Buzz

Ο Πίτερ Μέιχιου, ο ηθοποιός που έδωσε στον Chewbacca ψυχή, έφυγε για έναν γαλαξία πολύ, πολύ μακριά

στα 10

Ταυτίστηκε με ένα ρόλο στην καριέρα του, αλλά αυτός ήταν ένας από τους κλασικότερους ρόλους στο σινεμά.

Ο Πίτερ Μέιχιου, ο ηθοποιός που έδωσε στον Chewbacca ψυχή, έφυγε για έναν γαλαξία πολύ, πολύ μακριά

Ο Πίτερ Μέιχιου έφυγε από τη ζωή στα 74 χρόνια του και οι συνεργάτες του από το σύμπαν του «Star Wars», από τον Τζορτζ Λούκας ως τον Χάρισον Φορντ και τον Μαρκ Χάμιλ, έσπευσαν να τον αποχαιρετήσουν με ζεστασιά και συγκίνηση.

"Chewie, we' re home": Θυμηθείτε πώς νιώσαμε βλέποντας το teaser για το «Star Wars: The Force Awakens»

peter mayhew 607

Ο Λονδρέζος Μέιχιου δούλευε ως νοσηλευτής, την εποχή που ο Τζορτζ Λούκας αναζητούσε κάποιον για να ενσαρκώσει τον Chewbacca στον πρώτο «Πόλεμο των Αστρων», το 1977. Το βασικό κριτήριο ήταν ο υποψήφιος να ξεπερνά σε ύψος τον Νταρθ Βέιντερ! Καθώς ο Πίτερ Μέιχιου έφτανε τα 2.20, ήταν σωματικά ιδανικός για το ρόλο του Γούκι πολεμιστή και συνοδοιπόρου του Χαν Σόλο. Στην πορεία, ωστόσο και μέσα από πολλούς... πολέμους των άστρων («Star Wars», 1977, «The Empire Strikes Back», 1980, «Return of the Jedi», 1983, «Revenge of the Sith», 2005 ως και το «The Force Awakens» το 2015), ο Πίτερ Μέιχιου, με το βλέμμα του και την ενέργειά του εξέλιξε τον Chewie σ' έναν από τους πιο αγαπημένους και ξεχωριστούς ήρωες του σύμπαντος της saga.

peter mayhew 607

peter mayhew 607

Ο Τζορτζ Λούκας δήλωσε, «Ο Πίτερ ήταν ένας υπέροχος άνθρωπος. Εφτανε όσο κοντά μπορεί να φτάσει άνθρωπος σ' ένα Γούκι: μεγάλη καρδιά, ευγενική φύση... κι έμαθα να τον αφήνω πάντα να κερδίζει. Ηταν καλός φίλος και η απώλειά του με στενοχωρεί.»

peter mayhew 607

Ο Χάρισον Φορντ έστειλε στον Τύπο το δικό του αποχαιρετισμό: «Ο Πίτερ Μέιχιου ήταν ένας καλός και γλυκός άνθρωπος, προικισμένος με μεγάλη αξιοπρέπεια κι ευγενικό χαρακτήρα. Αυτές τις πλευρές της δικής του προσωπικότητας, μαζί με το πνεύμα του και τη χάρη του, προσέδωσε στον Chewbacca. Ημαστε σύντροφοι στο σινεμά και φίλοι στη ζωή για πάνω από 30 χρόνια και τον αγαπούσα. Επένδυσε τον ήρωα με την ψυχή του και προσέφερε μεγάλη απόλαυση στο κοινό του "Star Wars". Ο Chewbacca ήταν υπεύθυνος για ένα σημαντικό κομμάτι της επιτυχίας των ταινιών που κάναμε μαζί. Ηξερε πόσο σημαντικοί ήταν οι φαν του franchise και τους ήταν αφοσιωμένος. Εγώ κι εκατομμύρια άλλοι δεν θα ξεχάσουμε ποτέ τον Πίτερ κι όσα μας χάρισε. Η σκέψη μου βρίσκεται με την αγαπημένη σύζυγό του Αντζι και τα παιδιά του. Καλή ανάπαυση, αγαπημένε μου φίλε.»

Διαβάστε παρακάτω πώς αποχαιρέτησαν άλλοι συνεργάτες και φίλοι τον Πίτερ Μέιχιου:








Δείτε ακόμη: Chewbacca & Tζέι Τζέι Εϊμπραμς αναπαραστούν την κλασική σκηνή του «Η Λαίδη και ο Αλήτης»