Ενας από τους λόγους που το «The Mandalorian» κατάφερε να αγαπηθεί τόσο πολύ από το εκατομμύρια κόσμο, πέρα από τον baby Yoda φυσικά, είναι και το πως η σειρά κατάφερε να σε ταξιδέψει σε έναν γαλαξία πολύ πολύ μακριά, δημιουργώντας νέους κόσμους γεμάτους από κάθε λογής κατοίκους και τέρατα. Κι όλο αυτό γιατί ο Τζον Φαβρό και η ομάδα της Industrial Light and Magic χρησιμοποιήσαν μια νέα τεχνική στα εφέ, δίνοντας της το όνομα StageCraft, συνδυάζοντας μερικές μηχανές δημιουργίας video game και τεράστιες LED οθόνες υψηλής ευκρίνειας.
Δείτε παρακάτω ένα βίντεο για τη νέα τεχνική αυτή που χρησιμοποίησε η σειρά «The Mandalorian».
Και όπως ήταν φυσικό ήταν ζήτημα χρόνου κάτι τέτοιο να χρησιμοποιηθεί και σε μερικά από τα μεγαλύτερα blockbuster του Χόλιγουντ. Μια από αυτές είναι και η ταινία του Ματ Ριβς «The Batman». Κατά την διάρκεια μιας συζήτησης που πραγματοποιήθηκε στο ψηφιακό συνέδριο VIEW, για τα εφέ και το animation, ο διευθυντής του δημιουργικού τμήματος της ILM Ρομπ Μπρέντοου, εξήγησε το πως η ταινία του Ριβς γυρίστηκε σε μερικές σκηνές χρησιμοποιώντας την πρωτοποριακή αυτή τεχνική του «The Mandalorian».
Η ταινία, η οποία γυρίζεται αυτή την περίοδο στη Μεγάλη Βρετανία, δεν χρησιμοποιεί την συγκεκριμένη τεχνική σε ολόκληρη την παραγωγή της, αλλά μόνο σε μερικές σκηνές κλειδιά. Ο Μπρέντοου εξήγησε πως η ομάδα του τυλίγει στην ουσία μια τεράστια LED οθόνη γύρω από μερικά προκατασκευασμένα σκηνικά, επιτρέποντας έτσι στον Ριβς και τον διευθυντή φωτογραφίας του, τον Γκριγκ Φρέιζερ (ο οποίος ήδη γνωρίζει πως λειτουργεί όλο αυτό, έχοντας δουλέψει ως διευθυντής φωτογραφίας και στις δυο σεζόν του «The Mandalorian»), να δημιουργήσουν ψηφιακές επεκτάσεις και ένα συναρπαστικό περιβάλλον το οποίο φαίνεται και δείχνει ενιαίο με τα πραγματικά σκηνικά για το κοινό.
Διαβάστε ακόμα: Ο αγνώριστος Κόλιν Φάρελ (και λίγη Catwoman) στα γυρίσματα του «The Batman»
Το StageCraft, στην ουσία, δίνει στη παραγωγή ένα άνευ προηγουμένου επίπεδο ταχύτητας και ελέγχου όσο αφορά στον φωτισμό μιας σκηνής, το οποίο συμβάλλει στη μείωση του συνολικού χρόνου που αφιερώνεται περιμένοντας τις αναδιαμορφώσεις φωτισμού μεταξύ λήψεων. Οσο λιγότερος χρόνος αφιερώνεται στην αναμονή των ρυθμίσεων αυτών, τόσο περισσότερος χρόνος μπορεί να καταβληθεί σε πράγματα όπως η απόδοση, το καδράρισμα και όλες εκείνες τις λεπτομέρειες που μπορούν να κάνουν μια ταινία αξέχαστη.
Ηδη περισσότερες εγκαταστάσεις παραγωγής StageCraft χτίζονται σε πολλές χώρες έτσι ώστε σύντομα να χρησιμοποιηθούν από διάφορες μελλοντικές blockbuster ταινίες, όπως αυτή του «Thor: Love and Thunder» η οποία ξεκινά τα γυρίσματά της τον Γενάρη του 2021. Tο «The Batman» θα βγει στις αίθουσες το 2022, covid-19 επιτρέποντος.
Διαβάστε ακόμα: Ο Ρόμπερτ Πάτινσον προσπάθησε να κρατήσει μυστική την οντισιόν του για το «The Batman» από τον Κρίστοφερ Νόλαν