Industry

«The Interview»: οι Κορεάτες καταδικάζουν τον Ομπάμα απειλούν με τρομοκρατικό χτύπημα

στα 10

Μπορεί οι Σεθ Ρόγκεν & Τζέιμς Φράνκο να πανηγυρίζουν το 1 εκατομμύριο δολάρια την πρώτη μέρα προβολής, οι Κορεάτες όμως πριν λίγη ώρα έβγαλαν επίσημη ανακοίνωση που επιτίθεται προσωπικά στον Πρόεδρο Ομπάμα.

«The Interview»: οι Κορεάτες καταδικάζουν τον Ομπάμα απειλούν με τρομοκρατικό χτύπημα

Εχει γίνει κυριολεκτικά της Κορέας. Oι εκ Βορείου Κορέας χάκερς που ευθύνονται για το χακάρισμα της Sony πίεσαν για την ακύρωση της πρεμιέρας του «The Interview» μέχρι τελευταία στιγμή. Η κωμωδία του Σεθ Ρόγκεν που αναφέρεται σε μία επικείμενη δολοφονία του δικτάτορα της Β. Κορέας, εξέλαβε έμμεσες αλλά σαφείς απειλές: «σύντομα ο κόσμος θα δει τι φρικτή ταινία έκανε η Sony Pictures. Ο κόσμος θα γεμίσει φόβο. Θυμηθείτε την 11η Σεπτεμβρίου του 2001. Σας συνιστούμε να μείνετε μακριά από τα μέρη που θα προβάλλουν την ταινία. Κι αν τα σπίτια σας βρίσκονται κοντά καλύτερα να φύγετε». Διαβάστε το μήνυμα των χάκερς που δημιούργησε ξεκάθαρο διπλωματικό επεισόδιο.

Mετά από μία τόσο σοβαρή απειλή, η Sony κάνει πίσω, ακυρώνει όλο το publicity της ταινίας και στη συνέχεια, μετά την ακύρωση των προβολών σε πολυκινηματογράφους σε όλη τη χώρα, η Sony «αναβάλει» την πρεμιέρα του «The Interview». Μόνο που δέχεται αντιδράσεις, τόσο από τον κόσμο της βιομηχανίας (τι δεδικασμένο δημιουργείται με μία τέτοια υποχώρηση;), όσο κι από τον Πρόεδρο Ομπάμα, ο οποίος θεωρεί λάθος την ακύρωση της ταινίας και υπόσχεται αντίποινα στους Κορεάτες.

Κάτω από αυτή την πίεση, η Sony εγκρίνει τη διανομή της ταινίας σε περιορισμένες αίθουσες, ο κόσμος συρρέει, οι Σεθ Ρόγκεν & Τζέιμς Φράνκο πανηγυρίζουν για τη νίκη της «ελευθερίας του λόγου» (μεγάλη συζήτηση), κάνουν έκπληξη σε κάποιες χριστουγεννιάτικες προβολές υποδεχόμενοι οι ίδιοι τους θεατές και μέσα σε μια μέρα η ταινία συγκεντρώνει 1 εκ. δολάρια στο box office.

The Interview xmas card 607

Αμέσως μετά ξεκινούν φήμες ότι όλο αυτό ήταν διαφημιστικό κόλπο. Επιτρέψτε μας να αμφιβάλουμε. Πρώτον, κανείς δεν τολμά να χρησιμοποιήσει τη φράση «Θυμηθείτε την 11η Σεπτεμβρίου του 2001» ως μέρος διαφημιστικού κόλπου στην Αμερική. Κανείς. Δεύτερον, γιατί να στήσεις όλο αυτό ώστε τελικά η ταινία σου να βγει σε περιορισμένο αριθμό αιθουσών; Δεν κολλάει.

Σήμερα, και συγκεκριμένα πριν από μία ώρα, οι Κορεάτες απάντησαν στην έξοδο της ταινίας και στη συμμετοχή του Πρόεδρου Ομπάμα σε αυτό. Και η επίσημη αυτή απάντηση δεν μοιάζει ως μέρος κανενός αστείου. Διαβάστε την:

Θεωρούμε τον Αμερικανό Πρόεδρο, Μπαράκ Ομπάμα, ως τον κύριο υπαίτιο. Εκείνος πίεσε την Sony Pictures Entertainment να διανέμει την ταινία, εκείνος μπήκε μπροστά στο να ξεσηκώσει και να εκβιάσει τους κινηματογράφους και τους αιθουσάρχες της χώρας να προβάλουν τελικά την ταινία. Μία ταινία που βασίζεται σε ψέματα, μία κωμωδία που στηρίζεται στη δολοφονία του ηγέτη της Β. Κορέας Κιμ Τζονγκ-ουν, μία ταινία που προσβάλει το κύρος της DPRK κυβέρνησης και ενισχύει την τρομοκρατία...

Ενισχύει την τρομοκρατία; Ναι, σωστά διαβάσατε. Κι αν δεν το καταλάβαμε ότι οι απειλές δεν σταματούν, διαβάστε πώς ολοκληρώνεται η δήλωση:

Αν η Αμερική επιμείνει στην αλαζονική της πολιτική, σ' αυτές τις υπεράνω, γκανγκστερικές επιβολές της και συνεχίσει να αγνοεί τις επανειλημμένες προειδοποιήσεις του DPRK καθεστώτος, τόσο ας λάβει υπόψη της ότι αυτές οι πολιτικές της δράσεις θα έρθουν αντιμέτωπες με θανάσιμες συνέπειες από τις οποίες δεν μπορεί να ξεφύγει.

Περισσότερα δημοσιεύματα, θέλουν στέλεχος της Κορεατικής κυβέρνησης να κατηγορεί ευθέως τον Ομπάμα ότι μπλόκαρε το Ιντερνετ στην Κορέα και τον αποκάλεψε «πίθηκο». «Ο Ομπάμα δεν προσέχει ποτέ τα λόγια του και αντιδρά σαν πίθηκος σε τροπική ζούγκλα...»

Διαβάστε περισσότερα: