Buzz

Προσεχώς: Ποιες ταινίες θα κάνουν πρεμιέρα στις αίθουσες την Πέμπτη 8 Ιουλίου

στα 10

Σημειώστε πόσες και ποιες ταινίες θα κάνουν πρεμιέρα αυτή την Πέμπτη.

Flix Team
Προσεχώς: Ποιες ταινίες θα κάνουν πρεμιέρα στις αίθουσες την Πέμπτη 8 Ιουλίου

Δεύτερη εβδομάδα του Ιουλίου με μεγάλο blockbuster, οσκαρικά χαρτιά που μετράνε, ντοκιμαντέρ που αξίζουν και επανεκδόσεις που επιμένουν... κλασικά.


Αναζητήστε στον κινηματογραφικό οδηγό του Flix όλες τις ταινίες που παίζονται ήδη στις αίθουσες, αυτές που έρχονται και για τις οποίες ανυπομονούμε περισσότερο, το τοπ-5 του Flix από τις νέες ταινίες της εβδομάδας και ώρες προβολών στις αίθουσες Αθήνας, Θεσσαλονίκης και ολόκληρης της Ελλάδας - και σε όλα τα θερινά.


The Father 607

Ο Πατέρας (The Father) του Φλόριαν Ζέλερ

Οταν η κόρη του Αν του ανακοινώνει ότι θα φύγει για να ζήσει στο Παρίσι, ο Αντονι, ένας συνταξιούχος μηχανικός, δηλώνει ότι δεν πρόκειται να εγκαταλείψει το διαμέρισμά του στο Λονδίνο, ακόμη κι αν κι ο ίδιος ανησυχεί για το τι μπορεί να του συμβεί. Η Αν ανησυχεί επίσης καθώς ο πατέρας της δείχνει σημάδια άνοιας. Την μια στιγμή είναι απολύτως διαυγής, και την επόμενη δεν την αναγνωρίζει, ούτε αναγνωρίζει το σπίτι του. Η Αν αποφασίζει να προσλάβει μια νοσοκόμα για να τον φροντίζει, αλλά ο Αντονι επιμένει ότι δεν χρειάζεται βοήθεια. Την ίδια στιγμή, κάθε φορά που δεν μπορεί να βρει κάτι, αναρωτιέται αν είναι στο διαμέρισμά του κι αρχίζει να υποπτεύεται ακόμη και την κόρη του ότι τον μπερδεύει ηθελημένα για να τον πείσει ότι κάτι δεν πάει καλά με το μυαλό του.

To κινηματογραφικό ντεμπούτο του γάλλου θεατρικού συγγραφέα και σκηνοθέτη Φλόριαν Ζέλερ, με το Οσκαρ Α' Ανδρικού Ρόλου για τον Αντονι Χόπκινς και την παγκοσμια επιτυχία. | Αναζητήστε εδώ περισσότερες πληροφορίες για την ταινία, τους συντελεστές και τις προβολές της σε όλη την Ελλάδα.

black widow main

Black Widow της Κέιτ Σόρτλαντ

Μια επικίνδυνη συνοµωσία φέρνει τη Νατάσα Ρομανόφ, γνωστή ως Black Widow, αντιµέτωπη µε τις ρίζες της.Ενας αντίπαλος την καταδιώκει ανελέητα και η Natasha θα βρεθεί να παλεύειµε το κατασκοπικό παρελθόν της, αλλά και τις διαλυµένες σχέσεις που άφησεπίσω της πριν γίνει µία από τους Εκδικητές.

Η Black Widow αποκτά την δική της ταινία και πέρα από μια θεαματική περιπετεια κι ένα origin story, αυτή είναι η ταινία για μια γυναίκα που ενηλικιώνεται… | Αναζητήστε εδώ περισσότερες πληροφορίες για την ταινία, τους συντελεστές και τις προβολές της σε όλη την Ελλάδα.

καρούζος

Νίκος Καρούζος: Ο Δρόμος για το Εαρ του Γιάννη Καρπούζη

Ενας επίμονος ερευνητής εξετάζει την ταραχώδη ζωή και το ανεξερεύνητο έργο του μοντερνιστή ποιητή Νίκου Καρούζου. Καταδύεται έτσι σε ένα πλήθος αρχείων, ταινιών γυρισμένων σε φιλμ σούπερ 8 και ιστορικών γεγονότων, περνάει από τη συννεφιασμένη Αθήνα, το Ναύπλιο, την Κρονστάνδη και τη Στοκχόλμη, για να καταλήξει στο «έαρ», στην «άνοιξη» της ιστορίας που δεν έχει έρθει ακόμη.

Το έργο και η προσωπικότητα του Νίκου Καρούζου σε ένα ντοκιμαντέρ που ερευνά, αρχειθετεί, αναζητά και αναδεικνύει την πολυπρόσωπη επιδρασή του στις νεότερες γενιές. | Αναζητήστε εδώ περισσότερες πληροφορίες για την ταινία, τους συντελεστές και τις προβολές της σε όλη την Ελλάδα.

Dreambuilders

Ονειρομπελάδες (Dreambuilders) της Κιμ Χάγκεν Τζένσεν

Η Μίνα, μια νεαρή κοπέλα που κάνει χρήση της νέας της ικανότητας να δημιουργεί και να ελέγχει τα όνειρα άλλων ανθρώπων, πρόκειται να διδαχθεί από την ενοχλητική αδερφή της ένα μάθημα.

Δανέζικο animation για όνειρα και πραγματικότητες. Από τις 8 Ιουλίου στις αίθουσες. | Αναζητήστε εδώ περισσότερες πληροφορίες για την ταινία, τους συντελεστές και τις προβολές της σε όλη την Ελλάδα.

Last Year in Marienbad

Πέρυσι στο Μάριενμπαντ (L' Annee Derniere a Marienbad) του Αλέν Ρενέ

Σε ένα πολυτελές ξενοδοχείο στην εξοχή, ένας άντρας (Χ) χρησιμοποιεί όλα τα θεμιτά μέσα για να πείσει μια παντρεμένη γυναίκα (Α) να φύγει μαζί του. Η γυναίκα μόλις και μετά βίας μπορεί να ανακαλέσει στη μνήμη της την ερωτική ιστορία που είχαν, ή ίσως δεν είχαν, τον προηγούμενο χρόνο στο Μάριενμπαντ. Ο σύζυγος ή συνοδός (Μ), παραμένει σταθερά και διακριτικά στο πλευρό της, ρωτώντας κάθε λίγο για την υγεία της, αδιαφορώντας για τα αισθήματά της.

Μια από τις πιο λυρικές, σουρεαλιστικές, παράδοξα ρομαντικές και πιο όμορφες ταινίες της ιστορίας του κινηματογράφου, μια μοναδική ευκαιρία όταν μπορείς να τη δεις στη μεγάλη οθόνη. Από τις 8 Ιουλίου σε επανέκδοση με νέες ψηφιακές κόπιες. | Αναζητήστε εδώ περισσότερες πληροφορίες για την ταινία, τους συντελεστές και τις προβολές της σε όλη την Ελλάδα.

Cries and Whispers

Κραυγές και Ψίθυροι (Cries and Whispers) του Ινγκμαρ Μπέργκμαν

Στο γύρισμα του αιώνα, λίγο πριν μπει ο εικοστός, σε μία εξοχική έπαυλη μοναδικής ομορφιάς, τρεις αδελφές ανταμώνουν για να παρηγορήσουν τη μία τους που πεθαίνει από καρκίνο. Η Αγκνες είναι μόλις 37, αλλά η ζωή της πλησιάζει στο τέλος της. Παίζει λίγο πιάνο, ζωγραφίζει λίγο, αλλά είναι ένας μοναχικός άνθρωπος, που στην καθημερινότητά του υπάρχει μόνο η περίπου συνομήλική της οικιακή βοηθός. Οταν η κατάσταση της υγείας της επιδεινώνεται, έρχονται στο οικογενειακό αρχοντικό οι δύο αδελφές της για να χαρίσουν στην ετοιμοθάνατη παρηγοριά και αγάπη. Όμως είναι τόσο διαφορετικές οι αδελφές μεταξύ τους: η μεγαλύτερη, η Κάριν, είναι εγκλωβισμένη σε ένα άτυχο γάμο με κάποιον μεγαλύτερό της, που μισεί και σιχαίνεται. Κάτω από την κοινωνικό προσωπείο που με μεγάλη επιμέλεια συντηρεί, η γυναίκα είναι δυστυχισμένη και οργισμένη για το αδιέξοδο στην προσωπική της ζωή. Τελείως διαφορετικός χαρακτήρας είναι η μικρότερη αδελφή, που έρχεται κι αυτή για να συμπαρασταθεί στην Αγκνες, η Μαρία, η οποία είναι εξωστρεφής, καλοπαντρεμένη και ευτυχισμένη, όντας ωστόσο μια ρηχή, φιλάρεσκη γυναίκα, που η μόνη της έννοια είναι να περνάει καλά και να είναι αρεστή στους άλλους. Αυτό το εκρηκτικό μείγμα ψυχοσυνθέσεων των τριών γυναικών, οι οποίες ενώνονται μόνο από το αίμα και τη αγάπη μεταξύ τους, θα οδηγήσει σε έντονες συγκρούσεις, καθώς οι τρεις γυναίκες θυμούνται και επαναξιολογούν την κοινή τους πορεία, αλλά και τις ξεχωριστές διαδρομές στη ζωή τους.

Το αριστούργημα του Ινγκμαρ Μπέργκμαν, υποψήφιο για 5 Οσκαρ - κέρδισε το Οσκαρ Φωτογραφίας - σε επανέκδοση με νέες ψηφιακές κόπιες. | Αναζητήστε εδώ περισσότερες πληροφορίες για την ταινία, τους συντελεστές και τις προβολές της σε όλη την Ελλάδα.

Jamaica

Η Ταβέρνα της Τζαμάικα (Jamaica Inn) του Αλφρεντ Χίτσκοκ

Στην Κορνουάλη του 1819, μια κοπέλα διαπιστώνει ότι οι γείτονές της είναι μια συμμορία κακοποιών που προκαλούν ναυάγια για να τα λεηλατούν και να πουλούν τα λάφυρα.

Η τελευταία βρετανική ταινία του Χίτσκοκ πριν μεταφερθεί στο Χόλιγουντ, βασισμένη στο μυθιστόρημα της Δάφνης Ντι Μοριέ. | Αναζητήστε εδώ περισσότερες πληροφορίες για την ταινία, τους συντελεστές και τις προβολές της σε όλη την Ελλάδα.


Αναζητήστε στον κινηματογραφικό οδηγό του Flix όλες τις ταινίες που παίζονται ήδη στις αίθουσες, αυτές που έρχονται και για τις οποίες ανυπομονούμε περισσότερο, το τοπ-5 του Flix από τις νέες ταινίες της εβδομάδας και ώρες προβολών στις αίθουσες Αθήνας, Θεσσαλονίκης και ολόκληρης της Ελλάδας - και σε όλα τα θερινά.