Buzz

Μετά τους «The Nice Guys» έρχεται ο «Doc Savage»!

στα 10

Ο Σέιν Μπλακ και ο Ντουέιν - The Rock - Τζόνσον αναλαμβάνουν να αποδώσουν δικαιοσύνη, χαρίζοντας στον απροσάρμοστο πρόγονο του Σούπερμαν τη δική του ταινία.

Μετά τους «The Nice Guys» έρχεται ο «Doc Savage»!

Μπορεί το απολαυστικά ρετρό buddy movie του, «The Nice Guys», να μην είχε την ανταπόκριση που αναμενόταν στα ταμεία (και δεν εννοούμε μόνο στην Ελλάδα), όμως αυτό δεν μοιάζει να έχει πτοήσει καθόλου τον Σέιν Μπλακ, ο οποίος έχει ήδη βάλει μπροστά την επόμενη ταινία του.

Και φαντάζει σαν μια ιδανική συνάντηση των υπερηρωικών κόμικ με το ιδιαίτερο χιούμορ του σκηνοθέτη και την αγαπημένη του vintage αισθητική: Πρόκειται για μια κινηματογραφική μεταφορά των περιπετειών του Doc Savage, ενός σούπερ ήρωα από τα κόμικ της δεκαετίας του ’30 και του ’40, ο οποίος κατείχε υπεράνθρωπες δυνάμεις και εξελιγμένη ευφυΐα και θεωρείται ότι ενέπνευσε τη δημιουργία του Σούπερμαν.

Παρ’ όλο που ο Μπλακ έχει προτεραιότητα στο προσεχές πρόγραμμά του την αναβίωση του «Κυνηγού», ο σκηνοθέτης έχει ήδη βρει τον ηθοποιό που θα ενσαρκώσει τον Doc Savage στο πρόσωπο (και στα μούσκουλα) του Ντουέιν - The Rock - Τζόνσον, ο οποίος και ανακοίνωσε μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο instagram το πρότζεκτ, που, όπως όλα δείχνουν, θα έχει πίσω του την ίδια συγγραφική ομάδα με το «The Nice Guys». Και ανέλαβε να μας συστήσει τον ιδιόρρυθμο αυτό υπερήρωα...

Διαβάστε ακόμη: Ο Ντουέιν - The Rock - Τζόνσον ετοιμάζεται ν' αντιμετωπίσει τη Σαρλίζ Θερόν στο «Fast 8»

Dwayne Johnson instagram

«Είναι ΕΠΙΣΗΜΟ: Για όλους τους φαν των κόμικ, ξέρετε ήδη ότι ο πρώτος υπερήρωας στον κόσμο (πριν από τον Σούπερμαν) είναι ο “Ανδρας από Μπρούτζο”, ο Κλαρκ “Doc” Σάβατζ αυτοπροσώπως.

Θέλω να ευχαριστήσω τον κολλητό μου, τον σκηνοθέτη/σεναριογράφο Σέιν Μπλακ, και τη συγγραφική του ομάδα, Αντονι Μπαγκαρότσι και Τσακ Μόντρι, που πέταξαν από το Λος Αντζελες και κάθισαν μαζί με μένα και με τον παραγωγό μας, Χάιραμ Γκαρσία, αυτό το σαββατοκύριακο για να συζητήσουμε για αυτό το πολύ cool σχέδιο.

Οι φαν των κόμικ σε όλο τον κόσμο ξέρουν ότι το τέλειο πράγμα γύρω από τον Doc Savage είναι ότι υπήρξε η έμπνευση πίσω από τον Σούπερμαν. Το μικρό του όνομα είναι Κλαρκ, τον αποκαλούν “Ανδρα από Μπρούτζο”, αποσύρεται στο δικό του “Οχυρό της Μοναξιάς” στην Αρκτική κλπ.

Από τη γέννησή του, ο Doc είχε σωματικά και πνευματικά εκπαιδευτεί από τον πατέρα του και μια ομάδα επιστημόνων, προκειμένου να γίνει το τέλειο δείγμα του ανθρώπινου είδους, σε επίπεδο ιδιοφυΐας. Οι οξυμένες αισθήσεις του είναι πέρα από κάθε λογική. Μπορεί ακόμα και να αναγνωρίσει το άρωμα μιας γυναίκας από ένα μίλι μακριά. Είναι κυριολεκτικά εξπέρ στα πάντα».

Doc Savage 3

«Αλλά αυτός είναι ο νούμερο ένα λόγος που είμαι ενθουσιασμένος που θα γίνω ο Doc Savage: ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΓΑΜΗΜΕΝΟΣ ΞΕΚΑΡΔΙΣΤΙΚΟΣ ΠΑΡΑΞΕΝΟΣ ΤΥΠΟΣ!

Με αυτοπεποίθηση, αλλά εντελώς αθώα, έχει μηδενικές κοινωνικές ικανότητες εξαιτίας της ανατροφής του, οπότε κάθε αλληλεπίδραση που έχει με κάποιον είναι άμεση, αλλόκοτη, συχνά άβολη και εξωφρενικά ξεκαρδιστική.

Αφού μιλήσαμε για ώρες με τον Σέιν Μπλακ, μπορώ να καταλάβω γιατί ο δημιουργός του Σούπερμαν πήρε τα καλύτερα κομμάτια του Doc Savage και άφησε απ’ έξω το κομμάτι του αλλόκοτου τύπου. Αλλά για μας, είναι αυτό ακριβώς το κομμάτι που κάνει τον Clark “Doc” Savage τόσο γαμάτο! Δεν μπορώ να περιμένω να βυθιστώ σε αυτόν τον μοναδικό χαρακτήρα».

Τάδε έφη Ντουέιν - The Rock - Τζόνσον, κι εμείς δεν μπορούμε παρά να συμμεριστούμε τον ενθουσιασμό του για έναν τόσο απροσάρμοστο υπερήρωα, ειδικά ως αντίδοτο στην ανυπόφορη σοβαροφάνεια του (γκουχ γκουχ) «Batman v Superman: Η Αυγή της Δικαιοσύνης».

Διαβάστε ακόμη

Doc Savage 1

Doc Savage 2