Buzz

Τα «Καλά Παιδιά» κλείνουν τα 25 και το γιορτάζουν

στα 10

Στην τελετή λήξης του Φεστιβάλ της Τραϊμπέκα τον Απρίλιο θα ξανασυναντηθούν τα «Καλά Παιδιά» για μια ξεχωριστή, επετειακή προβολή της ταινίας τους.

Τα «Καλά Παιδιά» κλείνουν τα 25 και το γιορτάζουν

To 1990 Πρόεδρος της Αμερικής ήταν ο Τζορτζ Μπους πατήρ, Πρωθυπουργός της Ελλάδας ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ο Μιχαήλ Γκορμπατσόφ έστελνε τα στρατεύματά του στο Αζερμπαϊτζάν κι ο MC Hammer προειδοποιούσε ότι U Can't Touch This. Ναι, το 1990 είναι μακριά - 25 χρόνια μακριά, όσα ακριβώς έχουν περάσει από την έξοδο στις αίθουσες του «Goodfellas», ενός από τα μεγαλύτερα αριστουργήματα του Μάρτιν Σκορσέζε που έδωσε νέα πνοή στην γκανγκστερική ταινία, βρέθηκε υποψήφιο για 6 Οσκαρ - κέρδισε το Β' Ανδρικού ο Τζο Πέσι - και στρογγυλοκάθησε στην πολύ δική του θέση στην ιστορία του σινεμά.

Δείτε ακόμη: Ο Ρέι Λιότα περιγράφει το ιστορικό μονοπλάνο των «Καλών Παιδιών» στο Copacabana

Το Φεστιβάλ τη Τραϊμπέκα, με ιδρυτή, άλλωστε, τον Ρόμπερτ Ντε Νίρο, αποφάσισε να μην αφήσει την 25η επέτειο της ταινίας να πάει χαμένη κι έτσι στην τελετή λήξης του, στις 25 Απριλίου, σε μια βραδιά με οικοδεσπότη τον Τζον Στιούαρτ, θα προβάλλει ξανά τα «Καλά Παιδιά» στη μεγάλη οθόνη για το κοινό. Ο Μάρτιν Σκορσέζε δήλωσε «ενθουσιασμένος και συγκινημένος» με την προοπτική κι έπιασε φυσικά, αμέσως, να φτιάξει μια νέα, ανασκευασμένη, πανέμορφη κόπια της ταινίας. Δεν είναι ακόμα γνωστό ποιοι από τους πρωταγωνιστές της ταινίας, εκτός από τον Ντε Νίρο, θα βρεθούν στο Beacon Theatre το βράδυ της 25ης Απριλίου, αλλά θεωρούμε ότι την προβολή θα τιμήσουν ο Ρέι Λιότα, ο Τζο Πέσι, η Λορέιν Μπράκο κι ο Πολ Σορβίνο τουλάχιστον.

Διαβάστε ακόμη: Το «Τετάρτη 04:45» του Αλέξη Αλεξίου στο Φεστιβάλ της Τραϊμπέκα

Ο ίδιος ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο, λακωνικός όπως πάντα, είπε για την πρωτοβουλία του, «ήμουν εξαιρετικά περήφανος γι' αυτήν την ταινία πριν 25 χρόνια, είμαι εξίσου περήφανος σήμερα. Χαίρομαι πολύ που θα είναι η ταινία λήξης του φετινού φεστιβάλ μας.» Κι εμείς χαιρόμαστε ιδιαίτερα με κάθε αφορμή που δίνεται στον Μάρτιν Σκορσέζε και τον Ρόμπερτ Ντε Νίρο να ξανασυναντηθούν στην οθόνη, ή έστω μπροστά απο αυτήν.

Διαβάστε ακόμη: