Φεστιβάλ / Βραβεία

Λίγη ακόμη Ελλάδα στο Κάρλοβι Βάρι

στα 10

Εκτός από το αφιέρωμα στους «Νέους Ελληνες Σκηνοθέτες» και την συμμετοχή του ντοκιμαντέρ του Χρήστου Καρακέπελη, «Πρώτη Υλη», στο επίσημο διαγωνιστικό του πρόγραμμα, το 46ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Κάρλοβι Βάρι θα αποτελέσει και το πρώτο σταθμό για δύο ελληνικές ταινίες που δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί.

Λίγη ακόμη Ελλάδα στο Κάρλοβι Βάρι
Ο Χρήστος Λούλης στον «Παράδεισο» του Παναγιώτη Φαφούτη

Τη Δευτέρα 4 Ιουλίου από τις 13.30 μέχρι και τις 17.00 στην αίθουσα συγκεντρώσεων του ξενοδοχείου Thermal, διοργανώνεται φέτος το τμήμα των Works In Progress ταινιών που φιλοξενεί το 46ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Κάρλοβι Βάρι και που απευθύνεται κατά βάση σε διεθνείς διανομείς, εταιρίες διεθνών πωλήσεων και προγραμματιστές κινηματογραφικών φεστιβάλ. Οι ταινίες που συμμετέχουν στο συγκεκριμένο πρόγραμμα βρίσκονται στο τελευταίο στάδιο της δημιουργίας τους και με ένα δείγμα οκτώ λεπτών που θα παρουσιαστεί στο φεστιβάλ φιλοδοξούν να τραβήξουν το ενδιαφέρον της διεθνούς αγοράς.

Ανάμεσα στις 24 ταινίες που θα παρουσιαστούν στο πρόγραμμα και πάντα σύμφωνα με την επίσημη ανακόινωση του φεστιβάλ βρίσκονται και δύο ελληνικά πολυαναμενόμενα πρότζεκτς, ο «Παράδεισος» του Παναγιώτη Φαφούτη και το «L» του Μπάμπη Μακρίδη.

Ο «Παράδεισος», δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία του Παναγιώτη Φαφούτη («Η Κληρονόμος») αφηγείται την ιστορία τεσσάρων ζευγαριών με φόντο το Πατρινό Καρναβάλι, ενώ το ντεμπούτο του Μπάμπη Μακρίδη βάζει το δάχτυλο του στο κέντρο του ακήρυχτου πολέμου μεταξύ μοτοσικλετιστών και αυτοκινητιστών, με πρωταγωνιστή έναν άνθρωπο που ζει μόνιμα μέσα στο αυτοκίνητο του.

Επιπλέον, στα πλαίσια του φεστιβάλ θα διοργανωθεί στις 6 Ιουλίου μια συζήτηση με μέλη των ταινιών που αποτελούν το αφιέρωμα στους «Νέους Ελληνες Σκηνοθέτες». Ανάμεσα τους ο Σύλλας Τζουμέρκας («Χώρα Προέλευσης»), η παραγωγός Μαρία Δρανδάκη, ο Αλέξης Αλεξίου («Ιστορία 52»), ο Αργύρης Παπαδημητρόπουλος («Wasted Youth»), οι οποίοι θα μιλήσουν για τις ταινίες τους αλλά και το φαινόμενο της νέας ελληνικής κινηματογραφικής παραγωγής.

Και όλα αυτά ενώ συνεχίζονται οι προβολές των ελληνικών ταινιών που αποτελούν το τμήμα «Νέοι Ελληνες Σκηνοθέτες» («Κυνόδοντας», «Στρέλλα», «Attenberg», «Ιστορία 52», «Ακαδημία Πλάτωνος», «Wasted Youth», «Χώρα Προέλευσης») και αναμένεται με ενδιαφέρον η προβολή της «Πρώτης Υλης» του Χρήστου Καρακέπελη.

Δείτε εδώ το πρόγραμμα του 46ου Διεθνούς Φεστιβάλ του Κάρλοβι Βάρι

Δείτε εδώ τη συνέντευξη του καλλιτεχνικού διευθυντή του φεστιβάλ, Κάρελ Οχ, για το αφιέρωμα στους «Νέους Ελληνες Σκηνοθέτες»