Γκρίμουρ Χακόναρσον δημιουργεί μια υπέροχη ταινία με σκανδιναβική ψυχή. Δυο αδέλφια, που από πείσμα έχουν να μιλήσουν περισσότερα από σαράντα χρόνια, ζουν σε διπλανές φάρμες σε μια απομακρυσμένη κοιλάδα της Ισλανδίας. Ο κόσμος τους στρέφεται γύρω από τα πρόβατά τους. Οταν μια ασθένεια προσβάλλει ένα κριάρι, ο φόβος απλώνεται σ’ όλη την περιοχή. Μαύρο χιούμορ και δράμα εναλλάσσονται σε μια ταινία που ο ρυθμός της συμβαδίζει με το ρυθμό της φύσης, δίνοντας χώρο στους ήρωες για να αναπνεύσουν. Βραβευμένο στο Ενα Κάποιο Βλέμμα των Καννών. Διαβάστε περισσότερα για το «Rams» εδώ.

το ξύπνημα της άνοιξης 607

«Το Ξύπνημα της Ανοιξης» του Κωνσταντίνου Γιάνναρη - Ελληνικές Ταινίες - Τώνια Μαρκετάκη στις 19.30

Νέα ταινία του Κωνσταντίνου Γιάνναρη (που μέχρι τώρα γνωρίζαμε ως «Καλάσνικοφ)», ένα σκληρό δράμα που ακολουθεί πέντε εφήβους που στήνουν μια ένοπλη συμμορία, ξετυλίγοντας ένα χρονικό προδοσίας και κατάρρευσης, με φόντο μια Αθήνα σε παρακμή. Πολυαναμενόμενη παγκόσμια πρεμιέρα. Δείτε εδώ το τρέιλερ της ταινίας του Κωνσταντίνου Γιάνναρη, «Το Ξύπνημα της Ανοιξης».

an naomi kawase 607

«Aν» («An») της Ναόμι Καβάσε - Ειδικές Προβολές - Ολύμπιον στις 20.00

H δημιουργός από την Ιαπωνία επιστρέφει με το «An» (στην παραγωγή του οποίου βρίσκουμε και τον Θάνο Καραθάνο), την τρυφερή ιστορία μιας ηλικιωμένης γυναίκας που θέλει με κάθε τρόπο να πιάσει δουλειά στην αγαπημένη της καντίνα, χαρίζοντας στον μοναχικό ιδιοκτήτη της τη μυστική συνταγή της επιτυχίας. Διαβάστε εδώ περισσότερα για το «An».

louder than bombs 607

«Louder Than Bombs» του Γιοακίμ Τρίερ - Ανοιχτοί Ορίζοντες - Φρίντα Λιάππα στις 20.00

Στο «Louder Than Bombs» του Γιοακίμ Τρίερ («Οσλο, 31 Αυγούστου») που συμμετείχε στο επίσημο διαγωνιστικό τμήμα των Καννών, τα αρσενικά μέλη μιας δυσλειτουγικής οικογένειας συναντιούνται ξανά, τρία χρόνια μετά το θάνατο της συζύγου/μητέρας. Στους κεντρικούς ρόλους βρίσκουμε τους Ιζαμπέλ Ιπέρ, Γκάμπριελ Μπερν, Τζέσι Αϊζενμπεργκ και Ντέιβιντ Στράδερν. Διαβάστε εδώ περισσότερα για το «Louder than Bombs».

chronic 607

«Το Χρονικό Μιας Αθωότητας» («Chronic») του Μισέλ Φράνκο - Ανοιχτοί Ορίζοντες - Τζον Κασσαβέτης στις 22.15

Ο Τιμ Ροθ παραδίδει μια εξαιρετική ερμηνεία στο «Chronic» του Μισέλ Φράνκο («Μετά τη Λουτσία»), το οποίο καταπιάνεται με επώδυνα ζητήματα, με κεντρικό ήρωα έναν νοσηλευτή που αναλαμβάνει ασθενείς σε τελικό στάδιο. Βραβείο σεναρίου στις Κάννες και μια από τις πιο αμφιλεγόμενες ταινίες της χρονιάς. Διαβάστε εδώ περισσότερα για το «Chronic».

victoria 607

«Victoria» του Σεμπάστιαν Σίπερ - Ανοιχτοί Ορίζοντες - Ολύμπιον στις 22.30

Η Αργυρή Αρκτος του Βερολίνου, ένα εντυπωσιακό μονοπλάνο 140 λεπτών, μια ταινία που διασχίζει την απόσταση ανάμεσα στο crowd pleasing και το arthouse. Η επίσημη έναρξη του 56ου Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης. Διαβάστε και δείτε περισσότερα για το «Victoria» εδώ.

Διαβάστε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το 56ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης στο ειδικό τμήμα του Flix που ανανεώνεται συνεχώς