Industry

Απ' ό,τι φαίνεται η «Μουλάν» έβγαλε περισσότερα χρήματα από το «Tenet» μέσα σε λίγες μέρες

στα 10

Χωρίς να πρόκειται για επιβεβαιωμένα επίσημα στοιχεία, κάποια δημοσιεύματα αναφέρουν πως η ταινία της Disney κατάφερε να ξεπεράσει κατά πολύ την ταινία του Νόλαν στο αμερικάνικο box office.

Απ' ό,τι φαίνεται η «Μουλάν» έβγαλε περισσότερα χρήματα από το «Tenet» μέσα σε λίγες μέρες

H αλήθεια είναι πως το «Tenet» του Κρίστοφερ Νόλαν τους τελευταίους μήνες είχε ένα αρκετά βαρύ φορτίο. Τις ελπίδες μιας ολόκληρης κινηματογραφικής βιομηχανίας που ήθελαν να είναι εκείνη η ταινία η οποία θα σώσει τους κινηματογράφους την περίοδο της πανδημίας. Μόνο που, τελικά, αυτές οι ελπίδες έγιναν κομμάτια. Η ταινία άνοιξε αρχές Σεπτεμβρίου στην Αμερική, έχοντας ήδη κυκλοφορήσει μια εβδομάδα πριν σε ολόκληρο τον κόσμο, και μέχρι στιγμής μετρά μόλις 29.5 εκατομμύρια δολάρια έσοδα στο αμερικάνικο box office, με τα συνολικά του έσοδα παγκοσμίως να φτάνουν τα 207 εκατομμύρια δολάρια.

Από την άλλη η Disney ρίσκαρε και αποφάσισε να μην κυκλοφορήσει το live action ριμέικ της «Μουλάν» στις αίθουσες αλλά κατευθείαν στο Disney+ στις χώρες όπου υπάρχει η διαδικτυακή πλατφόρμα, ανάμεσά τους και η Αμερική, προς απογοήτευση πολλών αιθουσαρχών. Και σύμφωνα με δημοσιεύματα αυτό απέδωσε καρπούς για το στούντιο.

Διαβάστε ακόμα: H Disney σκέφτεται να μεταφέρει το «Black Widow» κάποια στιγμή μέσα στο 2021

Tenet 607 2

Οπως αναφέρει το Yahoo, το 29% των νοικοκυριών που είχαν συνδρομή στο Disney+ είδαν τη «Μουλάν» μέχρι και τις 12 Σεπτεμβρίου, πληρώνοντας επιπλέον 30 δολάρια, ξεπερνώντας κατά πολύ άλλες ταινίες στην πλατφόρμα, οι οποίες ήταν μάλιστα και δωρεάν. Το άρθρο συνεχίζει κάνοντας και τους υπολογισμούς, καταλήγοντας στο ότι από τους περίπου 60+ εκατομμύρια χρήστες παγκοσμίως, τα 30 εκατομμύρια βρίσκονται στην Αμερική, πράγμα που σημαίνει ότι 9 εκατομμύρια άνθρωποι ξόδεψαν 30 δολάρια για την ταινία, φέρνοντας έσοδα στο στούντιο περίπου 261 εκατομμύρια δολάρια μόνο στην Αμερική.

Φυσικά όλα αυτά τα νούμερα δεν είναι επίσημα από την Disney, μιας και το στούντιο δεν αποκαλύπτει τους αριθμούς από την πλατφόρμα του, αλλά από τρίτους, οπότε υπάρχει μεγάλη πιθανότητα όλα αυτά να μην αγγίζουν και τόσο την πραγματικότητα. Αλλά εάν ισχύει κάτι τέτοιο, τότε ο κόσμος δεν δείχνει ακόμα και τόσο έτοιμος να επιστρέψει στις αίθουσες, τουλάχιστον στην Αμερική.

Από την άλλη, η «Μουλάν» άνοιξε αυτή την εβδομάδα στις ελληνικές αίθουσες με 18.417 εισιτήρια πανελλαδικά, αριθμό μάλλον δυσανάλογος με το ευρύτατο κύκλωμα διανομής της στις αίθουσες (με 87 άτομα μέσο όρο ανά αίθουσα), ενώ το «Tenet» συνέχισε την καθοδική του πορεία με μείωση περίπου στα 47% από την προηγούμενη εβδομάδα. Κάτι που ενισχύει τον έντονο προβληματισμό αρκετών αιθουσαρχών να βλέπουν τα έσοδα τους συνεχώς να μειώνονται μιας και υπάρχει αρκετός κόσμος, ακόμα και στην Ελλάδα, που διστάζει ακόμα να πάει σινεμά.

Διαβάστε ακόμα: