Buzz

«Fare Thee Well»: Ο Μάρτιν Σκορσέζε θα κινηματογραφήσει τις τελευταίες συναυλίες των Grateful Dead!

στα 10

Είναι κάπως συγκινητικό: ο σκηνοθέτης πίσω από το «The Last Waltz» να αναλαμβάνει τώρα και το κινηματογραφικό αντίο στους Grateful Dead...

«Fare Thee Well»: Ο Μάρτιν Σκορσέζε θα κινηματογραφήσει τις τελευταίες συναυλίες των Grateful Dead!

Ο ντόρος γύρω από τις συναυλίες των Grateful Dead που σηματοδοτούν τα 50 χρόνια καριέρα τους μεγαλώνει καθημερινά. Το 3ήμερο αποχαιρετιστήριο φεστιβάλ, που πήρε τον τίτλο του από το τραγούδι τους «Fare Thee Well», θα πραγματοποιηθεί το σαββατοκύριακο της 4ης Ιουλίου στο Soldier Field του Σικάγο (το γήπεδο ήταν κι αυτό που φιλοξένησε την μπάντα για τελευταία φορά το 1995, έναν μήνα πριν φύγει ο Γκαρσία από καρδιακή προσβολή) και είναι ήδη sold out. Κάποια εισιτήρια έφτασαν στην μαύρη αγορά τα 110.000 δολάρια. Τη θέση του Γκαρσία ανέλαβε ο τραγουδιστής των Phish, Τρέι Αναστάσιο.

Σήμερα μαθαίνουμε ότι παρών το 3ήμερο μαζί με το συνεργείο του θα είναι ο Μάρτιν Σκορσέζε, για να κινηματογραφήσει τις συναυλίες και να καταθέσει ένα ντοκιμαντέρ που θα κυκλοφορήσει το 2016. Σας θυμίζει κάτι; Ο σκηνοθέτης που κατέγραψε στο «The Last Waltz», ένα από τα πιο σπουδαία μουσικά ντοκιμαντέρ της ιστορίας, τις αποχαιρετιστήριες συναυλίες των The Band, σήμερα καλείται να κάνει το ίδιο και με τους The Grateful Dead.

the last waltz 607

Μαζί με τον Σκορσέζε θα κινηματογραφεί κι ο Αμίρ Μπαρ-Λεβ («The Tillman Story»). Μάλιστα αρχικά εκείνος θα ήταν ο σκηνοθέτης (κι ο Σκορσέζε θα είχε το credit του executive producer) όμως τα πράγματα άλλαξαν και θα κάτσουν και οι δυο τους πίσω από την κάμερα.

«Οι Grateful Dead δεν ήταν απλά μία μπάντα. Ηταν ένας ξεχωριστός κόσμος, ένας άλλος πλανήτης με εκατομμύρια κατοίκους/fans. Είμαι πολύ χαρούμενος που θα κάνουμε αυτό το ντοκιμαντέρ. Είμαι συγκινημένος που θα συμμετέχω όπως μπορώ στον αποχαιρετισμό τους...»

Grateful Dead 607 1

Grateful Dead 607 2

Τα μέλη της μπάντας έβγαλαν και τη δική τους ανακοίνωση:

«Εκατομμύρια ιστορίες έχουν ειπωθεί για τους Grateful Dead μέσα στα χρόνια. Σήμερα που γιορτάζουμε την 50η μας επέτειο ήρθε η ώρα να πούμε εμείς οι ίδιοι την ιστορία μας. Θεωρούμε ότι ο φίλος μας Αμίρ είναι ο κατάλληλος άνθρωπος να μας βοηθήσει, ενώ μόνο ταπεινοί μπορούμε να σταθούμε μπροστά στον Μάρτιν Σκορσέζε. Από το «The Last Waltz» μέχρι το «George Harrison: Living In The Material World» κι από τον Μπομπ Ντίλαν μέχρι τους Rolling Stones, ο Μάρτιν έχει υπογράψει μερικά από τα πιο σπουδαία μουσικά ντοκιμαντέρ όλων των εποχών. Είναι τιμή μας να τον έχουμε στο πλευρό μας. Η 50η μας επέτειος θα είναι μία ιστορική στιγμή για εμάς και τους fans μας κι ανυπομονούμε να μοιραστούμε μαζί τους αυτό το ντοκιμαντέρ...»

Διαβάστε ακόμα: