Buzz

Προσεχώς: Ποιες ταινίες θα κάνουν πρεμιέρα την Πέμπτη, 7 Σεπτεμβρίου

στα 10

Σημειώστε από τώρα ποιες ταινίες θα βγουν στις κινηματογραφικές αίθουσες την Πέμπτη και κάντε πρόγραμμα!

Προσεχώς: Ποιες ταινίες θα κάνουν πρεμιέρα την Πέμπτη, 7 Σεπτεμβρίου

Τρία διαφορετικού είδους σύγχρονα θρίλερ και τρία κλασικά αριστουργήματα (έστω... δυόμιση), φέρνει στα σινεμά αυτή, η πρώτη εβδομάδα του κινηματογραφικού Σεπτεμβρίου.

Διαβάστε ποιες περιμένουμε να βγουν στις αίθουσες την Πέμπτη, 7 Σεπτεμβρίου και κάντε πρόγραμμα από τώρα!

Κλικάρετε στον κάθε τίτλο για περισσότερα.

Αναζητήστε στον κινηματογραφικό οδηγό του Flix όλες τις ταινίες που παίζονται ήδη στις αίθουσες, αυτές που έρχονται και για τις οποίες ανυπομονούμε περισσότερο, το τοπ-5 του Flix από τις νέες ταινίες της εβδομάδας και ώρες προβολών στις αίθουσες Αθήνας, Θεσσαλονίκης και ολόκληρης της Ελλάδας!

75 dias

75 Μέρες (75 Dias) του Μαρκ Ρομέρο

Το 1992, στο Αλκασέρ, μια μικρή πόλη κοντά στη Βαλένθια της Ισπανίας, τρία κορίτσια γύρω στα 14-15 εξαφανίζονται από προσώπου γης. Την τελευταία φορά που τις είδαν ζωντανές, έκαναν ωτοστόπ για να πάνε σε ένα κλαμπ σε μια κοντινή πόλη. Η αστυνομία, σε ένα από τα πολλά λάθη που θα κάνει σε αυτήν την έρευνα, αρχικά υποθέτει ότι απλώς το έχουν σκάσει. Tα πτώματά τους, όμως, βρίσκονται δύο μήνες αργότερα, συντρίβοντας τις οικογένειές τους και σοκάροντας την τοπική κοινότητα. Ποιος θα μπορούσε να τολμήσει ένα τέτοιο έγκλημα σε μια φιλήσυχη περιοχή όπου όλοι γνωρίζονταν με όλους;

Tα συγκλονιστικά παρασκήνια ενός εγκλήματος που έχει μείνει ανεξίτηλο στη μνήμη της Ισπανίας - ενός εγκλήματος που ακόμη αναζητά απαντήσεις και ευθύνες.

La Syndicaliste

Εύκολος Στόχος (La Syndicaliste) του Ζαν-Πολ Σαλομέ

Η αληθινή και πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία της Μορίν Κερνέ που ως εκπρόσωπος συνδικάτου στην πολυεθνική Areva, το 2012 αποκάλυψε υπόγεια παιχνίδια που έθεταν σε κίνδυνο πενήντα χιλιάδες θέσεις εργασίας στην πυρηνική βιομηχανία της Γαλλίας, τα έβαλε με βιομηχάνους και υπουργούς, μέχρι που η επίθεση που δέχτηκε, άλλαξε όλη της την ζωή. Η ιστορία όμως δεν σταματάει εκεί αλλά συνεχίζει στην προσπάθεια αστυνομίας και μεγαλοπαραγόντων να την παρουσιάσουν ως μία ημίτρελη και μυθομανή συνδικαλίστρια.

Η Ιζαμπέλ Ιπέρ γράφει... ως συνδικαλίστρια στην ταινία του Ζαν-Πολ Σαλομέ.

the nun ii

[Η Καλόγρια ΙΙ (The Nun II) του Μάικλ Τσάβες

1956, Γαλλία. Ενας ιερέας δολοφονείται. Ενα κακό εξαπλώνεται. Το σίκουελ της «Καλόγριας» ακολουθεί την Αδελφή Αϊρίν, η οποία για μία ακόμα φορά έρχεται πρόσωπο με πρόσωπο με τον δαίμονα Βάλακ που κρύβεται πίσω από το τρομαχτικό προσωπείο μιας καλόγριας.

Βγαλμένη απ' το σκοτάδι του «Conjuring», η Καλόγρια ξαναχτυπά κινηματογραφικά, για δεύτερη φορά.

au hasard balthazar

Στην Τύχη ο Μπαλταζάρ (Au hasard Balthazar) του Ρομπέρ Μπρεσόν

Ενα μικρό γαϊδουράκι γεννιέται στην ηλιόλουστη γαλλική εξοχή. Δυο παιδιά, η Μαρί κι ο Ζακ, τον αγαπούν, τον φροντίζουν και τον βαφτίζουν Μπαλταζάρ. Τα χρόνια περνούν κι ο Μπαλταζάρ αλλάζει ιδιοκτήτες, βιώνοντας στωικά, κάθε φορά, όλο και μεγαλύτερη ταπείνωση, μεγαλύτερη κακοποίηση. Παράλληλα, η Μαρί ανεβαίνει το δικό της υπαρξιακό και σωματικό Γολγοθά. Εμπνευσμένη από μια αναφορά στο πρώτο μέρος του «Ηλίθιου» του Ντοστογιέφσκι, μια από τις πιο σκληρές, αριστουργηματικά απλές και σύνθετες, ταινίες του παγκόσμιου σινεμά.

Η ταινία που ο Γκοντάρ χαρακτήρισε ως «ολόκληρος ο κόσμος σε μιάμιση ώρα,» ένα από τ' αριστουργήματα όλων των εποχών, σε επανέκδοση με ψηφιακά επεξεργασμένη κόπια.

le mepris

Περιφρόνηση (Le Mépris) του Ζαν-Λικ Γκοντάρ

Η ιστορία του Πολ, ενός συγγραφέα αστυνομικών μυθιστορημάτων και θεατρικών έργων που μισθώνεται από έναν Αμερικάνο παραγωγό για να «πειράξει» το σενάριο μιας ταινίας που βασίζεται στην «Οδύσσεια» του Ομήρου με σκηνοθέτη (κυριολεκτικά) τον Φριτς Λανγκ. Η αψυχολόγητη συμπεριφορά του απέναντι στο σύστημα της παραγωγής μιας ταινίας θα αντικατοπτριστεί και στη σχέση του με τη σύζυγό του, την Καμίγ η οποία θα αρχίσει να αποξενώνεται, ειδικά από τη στιγμή που ο Πολ θα την αφήσει μόνη της με τον παραγωγό...

Η πιο φιλόδοξη ταινία στη φιλμογραφία του Ζαν-Λικ Γκοντάρ παραμένει χωρίς διαπραγμάτευση ό,τι πιο μοντέρνο γυρίστηκε ποτέ, μια ακύρωση κάθε πιθανού γνωστού, ακόμη και σήμερα, σινεμά, μια ανεξίτηλη επαναδιαπραγμάτευση του μέσου που στην καρδιά της κρύβει μια απύθμενα συγκινητική ερωτική ιστορία. Η ταινία κυκλοφορεί σε επανέκδοση με νέες ψηφιακές κόπιες με αφορμή την 60η επέτειο από την κυκλοφορία της από τις 7 Σεπτεμβρίου.

mysteries of the organims

Τα Μυστήρια του Οργανισμού (W.R.: Mysteries of the Organism) του Ντούσαν Μακαβέγιεφ

H σεξουαλική απελευθέρωσης μιας νεαρής Σλάβας καλλονής.

Ο Ντούσαν Μακαβέγιεφ μεταφέρει το έργο του Βίλχελμ Ράιχ σε μια σάτιρα μιας ολόκληρης εποχής. Σε επανέκδοση από τις 7 Σεπτεμβρίου.

Αναζητήστε στον κινηματογραφικό οδηγό του Flix όλες τις ταινίες που παίζονται ήδη στις αίθουσες, αυτές που έρχονται και για τις οποίες ανυπομονούμε περισσότερο, το τοπ-5 του Flix από τις νέες ταινίες της εβδομάδας και ώρες προβολών στις αίθουσες Αθήνας, Θεσσαλονίκης και ολόκληρης της Ελλάδας!