Buzz

Είδαμε το «Spider-Man: Μακριά Από τον Τόπο του» και να γιατί πρέπει να ανυπομονείτε για τον επίλογο της τρίτης φάσης του MCU

στα 10

Η νεα περιπέτεια του αγαπημένου μας webslinger ξεκινάει μετά τα γεγονότα του «Εκδικητές: Η Τελευταία Πράξη» και προλογίζει την τέταρτη φάση του MCU.

Είδαμε το «Spider-Man: Μακριά Από τον Τόπο του» και να γιατί πρέπει να ανυπομονείτε για τον επίλογο της τρίτης φάσης του MCU

Είναι αρκετά δύσκολο για μια (οποιαδήποτε) ταινία να ανταπεξέλθει το βάρος της σκιάς των συνταρακτικών και ταυτόχρονα επικών γεγονότων που σημάδεψαν το «Εκδικητές: Η Τελευταία Πράξη» των Τζον και Αντονι Ρούσο. Για την δεύτερη περιπέτεια του αγαπημένου μας Spider-Man είναι ίσως δυο φορές πιο δύσκολο καθώς το φιλμ όχι μόνο αποτελεί τον επίλογο μιας σειράς που σίγουρα θα αφήσει κινηματογραφική ιστορία, αλλά ταυτόχρονα προσπαθεί να θέσει τα θεμέλια μιας νέας, τέταρτης φάσης, του Marvel Cinematic Universe.

Η τακτική που ακολουθεί η Marvel στις δύο τελευταίες φάσεις του σύμπαντός της, αν εξαιρέσεις την πρώτη όπου η τελευταία ταινία της ήταν οι πρώτοι «Εκδικητές», βγάζει μια λογική. Ακόμα και το μεγάλο φινάλε της δεύτερης φάσης ήταν το πρώτο «Ant-Man» και όχι «Η Εποχή του Ούλτρον». Οπως και στη περίπτωση της τρίτης φάσης η λογική είναι να θέσει έναν πιο ελαφρύ τόνο ως επίλογο.

Η ταινία «Spider-Man: Μακριά Από τον Τόπο του» προβάλλεται από τις 3 Ιουλίου σε επιλεγμένα previews σε όλη την Ελλάδα και κυκλοφορεί κανονικά στις αίθουσες από τις 4 Ιουλίου από την Feelgood Entertainment.

spider-man 607

Είδαμε πρόσφατα το «Spider-Man: Μακριά Από τον Τόπο του» και μπορούμε να διαβεβαιώσουμε με σιγουριά πως όχι μόνο κλείνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την αυλαία της τρίτης φάσης του σύμπαντος της Marvel αλλά και στέκεται επάξια ως μια διασκεδαστική καλοκαιρινή blockbuster ταινία. Ετσι μοιραζόμαστε μαζί σας μερικά πράγματα που θα σας κάνουν να ανυπομονείτε ακόμη περισσότερο για την τελευταία περιπέτεια του φιλικού και παιδιού-της-διπλανής-πόρτας υπερήρωα Spider-Man.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ακολουθούν κάποια spoilers από την ταινία «Εκδικητές: Η Τελευταία Πράξη», γι’ αυτό όσοι δεν έχετε δει ακόμη την ταινία καλύτερα σταματήστε να διαβάζετε εδώ.

spider-man 607

Δεν είναι η πρώτη φορά που ακούμε ένα ποπ τραγούδι στους τίτλους αρχής μια ταινίας στο MCU. Ακόμη θυμόμαστε το «Blue (Da Ba Dee)» των Eiffel 65 στο «Iron Man 3». Και πόσο ταιριαστό είναι το κομμάτι «I Will Alway Love You» της Γουίτνεϊ Χιούστον να ανοίγει την ταινία μαζί με ένα βίντεο αφιέρωμα στον Τόνι Σταρκ της καρδιάς μας.

Και μιας και μιλάμε για τον Τονι-Iron Man-Σταρκ, η παρουσία/απουσία του είναι έντονα διάχυτη σε ολόκληρη την ταινία. Και όχι μόνο αυτό αλλά φαίνεται πως έχει στοιχειώσει και τον Πίτερ Πάρκερ που προσπαθεί, με δυσκολία, να ξεπεράσει τον χαμό του.

Μετά από αρκετό καιρό ο Νικ Φιούρι και η Μαρία Χιλ έχουν επιτέλους μεγαλύτερους ρόλους σε ταινία της Marvel. Δυο από τους πρώτους χαρακτήρες που είδαμε ποτέ σε ταινία του MCU επιτέλους επιστρέφουν δυναμικά και στο κλείσιμο της τρίτης φάσης. Ελπίζουμε να συνεχίσουν και στις επόμενες.

Ο Πίτερ Πάρκερ και ο Κουέντιν Μπεκ (aka Mysterio) είναι φιλαράκια. Ναι ξέρουμε ότι ακούγεται περίεργο αλλά, όπως συμβαίνει με τον Mysterio, τίποτα από όσα βλέπουμε δεν δείχνει αληθινό.

Διαβάστε ακόμα: Και τώρα τι; Το Κινηματογραφικό Σύμπαν της Marvel μετά το «Εκδικητές: Η Τελευταία Πράξη»

spider-man 607

Οπως προδίδει και η αφίσα της ταινίας, ο Spider-Man και οι συμμαθητές του, ταξιδεύουν σε ολόκληρη την Ευρώπη ξεκινώντας από Βενετία, μετά Ελβετικές Αλπεις, Πράγα, Βερολίνο, Ολλανδία και να καταλήξουν στο Λονδίνο. Πολλά πράγματα μπορούν, και θα συμβούν, σε όλο αυτό το ταξίδι.

Μέσα στην βαλίτσα του ο Πίτερ Πάρκερ δεν πακετάρισε μόνο τα ρούχα του (και την μίνι οδοντόκρεμά του). Αλλά και τέσσερις από τις πιο κλασικές στολές του Spider-Man, ανάμεσά τους την κόκκινη και μπλε και την στελθ στολή του.

Κάποια στιγμή μάλιστα γίνεται αναφορά των multiverse στο MCU. Μπορεί αυτό να αποδείχθηκε πέρσι στο «Spider-Man: Μέσα στο Αραχνο-Σύμπαν, αλλά είναι η πρώτη φορά που το ακούμε σε ταινία του MCU.

Διαβάστε ακόμα: Ετοιμάζεται η Marvel να γράψει ιστορία με τον πρώτο γκέι υπερήρωα σε πρωταγωνιστικό ρόλο;

spider-man 607

Κάπου πήρε το μάτι μας και τον Γκους, την γάτα της Κάρολ Ντάνβερς (aka Captain Marvel) ή ήταν η ιδέα μας; Ετοιμαστείτε να δείτε πολλά και διάφορα easter eggs στη ταινία.

Μπορεί οι «Εκδικητές: Η Τελευταία Πράξη» να μην είχε καμία post-credit σκηνή, αλλά εδώ υπάρχουν δυο. Αξίζει να περιμένετε να τις δείτε και τις δυο οι οποίες αξίζουν όχι μόνο για το wtf του πράγματος αλλά, ειδικά η πρώτη, αλλάζει σίγουρα τους κανόνες του παιχνιδιού για τα επόμενα Spider-Man.


Η ταινία «Spider-Man: Μακριά Από τον Τόπο του» προβάλλεται από τις 3 Ιουλίου σε επιλεγμένα previews σε όλη την Ελλάδα και κυκλοφορεί κανονικά στις αίθουσες από τις 4 Ιουλίου από την Feelgood Entertainment.

spider-man poster 607