Buzz

«Tετάρτη 04:45»: Πρώτες εικόνες από τη νέα ταινία του Αλέξη Αλεξίου

στα 10

O σκηνοθέτης της «Ιστορίας 52» στέλνει αποκλειστικά στο Flix τις πρώτες ατμοσφαιρικές εικόνες της νέας του ταινίας. Σαν καρτ ποστάλ από το post production. Σα μία νεονουάρ υπόσχεση που περιμένουμε ανυπόμονα να δούμε στη μεγάλη οθόνη.

«Tετάρτη 04:45»: Πρώτες εικόνες από τη νέα ταινία του Αλέξη Αλεξίου

Το 2008 το σκηνοθετικό ντεμπούτο του Αλέξη Αλεξίου, η «Ιστορία 52», είχε αποτελέσει διεθνή επιτυχία κι επίσημη συμμετοχή στο διαγωνιστικό τμήμα του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Ρότερνταμ. Πάνω από όλα όμως μάς είχε συστήσει το ύφος και το στιλ του ατμοσφαιρικού σινεμά του σκηνοθέτη, μία ταυτότητα που έχει βρει το δικό της ενθουσιώδες κοινό.

Πέντε χρόνια μετά, ο Αλεξίου επιστρέφει με την «Τετάρτη 04:45», ένα βίαιο νεονουάρ με φόντο την Αθήνα της κρίσης, όπως το περιγράφει κι ο ίδιος. Προς το παρόν, κανείς δεν γνωρίζει πολλά περισσότερα, παρά μόνο ότι πρωταγωνιστούν οι Στέλιος Μάινας, Δημήτρης Τζουμάκης, Γιώργος Συμεωνίδης, Αδάμ Μπουσδούκος, Μίμι Μπρανέσκου, Μαρία Ναυπλιώτου, Νικολίτσα Ντρίζη και Χριστίνα Δενδρινού.

Η ταινία είναι μια συμπαραγωγή Ελλάδας και Γερμανίας κι αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο 2014. Αυτή την εποχή βρίσκεται στο στάδιο του post production, από όπου ο Αλέξης Αλεξίου, αντί τυπικού teaser, στέλνει στους αναγνώστες του Flix 6 καρέ, 6 στιγμές, 6 σιβυλλικές περιγραφές.

Τι ακριβώς μπορεί να συμβαίνει την Τετάρτη στις 04:45; Πρέπει να ξημερώσει για να ανακαλύψουμε...

1Υπήρξε μια στιγμή, κάποιο καλοκαίρι σκέφτεσαι, που ήσουν σίγουρος πως θα τα καταφέρεις.

2Αυτοί πεινάνε, αυτοί μυρίζουν αίμα και ορμάνε.

3Είμαι επαγγελματίας. Αγαπώ αυτό που κάνω. Αγαπώ τη δουλειά μου.

4Οποιος με αγγίζει δεν πεθαίνει.

5Απαγόρευση στάθμευσης, θέση ασθενοφόρου.

6Ο πρίγκιπας της πόλης.

Θυμηθείτε τι είχε πει ο Αλέξης Αλεξίου στην κουβέντα των 6 σκηνοθετών στην Ελλάδα της κρίσης...