Φεστιβάλ / Βραβεία

To reunion του «Ταξιτζή» θα είναι το απόλυτο highlight του φετινού Φεστιβάλ της Τραϊμπέκα

στα 10

Ο Μάρτιν Σκορσέζε, ο Πολ Σρέιντερ, ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο, η Σίμπιλ Σέπερντ και η Τζόντι Φόστερ θα συναντηθούν ξανά για να γιορτάσουν τα 40 χρόνια του «Ταξιτζή» σε μια προβολή που αναμένεται ως το απόλυτο highlight του κινηματογραφικού φεστιβάλ που συνίδρυσε ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο.

To reunion του «Ταξιτζή» θα είναι το απόλυτο highlight του φετινού Φεστιβάλ της Τραϊμπέκα

«Είναι περίεργο να σκέφτεσαι πως έχουν περάσει τέσσερις δεκαετίες από τότε που γυρίσαμε το φιλμ στους δρόμους μιας πολύ διαφορετικής Νέας Υόρκης. Φτιάχτηκε από μια έκρηξη ενέργειας, ξεκινώντας από το το μοναδικό σενάριο του Πολ και εγώ βρέθηκα να δουλεύω με μια απίστευτη ομάδα συνεργατών, την Τζόντι που ήταν 13 ετών εκείνη την εποχή και τον Μπομπ που έδωσε στην ταινία κάτι πολύτιμο, επικίνδυνο και ολοκληρωτικά αλησμόνητο. Είναι τιμή μου να είμαι μέρος του εορτασμού των 40 χρόνων του φιλμ στο φετινό Φεστιβάλ της Τραϊμπέκα.»

Με αυτό το σημείωμα ο Μάρτιν Σκορσέζε επιβεβαίωσε πως θα παραστεί - μαζί με τον Ρόμπερτ Ντε Νίρο και την Τζόντι Φόστερ, την Σίμπιλ Σέπερντ και τον σεναριογράφο Πολ Σρέιντερ στο reunion που θα γίνει στις 21 Απριλίου για να μιλήσει κι αυτός μετά την επετειακή προβολή της ταινίας για όλα όσα κάνουν τον «Ταξιτζή» ένα από τα πιο εμβληματικά φιλμ της ιστορίας του σινεμά.

Διαβάστε και δείτε ακόμη: O Μάρτιν Σκορσέζε επιστρέφει στη Νέα Υόρκη του «Ταξιτζή»

Taxi Driver 607

Taxi Driver 607

«Ηταν μια σκληρή εποχή για την ιστορία της Νέας Υόρκης. Η πόλη έδειχνε να καταρρέει, υπήρχαν σκουπίδια παντού και για καποιον σαν τον Τράβις, που έρχεται από την ενδοχώρα, η Νέα Υόρκη των μέσων της δεκαετίας του '70 θα ήταν μια κόλαση. Εχω, όμως, να σας πω ένα πράγμα. Δεν χρειάστηκε να "ντύσουμε" την πόλη για να μοιάζει εφιαλτική», έλεγε ο Μάρτιν Σκορσέζε ένα χρόνο πριν όταν ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του περιοδικού New York να θυμηθεί τι ήταν αυτό που έκανε τον «Ταξιτζή» τόσο ξεχωριστό.

Δείτε εδώ το αυθεντικό τρέιλερ του «Ταξιτζή» το 1976:


Διαβάστε και δείτε ακόμη: