Συνέντευξη

Παναγιώτης Φαφούτης: (σινεμά) ο Παράδεισος

στα 10

Τον πετύχαμε στο post-production στάδιο του κινηματογραφικού του «Παραδείσου». Ο Παναγιώτης Φαφούτης μίλησε στο Flix για το παρόν και το μέλλον του ελληνικού σινεμά και παραχώρησε αποκλειστικές πρώτες φωτογραφίες της νέας του ταινίας.

Παναγιώτης Φαφούτης: (σινεμά) ο Παράδεισος
«Πάντα ονειρευόμουν ένα σετ ταινίας που θα μοιάζει με πάρτι. Και τώρα το έζησα...»

Οποιος έχει δει τις πολυβραβευμένες μικρού μήκους ταινίες του («Ο Γκόγκος», «Red Sky», «Τα Σαλιγκάρια της Λουλούς») έχει έρθει αντιμέτωπος με τον αθεράπευτο, κινηματογραφικό και μη, ρομαντισμό του. Οποιος τον έχει συναντήσει από κοντά, γνωρίζει την αφοπλιστική του ειλικρίνεια. Η πρώτη του επαφή με την μεγάλου μήκους ταινία, το επίσημο σκηνοθετικό του ντεμπούτο, έγινε πρόπερσι με την «Κληρονόμο». Φέτος όμως, ο Παναγιώτης Φαφούτης παρουσιάζει το καθαρόαιμο προσωπικό του όραμα, την ταινία που ονειρεύτηκε, έγραψε και σκηνοθέτησε επιστρέφοντας στη γενέτειρά του την Πάτρα.

Το Flix τον έκλεψε για λίγο από το μοντάζ και τη φρενίτιδα του πατρινού καρναβαλιού στο οποίο διαδραματίζεται ο «Παράδεισός» του για μία αποκλειστική πρώτη συζήτηση στην ησυχία του αθηναϊκού μεσημεριού.

Τι είναι ο «Παράδεισος»... περιληπτικά

Τέσσερα ζευγάρια μέλη της πατρινής ομάδας «lost in paradise» χάνονται στην μεθυστική ατμόσφαιρα του καρναβαλιού και βρίσκουν τους πραγματικούς τους εαυτούς - αυτούς που κρύβονται κάτω από τη στολή και επιθυμούν να σώσουν ή να αποδράσουν από τις σχέσεις τους.

Η 23χρονη Μαριάνα που φτάνει απ’ το Λονδίνο για να κάνει έκπληξη στον ανυποψίαστο Μιχάλη, τον dj του γκρουπ. Ο 30χρονος Νίκος, ο γκέι μάγειρας της ομάδας που προσπαθεί να βρει το θάρρος να κάνει ερωτική εξομολόγηση στο αφεντικό του. Η 37χρονη Ευγενία, μοδίστρα των «Παραδείσιων» κουστουμιών, που λαχταρά να ξαναφτιάξει τη ζωή της, αλλά φοβάται την αντίδραση της έφηβης κόρης της. Ο 55χρονος Ηλίας, ο οδηγός του άρματος, που μεταμφιεσμένος επιχειρεί με κωμικοτραγικό τρόπο να πείσει την πρώην γυναίκα του να γυρίσει πίσω και να σώσουν το γάμο τους.

Τέσσερις ιστορίες, που ξεδιπλώνονται παράλληλα, διασταυρώνονται, αλληλοεπηρεάζονται και με τη λήξη της γιορτής αναζητούν τον χαμένο (;) τους Παράδεισο...

Πρωταγωνιστές

Ολια Λαζαρίδου, Ερρίκος Λίτσης, Χρήστος Λούλης, Κωνσταντίνος Αβαρικιώτης, Μαρία Σκουλά, Αντρέας Κωνσταντίνου, Νατάσσα Ζάγκα, Μιχάλης Φωτόπουλος, Βαγγέλης Αλεξανδρής, Λίλα Μπακλέση, Μίλτος Νίκας, Γιώργος Ματαράγκας, Λίζα Νεοχωρίτη

Συντελεστές

Σενάριο / Σκηνοθεσία: Παναγιώτης Φαφούτης

Διεύθυνση Φωτογραφίας: Γιώργος Παπανδρικόπουλος

Μοντάζ: Πάνος Βουτσαράς

Ηχος: Δημήτρης Κανελλόπουλος

Μουσική: G Pal

Σκηνικά: Πηνελόπη Βαλτή

Κοστούμια: Ιωάννα Τσάμη

Μακιγιάζ: Εύη Ζαφειροπούλου

Διεύθυνση Παραγωγής: Γιάννης Καραντάνης

Παραγωγός: Μαρία Δρανδάκη

Εxecutive Producer: Κωνσταντίνος Μωριάτης

Φωτογραφίες: Παναγιώτης Ζέππος, Νίκος Ψαθογιαννάκης