Buzz

Η Πέγκι Λίπτον δεν μένει πια στο Twin Peaks

στα 10

Σε ηλικία 72 ετών πέθανε η ηθοποιός Πέγκι Λίπτον, γνωστή κυρίως μέσα από τους ρόλους της στις cult τηλεοπτικές σειρές «Mod Squad» και «Twin Peaks».

Η Πέγκι Λίπτον δεν μένει πια στο Twin Peaks

Η Πέγκι Λίπτον μπορεί να μην απέκτησε ποτέ ακριβώς την καριέρα που αντιστοιχούσε ίσως στο ταλέντο και στο αιθέριο παρουσιαστικό της, θα κέρδιζε όμως την αθανασία μόνο και μόνο χάρη στη συμμετοχή της σε δύο μοναδικές cult στιγμές της μικρής οθόνης.

Γεννημένη το 1946 στη Νέα Υόρκη, η Λίπτον κέρδισε σε ηλικία 22 ετών τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην αστυνομική τηλεοπτική σειρά «Mod Squad», ως μία από τους τρεις μυστικούς αστυνομικούς που αποτελούσαν τους βασικούς ήρωες. Μια από τις πρώτες σειρές της εποχής που φιλοξένησε ένα πρωταγωνιστικό πολυφυλετικό καστ («ένας μαύρος, ένας λευκός, μια ξανθιά», όπως διέδιδαν οι διαφημίσεις), το «Mod Squad» θα διαρκούσε από το 1968 έως το 1973, χαρίζοντας στη Λίπτον μια Χρυσή Σφαίρα και τέσσερεις υποψηφιότητες για Εμμυ, μετατρέποντάς την ταυτόχρονα σε fashion icon για τις εμφανίσεις της που συμβάδιζαν με τη δημοφιλή τότε τάση των παιδιών των λουλουδιών.

Διαβάστε ακόμη: Ο Αλβιν Σάρτζεντ δεν ήταν ένας συνηθισμένος σεναριογράφος

Mod Squad 607 Η Λίπτον με τους συμπρωταγωνιστές της στο «Mod Squad»

Η Λίπτον θα αποσυρόταν σε μεγάλο βαθμό από την υποκριτική για να αφοσιωθεί στο ρόλο της μητέρας και να μεγαλώσει τις δυο της κόρες, τις αργότερα επίσης ηθοποιούς, Κιντάντα και Ρασίντα Τζόουνς.

Ομως η επιστροφή της στην ηθοποιία θα άξιζε και με το παραπάνω την αναμονή, καθώς η Λίπτον θα πρωταγωνιστούσε σε μια ακόμα πιο κλασική στιγμή της τηλεόρασης, το «Twin Peaks» του Ντέιβιντ Λιντς, ερμηνεύοντας τη Νόρμα Τζένινγκς, ιδιοκτήτρια του ντάινερ με τις λαχταριστές πίτες και τον καλύτερο καφέ στον κόσμο, όπου εκτυλισσόταν μεγάλο μέρος της σειράς. Η Λίπτον θα επέστρεφε στον αλλόκοτο κόσμο του Λιντς και για την πρόσφατη αναβίωση του «Twin Peaks».

Twin Peaks 607

Twin Peaks 607 Η Πέγκι Λίπτον στο «Twin Peaks»

Την περίοδο της επιτυχίας του «Mod Squad», η Λίπτον κυκλοφόρησε επίσης ως τραγουδίστρια ένα άλμπουμ με δημοφιλείς διασκευές, που έφερε ως τίτλο το όνομά της, ενώ η προσωπική της ζωή περιλάμβανε σχέσεις με τον Πολ ΜακΚάρτνεϊ, τον Σάμι Ντέιβις Τζ, τον Ελβις Πρίσλεϊ και τον μουσικό παραγωγό Λου Αντλερ. Ο μόνος της γάμος, ωστόσο, ήταν με τον μουσικό Κουίνσι Τζόουνς, πατέρα και των δυο της παιδιών, ο οποίος διήρκεσε 16 χρόνια, αφού πρώτα απασχόλησε τα πρωτοσέλιδα και προκάλεσε ρατσιστικές αντιδράσεις, σε μια εποχή που οι διαφυλετικοί γάμοι κάθε άλλο παρά ήταν συνηθισμένοι.

Peggy Lipton 607 Η Λίπτον με την κόρη της, Ρασίντα Τζόουνς, και τον Κούνσι Τζόουνς

Πέρα από τις δύο μεγάλες τηλεοπτικές της επιτυχίες, η καριέρα της Λίπτον δεν απογειώθηκε πραγματικά ποτέ, αρκούμενη σε σποραδικές εμφανίσεις στο σινεμά και την τηλεόραση. Ανάμεσα στις τελευταίες ήταν και η σειρά «Angie Tribeca», όπου για μερικά επεισόδια ερμήνευσε τη μητέρα της πρωταγωνίστριας και πραγματικής της κόρης, Ρασίντα Τζόουνς.

Ο θάνατος της Λίπτον οφείλεται σε καρκίνο του εντέρου, με τον οποίο διαγνώσθηκε για πρώτη φορά το 2004.

Mod Squad 607

Διαβάστε ακόμη

Mod Squad 607