Buzz

«Stoker»: μία νέα σκηνή και η απόλυτη μαεστρία του Παρκ Τσαν-γουκ!

στα 10

Σε μία νέα σκηνή του «Stoker», ο Παρκ Τσαν-γουκ χτίζει σασπένς κι ατμόσφαιρα μέσα από καθρέφτες, τζάμια, σταγόνες της βροχής. Τρεις άνθρωποι, μία ανάκριση, όσα λέγονται και όσα υποψιαζόμαστε μάς κρατούν στην άκρη της καρέκλας μας...

«Stoker»: μία νέα σκηνή και η απόλυτη μαεστρία του Παρκ Τσαν-γουκ!

Το «Stoker», το αμερικάνικο ντεμπούτο του Παρκ Τσαν-γουκ, έχει κερδίσει εδώ και πολύ καιρό το ενδιαφέρον μας. Η απουσία του από το φεστιβάλ του Βερολίνου μας έκανε να το περιμένουμε με μεγαλύτερη ανυπομονησία. Και να απολαμβάνουμε κάθε έξτρα υλικό που φτάνει στα χέρια μας.

Η υπόθεση θέλει την Μία Γουασικόφσκα ως μια έφηβη με θέματα, που γίνονται χειρότερα όταν πεθαίνει ο πατέρας της. Η επιστροφή του θείου της που υποδύεται ο Μάθιου Γκουντ, μάλλον δεν θα της κάνει καλό, αφού ο γοητευτικός αλλά σκοτεινός συγγενής μοιάζει να σαγηνεύει εξίσου την νεαρή ηρωίδα και την μητέρα της που υποδύεται η Νικόλ Κίντμαν. Κι αν αυτό δεν είναι αρκετό, στην μικρή τους πόλη μια σειρά από ανθρώπους αρχίζουν να εξαφανίζονται μυστηριωδώς και όλα δείχνουν ότι ο θείος, έχει κάτι να κάνει με αυτό.

Mία νέα σκηνή ανάμεσα στο σερίφη της μικρή πόλης που έχει μερικές ερωτήσεις για την έφηβη ηρωΐδα της Μϊα Γουασικόφσκα και τον «θείο», Μάθιου Γκουντ, ο οποίος επεμβαίνει για να κουκουλώσει τα ένοχα μυστικά, κυκλοφόρησε πριν από λίγα λεπτά και μάς χάρισε μερικά επιχειρήματα ακόμα γιατί ο Παρκ Τσαν-γουκ είναι μεγάλος σκηνοθέτης του σασπένς.

Με τη βοήθεια του πιστού μόνιμου διευθυντή φωτογραφίας του Τσανγκ Τσανγκ-χουν (υπεύθυνου για όλη την τριλογία εκδίκησης), ο Παρκ Τσαν-γουκ παίζει με το βάθος πεδίου, τις αντανακλάσεις και τα... νεύρα μας. Δείτε την υγρή κινηματογράφηση του κορεάτη σκηνοθέτη, που μεταφέρει ύπουλα και απειλητικά τον χαρακτήρα του θείου από το ένα δωμάτιο στο άλλο, από την πόρτα στην σκάλα. Οσο οι ηθοποιοί του ερμηνεύουν τους διαλόγους τους παγερά, αργόσυρτα, σιγανά, η κάμερα κινείται, γλιστράει, επιχειρεί να τρυπώσει σε όσα μένουν ανείπωτα. Αριστούργημα!


.

Περισσότερο «Stoker»: