Φεστιβάλ / Βραβεία

Το «Τετάρτη 04:45» του Αλέξη Αλεξίου στο Φεστιβάλ της Τραϊμπέκα

στα 10

Την ερχόμενη εβδομάδα κάνει την ελληνική πρεμιέρα της η «Τετάρτη 04:45» του Αλέξη Αλεξίου. Ενα μήνα αργότερα, θα κάνει και τη Διεθνή, στη Νέα Υόρκη, στο Φεστιβάλ της Τραϊμπέκα!

Flix Team
Το «Τετάρτη 04:45» του Αλέξη Αλεξίου στο Φεστιβάλ της Τραϊμπέκα

Η προηγούμενη ταινία του, «Ιστορία 52», έκανε πρεμιέρα στο Φεστιβάλ του Ρότερνταμ κι ήταν η μια από τις πρώτες ελληνικές ταινίες που εξόρμησαν με επιτυχία στο εξωτερικό, χτίζοντας το ρεύμα του ενδιαφέροντος για το νέο ελληνικό σινεμά.

Τώρα, το «Τετάρτη 04:45» του Αλέξη Αλεξίου, που την ερχόμενη εβδομάδα θα βγει και στις ελληνικές αίθουσες, επιλέχθηκε στο περίοπτο αμερικανικό Φεστιβάλ της Τραϊμπέκα, για να διαγωνιστεί στο Τμήμα World Narrative Competition.

Δείτε ακόμη: «Τετάρτη 04:45», ο Στέλιος Μάινας εξηγεί στο Flix τι σημαίνει «τρυφερή αγριάδα» στη ζωή

Από τις 6.223 ταινίες που υποβλήθηκαν, συνολικά, στο Φεστιβάλ Φέτος, μόνον 12 επιλέχθηκαν γι’ αυτήν την ενότητα. Ανάμεσά τους το «The Adderall Diaries» της Πάμελα Ρομανόφσκι, με τους Τζέιμς Φράνκο και Εντ Χάρις, το «Franny» του Αντριου Ρένζι με τον Ρίτσαρντ Γκιρ, το «The Survivalist» του Βορειο-Ιρλανδού Στίβεν Φίνγκλτον, το εκπληκτικό αλβανικό «Sworn Virgin» της Λάουρα Μπισπούρι που είδαμε στο Φεστιβάλ Βερολίνου, το «Virgin Mountain» του Νταγκούρ Κάρι. Σ’ αυτήν την ολοζώντανη, επίκαιρη και δυναμική ενότητα θα κάνει τη Διεθνή Πρεμιέρα της και η νέα ταινία του Αλέξη Αλεξίου, «Τετάρτη 04:45», με τον Στέλιο Μάινα πρωταγωνιστή – περιμένουμε καρτ ποστάλ από την Τραϊμπέκα!

Διαβάστε ακόμη:

Η «Τετάρτη 04:45» του Αλέξη Αλεξίου βγαίνει στις αίθουσες την Πέμπτη, 12 Μαρτίου, από τη Feelgood

Τετάρτη 04:45 ποστερ 607