Φεστιβάλ / Βραβεία

Sala Web 2015: Κερδίστε δωρεάν εισιτήρια για να δείτε online το 72ο Φεστιβάλ Βενετίας!

στα 10

Σε συνεργασία με το Sala Web, το online σινεμά του Φεστιβάλ Βενετίας, το Flix προσφέρει δωρεάν εισιτήρια για μερικές από τις καλύτερες ταινίες της 72ης διοργάνωσης.

Flix Team
Sala Web 2015: Κερδίστε δωρεάν εισιτήρια για να δείτε online το 72ο Φεστιβάλ Βενετίας!
Σκηνή από το «Baby Bump», μια από τις ταινίες που μπορείτε να δείτε μέσω του Sala Web

Δώδεκα επιλεγμένες ταινίες από το παράλληλο πρόγραμμα του Φεστιβάλ «Orizzonti», με ταινίες νέων δημιουργών απ' όλον τον κόσμο (ανάμεσά τους και το πολυανεμενόμενο «Interruption» του Γιώργου Ζώη) και τρεις ταινίες από το «Biennale College Cinema», το εργαστήρι του Φεστιβάλ για την ανάπτυξη και την παραγωγή ταινιών χαμηλού προϋπολογισμού, θα προβληθούν σε ταυτόχρονο streaming με την πρεμιέρα τους στο 72ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας.

Στην τέταρτη του χρονιά, το Sala Web, το online σινεμά του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας, δίνει τη δυνατότητα σε όσους δεν μπορούν να ταξιδέψουν μέχρι το Λίντο, να δουν από το σπίτι τους μερικές από τις καλύτερες ταινίες του προγράμματός του, να ανακαλύψουν νέα ταλέντα απ' όλον τον κόσμο και να μοιραστούν την εμπειρία της Μόστρα εκμεταλλευόμενοι την ψηφιακή επανάσταση.

Διαβάστε ακόμη: Sala Web 2015: Το 72ο Φεστιβάλ Βενετίας στον υπολογιστή σας!

Sala Web 2015

Προκειμένου να παρακολουθήσει κανείς τις προβολές του «Sala Web», δεν έχει να κάνει τίποτα παρά να γραφτεί στο website του Festivalscope (με το οποίο συνεργάζεται φέτος για δεύτερη φορά το Sala Web), να πληρώσει το εισιτήριο που κοστίζει 4 ευρώ - διατίθεται και πάσο των 10 ευρώ για πέντε προβολές - και με τον προσωπικό κωδικό που θα λάβει θα μπορεί να δει την ταινία της επιλογής του (με αγγλικούς υπότιτλους) από τη στιγμή της πρεμιέρας της στη Βενετία μέχρι και για πέντε ημέρες για μία και μόνο φορά. Τα εισιτήρια διατίθενται ήδη από τις 18 Αυγούστου.

Το Flix ως επίσημος media partner του Sala Web, σας δίνει όμως και τη δυνατότητα να κερδίσετε δωρεάν εισιτήρια για την ταινία της αρεσκείας σας. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να επιλέξετε ταινία από το πρόγραμμα του Sala Web (μπορείτε να το βρείτε παρακάτω ολόκληρο) και να μας στείλετε στο win@flix.gr το ονοματεπώνυμό σας, την ταινία που επιλέγετε και ένα e-mail μέσα από το οποίο θα ενεργοποιηθεί το εισιτήριό σας για την ταινία που έχετε επιλέξει. Συμμετοχές θα γίνονται δεκτές μέχρι και τα τέλη Αυγούστου, ενώ αμέσως μετά οι νικητές θα ειδοποιηθούν άμεσα, ώστε να μπορέσουν να συνδεθούν με το Festivalscope και να παρακολουθήσουν την ταινία τους για μία και μόνο φορά πέντε ημέρες μετά την πρώτη προβολή της στη Βενετία.


Tο πρόγραμμα του Sala Web 2015 (χτυπώντας στον τίτλο της κάθε ταινίας μπορείτε να μεταφερθείτε στην αντίστοιχη σελίδα του Festivalscope για να αγοράσετε το εισιτήριο σας)

Ορίζοντες

Neon Bull 607

Neon Bull (Boi Neon) του Γκαμπριέλ Μασκάρο (Βραζιλία, Ουρουγουάη, Ολλανδία, 101') - Από τις 3 Σεπτεμβρίου

Ο Ιρεμάρ εργάζεται σε ένα ροντέο στα βορειοανατολικά της Βραζιλίας. Είναι μια δύσκολη δουλειά, αλλά ο Ιρεμάρ είναι γεννημένος για να ταίζει και να φροντίζει τους ταύρους. Το σπίτι του είναι το φορτηγό που χρησιμοποιεί για τη μεταφορά των ζώων από σόου σε σόου και το μοιράζεται μαζί με τους δύο συνεργάτες του: την Γκαλέγκα, μια εξωτική χορεύτρια και μητέρα της ζωηρής Κάκα και τον Ζε, τον συντροφό του στο ροντέο. Μαζί φτιάχνουν μια αυτοσχέδια αλλά με στενούς δεσμούς οικογένεια. Η Βραζιλία όμως αλλάζει και η αναπτυσσόμενη ραπτοβιομηχανία φυτεύει νέες φιλοδοξίες στον Ιρεμάρ. Με την ρατπομηχανή του στο πίσω μέρος του φορτηγού κόβει και ράβει, δοκιμάζοντας ταυτόχρονα τις τελευταίες σέξι του δημιουργίες...

Italian Gangsters 607

Italian Gangsters του Ρενάτο Ντε Μαρία (Ιταλία, 87') - Από τις 3 Σεπτεμβρίου

Ενα πρωτότυπο, φαντασμαγορικό ταξίδι στις πιο συγκλονιστικές πλευρές του τοπικού υπόκοσμου. 30 χρόνια που αποτελούνται από βίαιες ιστορίες όπως έχουν καταγραφεί στον κινηματογράφο και την ειδησεογραφία. Μια πινακοθήκη προσώπων, μαρτυριών και αρχειακού υλικού. Ενα πολυφωνικό πορτρέτο που ακολουθεί το μίτο των βασικών συστατικών του ιταλικού εγκλήματος καθώς αυτό γίνεται η ταραχώδης ιστορία των κοινωνικών μεταμορφώσεων της ιστορίας της Ιταλίας.

Tharlo 607

Tharlo του Πέμα Τσέντεν (Κίνα, 120') - Από τις 5 Σεπτεμβρίου

Βασισμένο στο ομώνυμο διήγημα γραμμένο από τον ίδιο το σκηνοθέτη, το «Tharlo» τοποθετείται στην θιβετιανή πλευρά της πόλη Κινγκάι και αφηγείται την ιστορία ενός νεαρού βοσκού που η μεγαλύτερη φιλοδοξία του είναι «να υπηρετήσει τους ανθρώπους». Η αφιξή του όμως στην πόλη και η συνάντησή του με ένα κορίτσι θα του ανατρέψει τα όνειρά του. Πρωταγωνιστεί ο διάσημος Θιβετιανός ηθοποιός, ποιητής και μουσικό Σιντέ Νιίμα.

Pecore in Erba 607

Pecore in Erba του Αλμπέρτο Καβίλια (Ιταλία, 86') - Από 6 Σεπτεμβρίου

Ιούλιος του 2006. Ο Λεονάρντο Ζουλιάνι εξαφανίζεται. Τα νέα μεταφέρονται από το Τραστέβερε στη Ρώμη προκαλώντας εθνικό συναγερμό, ενώ αρκετοί υποστηρικτές του νεαρού ακτιβιστή συγκεντρώνονται έξω από το σπίτι του. Η μητέρα του θρηνεί και ολόκληρη η γειτονιά έχει παραλύσει. Το προσωπό του βρίσκεται σε κάθε τηλεοπτικό δίκτυο και οι αρχές εκφράζουν αλληλεγγύη στην οικογένειά του. Πολλοί πιστεύουν πως δεν είναι αλήθεια. Προτιμούν να πιστέψουν ότι πρόκειται για ένα ακόμη από τα ανδραγαθήματά του. Μια ιδιοφυία, επιτυχημένος καρτουνίστας, οραματιστής σχεδιαστής μόδας, καλτ συγγραφέας, ακτιβιστής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων: ποιος είναι τελικά ο Λεονάρντο; Με τη βοήθεια ειδικών και διασημοτήτων, το φιλμ αναζητά τα ίχνη της ζωής του ρίχνοντας φως σε μία από τις κομβικές προσωπικότητες της εποχής μας.

Wednesday May 9 607

Wednesday, May 9 του Βαχίντ Χαλιλβάντ (Ιράν, 102') - Από 7 Σεπτεμβρίου

Ενας άντρας με το όνομα Χαλάλ δημοσιεύει μια ασυνήθιστη διαφήμιστη σε μια από τις πρωινές εφημερίδες της Τεχεράνης, δωρίζοντας 10.000 δολάρια σε κάποιον που τα έχει ανάγκη. Τα νέα κυκλοφορούν γρήγορα και στο τέλος της ίδιας ημέρας, ο Χαλάλ έχει λάβει πολλές αιτήσεις, αποφασίζοντας να επιλέξει κάποιον στην τύχη. Οσοι έχουν κάνει αίτηση επιμένουν ότι τα χρήματα είναι η μοναδική λύση στο προβλημά τους, με την αστυνομία να αναλαμβάνει δράση για να ηρεμήσει τα πνεύματα. Δύο γυναίκες όμως, η 19χρονη έγκυος Σεταρέχ και η πρώην αρραβωνιαστικιά του Χαλάλ δεν θα εγκαταλείψουν τον αγώνα.

Madame Courage 607

Madame Courage του Μερζάκ Αλουάς (Αλγερία, Γαλλία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Κατάρ, 90') - Από 7 Σεπτεμβρίου

Ο Ομάρ ένας μοναχικός έφηβος ζει στα υποβαθμισμένα προάστια του Μοσταγκένεμ στην Αλγερία. Είναι εθισμένος στο διάσημο ψυχοτροπικό ναρκωτικό πιο γνωστό με το όνομα «Madame Courage»: χάπια πολύ δημοφιλή ανάμεσα στους νεαρούς Αλγερινούς για την ευφορική αίσθηση της παντοδυναμίας που προκαλούν. Ο Ομάρ είναι και ειδικευμένος κλέφτης. Ενα πρωινό, κατεβαίνει στην πόλη για τα γνωστά του μικροεγκλήματα. Το πρώτο του θύμα είναι ένα νεαρό κορίτσι με το όνομα Σέλμα που κάνει βόλτα με τους φίλους της φορώντας ένα χρυσό κολιέ. Καθώς ο Ομάρ ετοιμάζεται να της το κλέψει, οι ματιές τους συναντιούνται...

interruption 607

Interruption του Γιώργου Ζώη (Ελλάδα, Γαλλία, Κροατία, 109') - Από τις 8 Σεπτεμβρίου

Μια μεταμοντέρνα διασκευή μιας κλασικής ελληνικής τραγωδίας λαμβάνει χώρα σε ένα κεντρικό θέατρο της Αθήνας. Οπως κάθε βράδυ, το κοινό κάθεται στις θέσεις του και το έργο ξεκινάει. Ξαφνικά τα φώτα στη σκηνή σβήνουν και μια ομάδα νεαρών, φορώντας μαύρα και κουβαλώντας όπλα, ανεβαίνουν στη σκηνή. Απολογούνται για τη διακοπή και προσκαλούν ανθρώπους από το κοινό για να συμμετάσχουν σε όσα διαδραματίζονται στη σκηνή. Το έργο συνεχίζει με μια ουσιώδη διαφορά: εδώ η ζωή μιμείται την τέχνη και όχι το αντίθετο.

Why Hast Thou Forsaken Me 607

Why hast thou forsaken me? / Lama Azavtani της Χαντάρ Μόραγκ (Ισραήλ, Γαλλία, 94') - Από τις 8 Σεπτεμβρίου

Ο Μοχάμεντ, ένα αγόρι που έχει απορριφθεί από την κοινωνία περιδιαβαίνει τους δρόμους της βρώμικής πόλης μέχρι που συναντάει τον Γκέρεβιτς, έναν μοναχικό καβαλάρη που οδηγεί τη μηχανή του στα σπλάχνα της πόλης, μέσα από τις σκιές και σε απόκρυφα σημεία, ακονίζει τα μαχαίρια των κρεοπωλείων και των γκουρμέ εστιατορίων. Πεισματάρης, ο Μοχάμεντ θα γίνει μαθητευόμενός του, αλλά ότι θα ξεκινήσει σαν μια διστακτική δοκιμασία θα εξελιχθεί γρήγορα σε έναν αγώνα για επικράτηση.

Mate me Por Favor 607

Mate-me por Favor της Ανίτα Ρόχα Ντα Σιλβέιρα (Βραζιλία, Αργεντινή, 101') - Από τις 9 Σεπτεμβρίου

Στη δυτική πλευρά του Ρίο Ντε Τζανέιρο, ένα κύμα δολοφόνων έχουν κατακλύσει την περιοχή. Ο,τι ξεκινάει από τη θανάσιμη περιέργεια της τοπικής νεολαίας ξεκινάει να διαβρώνει τις ζωές τους. Αναμεσά τους και Μπία, ένα 15χρονο κορίτσι. Μετά από μια συνάντηση με το θάνατο, θα κάνει τα πάντα για να σιγουρέψει ότι είναι ζωντανή.

Tempete 607

Tempête του Σαμιουέλ Κολαρντί (Γαλλία, 89') - Από τις 9 Σεπτεμβρίου

Ο 36χρονος Ντομ είναι ένας ναύτης στο αλιευτικό Petit Gael II του λιμανιού μιας μικρής πόλης στη δυτική Γαλλία. Εχει συνηθίσει να βρίσκεται στην ανοιχτή θάλασσα για τρεις συνεχόμενες εβδομάδες. Παρά την απουσία του, τα παιδιά του που βρίσκονται στην εφηβεία έχουν αποφασίσει να ζήσουν μαζί τους μετά το διαζύγιο που πήραν οι γονείς τους. Αλλά όταν η κόρη του Μαιλίς θα μείνει έγκυος, ο Ντομ καταλαβαίνει ότι πρέπει επιτέλους να διαλέξει ανάμεσα στη θάλασσα και την οικογένεια του.

Interrogation 607

Interrogation / Visaaranai του Βετρι Μααράν (Ινδία, 106') - Από τις 10 Σεπτεμβρίου

Μια ομάδα μεταναστών συλλαμβάνονται από το τοπικό αστυνομικό τμήμα, βασανίζονται και αναγκάζονται να ομολογήσουν ένα έγκλημα που δεν έχουν διαπράξει. Ενώ δεν υπάρχει καμία ελπίδα, ένας αστυνομικός που έχει την ίδια καταγωγή μαζί τους καταθέτει στο δικαστήριο πετυχαίνοντας την αθώωση τους. Ο αστυνομικός θα ζητήσει ένα αντάλλαγμα για τη χάρη που τους έκανε, χωρίς να γνωρίζουν τη μοίρα που τους περιμένει. Μάρτυρες μιας αστυνομικής προδοσίας, το σύστημα αναζητά κάθε τρόπο για να τους κάνει να μη μιλήσουν. Μόνο που ο Πάντι είναι αποφασισμένος να ακουστεί...

Free in Deed 607

Free in Deed του Τζέικ Μαχάφι (H.Π.Α., Νέα Ζηλανδία, 98')– Από τις 11 Σεπτεμβρίου

Οταν μια μητέρα φέρνει το μικρό της αγόρι στην εκκλησία για να το θεραπεύσουν, ένας μοναχικός ιερέας θα έρθει αντιμέτωπος με την ανίατη ασθένεια που το σκοτώνει, αλλά και τους δικούς του δαίμονες. Οσο περισσότερο προσεύχεται, τόσο περισσότερο βγαίνει εκτός ελέγχου, αδύναμος να γίνει ο θαυματοποιός που επιθυμούσε.


Biennale College

Baby Bump 607

Baby Bump του Κούμπα Τζεκάζ (Πολωνία, 85') - Από τις 3 Σεπτεμβρίου

Ο 11χρονος Μίκι Χάουζ δεν είναι πια παιδί. Αλλά ποιος είναι; Δεν ξέρει. Δεν έχει φίλους. Δεν καταλαβαίνει τη μητέρα του. Σιχαίνεται όλα όσα συμβαίνουν στο σώμα του. Και καθώς η πραγματικότητα μπερδεύεται με τη φαντασία, τα γεγονότα φτάνουν στα άκρα τόσο στο σπίτι όσο και στο σχολείο. Ο Μίκι πρέπει να βρει τη δύναμη να σταματήσει αυτό που έχει ξεκινήσει. Αλλά που θα τον οδηγήσει η σύγκρουση με το σώμα του που ωριμάζει;

The Fits 607

The Fits της Ανα Ρόουζ Χόλμερ (Η.Π.Α., 71') - Από τις 4 Σεπτεμβρίου

Η Τόνι, μια μποξέρ που μοιάζει με αγόρι, κερδίζει μια θέση στην ομάδα των μαζορετών της κοινότητας του West End του Σινσινάτι και χαίρεται τις πρώτες της φιλίες και τη λατρεία της για το χορό. Λίγο μετά την ενταξή της στην ομάδα, τα περισσότερα κορίτσια, όμως, υποφέρουν από επεισόδια λιποθυμίας και επιληψίας. Κανείς δεν μπορεί να εξηγήσει την παράξενη επιδημία, καθώς τα κορίτσια έρχονται πιο κοντά και η Τόνι πρέπει να αποφασίσει πόσο μακριά μπορεί να φτάσει για να εμπεδώσει τα νέα ιδανικά της.

Blanka 607

Blanka του Κόκι Χασέι (Ιαπωνία, 75') - Από τις 5 Σεπτεμβρίου

Η 11χρονη Μπλάνκα επιβιώνει μόνη στη Μανίλα, κλέβοντας από τους τουρίστες και ζητώντας ελεημοσύνη. Μια μέρα, μια τρελή ιδέα της έρχεται στο μυαλό: να αγοράσει μια μητέρα και να έχει μια καλή ζωή. Για να το καταφέρει πρέπει να συγκεντρώσει αρκετά χρήματα. Η ευκαιρία έρχεται όταν ο Πίτερ, ένας 55χονος τυφλός μουσικός του δρόμου μαθαίνει την Μπλάνκα να τραγουδάει. Ανήσυχος όμως για το μέλλον της, ο Πίτερ θα την βάλει σε ορφανοτροφείο, μέχρι τη στιμή που εκείνη θα το σκάσει και ο εφιάλτης θα ξεκινήσει ξανά από την αρχή.


Διαβάστε περισσότερα για το 72ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας που διεξάγεται φέτος από τις 2 έως και τις 12 Σεπτεμβρίου: