Φεστιβάλ / Βραβεία

«Oscar Bait»: Η τέλεια (ξεδιάντροπη) συνταγή για να εξασφαλίσεις σίγουρες οσκαρικές υποψηφιότητες!

στα 10

Στο «Late Night», ο Σεθ Μέγιερς παραδίδει ένα από τα καλύτερα σκετς του με ένα ξεκαρδιστικό βίντεο-παρωδία για τα μυστικά των ταινιών με οσκαρικές φιλοδοξίες.

«Oscar Bait»: Η τέλεια (ξεδιάντροπη) συνταγή για να εξασφαλίσεις σίγουρες οσκαρικές υποψηφιότητες!

Δεν είναι ακριβώς μυστικό ότι τα Οσκαρ αγαπούν τα δακρύβρεχτα δράματα, τις φυλετικές εντάσεις και τις ανίατες ασθένειες, επενδύοντας –συχνά με υπερβολή– δεκάδες υποψηφιότητες στις ταινίες που προσφέρουν ένα ή περισσότερα από τα παραπάνω σε αφθονία.

Με αφορμή την προσεχή απονομή των Οσκαρ, λοιπόν, στο τελευταίο επεισόδιο του «Late Night», ο οικοδεσπότης Σεθ Μέγιερς ανέλαβε να συγκεντρώσει σε ένα ψεύτικο τρέιλερ για μια φανταστική ταινία με τίτλο… «Oscar Bait» όλα εκείνα τα μοτίβα και τα κλισέ που προκαλούν ασυγκράτητο ενθουσιασμό στα μέλη της Ακαδημίας.

Διαβάστε ακόμη: Oscars 2017: 8 πράγματα που αν συμβούν θα αλλάξουν την οσκαρική ιστορία για πάντα

Oscar Bait 607

Το «Manchester by the Sea» αποτελεί μάλλον τον βασικό στόχο της παρωδίας στο συγκεκριμένο βίντεο, με ολίγο από «Moonlight» και «Carol» (υπόγεια ερωτική ένταση, κανείς;), και «Fences», δίνοντας έμφαση στις υπερβολικές δραματικές ερμηνείες, τις επιτηδευμένες λήψεις, τους βαρύγδουπους συμβολισμούς και τις πομπώδεις ατάκες που τόσο λατρεύουν να επιβραβεύουν τα Οσκαρ.

Δείτε παρακάτω το απολαυστικό βίντεο, το οποίο σε έναν ιδανικό κόσμο θα έβρισκε τη θέση που του αξίζει στην εναρκτήρια σεκάνς της τελετής των Οσκαρ.


Διαβάστε ακόμη