Buzz

Stranger than fiction: Το τρέιλερ του «The Lovers and the Despot» αποκαλύπτει την (αληθινή) ιστορία μιας εξωφρενικής απαγωγής

στα 10

Κι όμως δεν είναι μυθοπλασία! Το ντοκιμαντέρ «The Lovers and the Despot» εξιστορεί το χρονικό μιας κινηματογραφικής απαγωγής από τον δικτάτορα της Βόρειας Κορέας, Κιμ Τζονγκ-Ιλ.

Stranger than fiction: Το τρέιλερ του «The Lovers and the Despot» αποκαλύπτει την (αληθινή) ιστορία μιας εξωφρενικής απαγωγής

Η ιστορία του «The Lovers and the Despot» είναι τόσο απίθανη κι εξωφρενική που είναι άξιο απορίας πώς μέχρι στιγμής δεν έχει αποτελέσει έμπνευση για μια κινηματογραφική μεταφορά. Ευτυχώς, μπορεί καμιά ταινία μυθοπλασίας να μην έχει αξιοποιήσει μέχρι τώρα το υλικό αυτό για ένα ανεπανάληπτο, εξωτικό, ρομαντικό θρίλερ κατασκοπίας και σινεφιλίας (ναι, αυτή η ιστορία τα έχει όλα!), αλλά οι σκηνοθέτες Ρος Ανταμ και Ρόμπερτ Κάναν ανέλαβαν να μας τη μεταφέρουν σε ένα ντοκιμαντέρ που μοιάζει εξίσου συναρπαστικό.

Ο Σιν Σανγκ-Οκ και η Τσόι Εουν-Χι ήταν ένα διάσημο ζευγάρι σκηνοθέτη και πρωταγωνίστριας, καλλιτέχνη και μούσας, που ερωτεύτηκαν, γύρισαν μαζί ταινίες και απασχόλησαν τα media και τα κινηματογραφικά φεστιβάλ στην πατρίδα τους, τη Νότια Κορέα – και όχι μόνο, με το έργο τους, τη σχέση τους, αλλά, εν τέλει, και με το χωρισμό τους. Μέχρι που τη δεκαετία του ’70 εξαφανίστηκαν από προσώπου γης, έχοντας πέσει θύματα απαγωγής, όπως αποκαλύφθηκε αργότερα, από τον δικτάτορα της Βόρειας Κορέας, Κιμ Τζονγκ-Ιλ.

Διαβάστε ακόμη: Ο Βέρνερ Χέρτσογκ και το internet. Απολαυστικό τρέιλερ για το «Lo and Behold: Reveries of The Connected World»

The Lovers and the Despot 2 607

Θαυμαστής τους και μέγας σινεφίλ, ο παρανοϊκός ηγέτης τούς μετέφερε στη χώρα του προκειμένου να ανανεώσουν το σινεμά της Βόρειας Κορέας και να γυρίσουν ταινίες κάτω από τις αυστηρές οδηγίες του και τους απαράβατους κανόνες του απολυταρχικού καθεστώτος. Φυσικά, το τρομοκρατημένο ζευγάρι θα υπάκουε, γυρίζοντας για χρόνια ασταμάτητα ταινίες (αναμφίβολα προπαγανδιστικές) για λογαριασμό του Κιμ Τζονγκ-Ιλ, και θα κέρδιζε σταδιακά την εμπιστοσύνη του δεσμώτη τους, οργανώνοντας παράλληλα ένα σχέδιο απόδρασης από το αλλόκοτο αυτό χρυσό κλουβί στο οποίο βρέθηκαν φυλακισμένοι για μία ολόκληρη δεκαετία!

Αν αυτή η ιστορία δεν αποτελεί πρώτης τάξεως υλικό για ταινία (ντοκιμαντέρ ή μυθοπλασία), τότε κι εμείς δεν ξέρουμε τι θα αποτελούσε. Πατήστε το play για να διαπιστώσετε κι εσείς ότι μερικές φορές η πραγματικότητα ξεπερνά και την πιο παράλογη φαντασία!

Διαβάστε ακόμη

The Lovers and the Despot poster 607